Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.09.2015.

14:07

Satoranski: Živimo san, hoćemo još

Plejmejker reprezentacije Češke Tomaš Satoranski kaže da je pomalo umoran, ali da je ponosan na plasman u četvrtfinale Evrobasketa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Živimo san, u četvrtfinalu smo, to je istorijski uspeh za moju domovinu, ali to nije kraj puta za nas. Kada se ovakve prilike ukažu, moraš da se boriš da ostvariš nešto veliko. Nastavićemo da sanjamo i da se jako borimo“, rekao je Satoranski, čiji tim u sredu od 18.30 sa Srbijom igra u čevrtfinalu.

U prvoj eliminacionoj utakmici Češka je deklasirala Hrvatsku sa 80:59.

“Mi smo ekipa koja se ne plaši talentovanih sastava. Svi znaju da je naš koncept jaka odbrana iz koje želimo da igramo u tranziciji. To nam se isplatilo protiv Hrvatske, nisu imali odgovor“, kaže plej, koji je na terenu proveo 36 minuta.

“Veoma sam umoran, igra se mnogo utakmica, i to u visokom intenzitetu. Bio sam umoran na kraju, zato sam i napravio nekoliko glupih grešaka“.

Plejmejker Barselone i sledeće sezone nosiće dres katalonskog kluba, ali postoji opcija da se posle toga preseli u Vašington Vizardse.

“Ta odluka biće doneta sledećeg leta, ali neću da krijem da mi je san da zaigram u NBA ligi još otkad sam bio dečak“.

Satoranski ima 24 godine i svestran je igrač – u meču sa Hrvatskom upisao je 10 poena, 5 skokova, 11 asistencija i 3 ukradene lopte.

“Kada sam počinjao da se bavim košarkom, nijedan aspekt igre nije bio moja specijalnost, pa su mi treneri govorili da pokušavam da radim mnogo stvari na terenu kako bih pomogao ekipi. Kako je vreme prolazilo, shvatio sam da je to moja igra, da budem uključen u svaki deo igre. Kao klinac sam želeo da budem kao Manu Đinobili“, zaključio je Satoranski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve