Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

23:15

Holanđani namučili i Hrvate

Reprezentacija Holandije uspela je da namuči i selekciju Hrvatske, ali je domaćin ipak slavio u Zagrebu u četvrtom kolu grupe C – 78:72.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Darko Bandic

'Lale' su tako pretrpele treći poraz, ali su zadržale šanse da se ipak plasiraju u drugu fazu, dok su 'Vatreni' obezbedili put u Lil trećim trijumfom.

Holanđani su dobro otvorili duel, vodili su posle prvih deset minuta, ali su Hrvati uspeli da preokrenu do odlaska na odmor. Ipak, 'Oranja' se nije predavale, da bi na dva minuta do kraja prišla na samo tri poena minusa.

Međutim, Simon i Šarić kreirali su seriju svog tima od 9:0 i lagano priveli meč kraju.

Najbolji u ekipi Velimira Perasovića bio je Krunoslav Simon sa 18 poena, sedam skokova i osam asistencija, a pratio ga je Dario Šarić sa 15 koševa, sedam uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja. Istakli su se još Bojan Bogdanović i Ante Tomić sa po 13 koševa, dok su kombinovano zabeležili 15 skokova.

U poraženom timu najbolji je bio Šaftner sa 19 poena i četiri skoka, De Jong je dodao 12 uz šest skokova, a Klof 10 koševa.

Posle pobede Gruzije nad Makedonijom i slavlja Grčke na Slovenijom – Holandija, Makedonija i Gruzija imaju identičan učinak, i tražiće prolaz u poslednjem kolu.

Grčka je prva sa maksimalnim skorom, a tu će i ostati bez obzira na rezultate poslednjeg kola, dok je Slovenija treća sa dve pobede i dva poraza.

U poslednjem kolu u četvrtak, program će od 15.00 otvoriti Slovenija i Makedonija, zatim se tri časa kasnije sastaju Gruzija i Hrvatska, a grupu zatvaraju Grci i Holanđani od 21.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve