Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.09.2015.

16:53

Šilb: Srbija još jača nego prošle godine

Krilni igrač reprezentacije Češke kaže da očekuje veoma težak meč sa Srbijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

“Srbija ima odličan tim koji nije izgubio nijedan meč, a još su snažniji u odnosu na prošlu godinu kada su osvojili srebro na Svetskom prvenstvu“, kaže Šilb.

Češka je u osmini finala deklasirala Hrvatsku sa 80:59.

“Izašli smo na teren sa dosta energije. Mnogi su nas smatrali autsajderima i to nas je izuzetno nerviralo. Kada imate u timu momke poput Jana Veselog i Tomasa Satoranskog, koji igraju sa mnogo strasti, lako je biti deo ovog tima“, rekao je Šilb i dodao:

“Zabavljamo se na terenu i van njega. Uživam. Ne možemo baš sve da vam kažemo šta radimo van terena, ali možemo da vam pokažemo našu igru na terenu i ona je zapravo odraz odnosa. Imamo dobru hemiju u ekipi i nadam se da ćemo tako i nastaviti“.

Bivši igrač Crvene zvezde opisao je i svoj susret sa nekadašnjim saigračem pre meča Srbija – Finska.

“Sad sam sreo Marka (Simonovića) i rekao mu: ’Bolje igrajte dobro pa da se sretnemo u sredu’. Takođe sam video i Nešu (Ilića) i rekao da unese energiju u tim. Nismo razgovarali o Zvezdi, samo o Evropskom prvenstvu, najvažnije je da se fokusiramo na sledeći meč. Prisetili smo se nekih stvari, podelili uspomene, ali nismo razgovarali o Zvezdi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve