SV

Haket: Umemo da igramo i odbranu

Danijel Haket na Evrobasketu ne pruža partije kakve su se očekivale, ali je i dalje veoma bitan šraf u ekipi Italije.

Komentari: 2

“Azuri“ su sa 82:52 savladali Izrael i nastavljaju dalje takmičenje.

Ostvarili smo naš primarni cilj, plasirali smo se u četvrtfinale. Pokazali smo u dosadašnjem delu turnira da možemo da odigramo dobro u napadu, sada smo demonstrirali i da umemo da budemo agilni u odbrani. Protivnika smo sveli na 52 poena, bili smo odlučni i nismo dozvolili Izraelu ništa... Želim da nastavimo dalje ovako“, rekao je Haket.

Plejmejker je nedavno potpisao ugovor sa Olimpijakosom, a imao je i nekoliko saveta za reprezentaciju Grčke koja se u četvrtfinalu sastaje sa Španijom.

Španija ima veoma talentovan tim i fantastičnog Gasola. Grčka će morati da igra veoma dobro u odbrani, ali će morati i da bude aktivna u napadu. Ne možete pobediti Španiju samo odbranom, mi smo morali da damo preko 100 poena da bismo ih pobedili“, naveo je Haket.

On je u 27. godini odlučio da napusti Italiju i prvi put zaigra u inostranstvu. Prethodno je nosio dresove Benetona, Skavolinija, Montepaskija i Armanija.

Svakog dana pomislim koliko sam srećan što ću igrati u Olimpijakosu. Taj tim ima sistem koji pobeđuje i ja sam spreman na svaku ulogu i sve što je neophodno kako bi se osvojile titule. Znam da neću biti zvezda tamo, moram da budem deo tima jer Olimpijakos tako funkcioniše. Samo se nadam da ću dobiti malo više odmora jer se već osećam veoma umorno“, zaključio je Haket.

prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu