Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.09.2015.

23:06

Mačijulis pobedio Gruziju i odveo Litvance u 1/4f

Košarkaši Litvanije savladali su Gruziju rezultatom 85:81 i plasirali se u četvrtfinale Evrobasketa gde će se sastati sa selekcijom Italije.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Getty Images

Brutalnu partiju pružio je igrač Real Madrida Jonas Mačijulis, ubacio je 34 poena, uz samo dva promašaja iz igre, šest skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije.

Iako je Gruzija prilično loše startovala šampionat, uspela je da stigne do nokaut faze i malo joj je nedostajalo da nastavi takmičenje.

Sjajnu partiju je pružio veteran Zaza Pačulija sa 23 poena i sedam skokova, čime je u potpunu senku bacio jednog od najboljih igrača dosadašnjeg dela turnira, centra Litvanije Jonasa Valančunasa.

Ipak, treba imati u vidu da je centar Toronto Reptorsa imao problema sa povredom, a u ovom duelu upisao je svega pet poena, bez i jednog skoka.

U ekipi srpskog stručnjaka Igora Kokoškova istakli su se i Viktor Sanikidze (14p, 7sk), a Toko Šengelija i Georgi Cincandze su dodali po deset.

Gruzija je u 15. minutu imala devet poena viška, a čak i kada je Litvanija preuzimala kontrolu bila je blizu, ali se na putu ka četvrtfinalu uvek isprečio jedan čovek – Jonas Mačijulis. U samom finišu utakmice je ubacio trojku čime je rešio meč i zakazao duel svoje reprezentacije sa Italijom, koja je prethodno deklasirala Izrael sa 82:52.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve