Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.09.2015.

17:13

Đorđević: Nijedan meč se ne dobija u prva tri minuta

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim protiv Finske pravio greške koje ne sme da ponavlja u nastavku Evrobasketa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srbija je pobedila Finsku sa 94:81 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva gde će igrati protiv Češke.

„Otvorili smo nervozno meč i to ne bi trebalo da radimo. Nijedna utakmica se ne dobija u prva tri minuta, posle prva tri suta. Imali smo pritisak na početku i to nikako vise ne sme da se ponovi. Greške koje smo pravili više ne smeju da se ponove. Svaki sledeći protivnik je jači. Znamo svoje prednosti i svoje slabosti. Oni igraju jako dobru, jaku brzu košarku, sa mnogo blokada, mnogo dodavanja. Salin je jedan od najboljih evropskih šutera. Pogodio je neke trojke iz istrčavanja. Otvorila im se utakmica, ali smo odgovorili solidnom odbranom. Ne i najboljom.

Selektor je istakao role Raduljice, Bjelice, Ercega, ali i Simonovića koji je odbranom i nekim ključnim trojkama možda i prelomio meč.

„Videli ste da smo mešali petorke, igrali smo sa nižom petorkom i mislim da smo to dobro uradili. Našli smo rešenje u Simonoviću koji je sprečio brzi protoik lopte. Imali smo i neke lagane poene kojih nije bilo mnogo.“Imali smo protok lopte u nastavku, Raduljica je odlično rešio te stvari koje sam tražio od njega, Bjelica i Erceg su dobro čitali situacije, oni su bili distributeri lopte i to je bilop dobro. Dosta je iz nervoze i nestrpljenja bilo izgubljenih lopti, oni su imali 20 napada više što me iznenađuje, ali oni su skinuli dosta lopti ispod koša. Jedna izuzetno važna pobeda, ovo nam već daje šansu z Olimpijske igre, ali to je samo mali podatak. To nas ne interesuje, okrećemo se četvrtfinalu protiv Češke koja je odigrala videli ste kakvu partiju i zasluženo je prošla. Već smo ih gledali, skautirali, imamo neku ideju, ali moramo da smirimo glavu i da vratimo energiju koji smo malo izgubili. Nije nam najbolje legla promena iz Berlina u Lil jer smo bili u jako dobrom ritmu. Imali smo dobar zalet, ali šta da se radi, to je tako. Sutra imamo mali oporavak, teretanu, a prekosutra jedan trening“, rekao je Đorđević i dodao da našoj ekipi neće biti nezgodno da igra kao protiv Finske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve