Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

22:37

Mačijulis sprečio novu bruku Litvanaca

Reprezentacija Litvanije uspela je da izbegne novu blamažu na Evropskom prvenstvu, pošto je u poslednjih trenucima savladala Estoniju – 64:62.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Posle šokantnog poraza od Belgije, Litvanci su nekako uspeli da stignu do trijumfa u četvrtom kolu grupe D – pogotkom Jonasa Mačijulisa dve sekunde pre kraja.

Estonija se dobro držala, na poluvreme je otišao sa sedam poena zaostatka, da bi sjajnom serijom u trećoj i početkom poslednje deonice stigao nadomak trijumfa.

Imali su Estonci sedam poena viška, na četiri minuta do kraja, ali nisu uspeli da izdrže i upišu veliku pobedu, svoju drugu.

Kavaliauskas je sa četiri vezana poena vratio svoj tim u igru (62:60), a zatim je Kuzminskas doeno izjednačenje svom timu 28 sekundi pre kraja. Vene je olako 'prodao' loptu, Mačijulis dvojkom rastužio navijače Estonije, a Arbet promašio trojku iz teške pozicije za trijumf.

Najbolji u pobedničkom timu bio je upravo Mačijulis sa 15 poena i deset skokova, a pratili su ga Kavalijauskas sa 14 koševa i Seibutis sa 11. Litvanci su igrali bez Jonasa Valančunasa koji se razboleo.

S druge strane, najviše se istakao Talts sa 20 peona i četiri uhvaćene lopte, Vejderman je dodao upola manje i jedan skok više, dok su Kangur i Krubas ubacili po devet koševa.

U prvom meču dana, Češka je identičnim rezultatom savladala Belgiju i zadržala prvo mesto u grupi sa skorom 3-1, a isti učinak sada ima i Litvanija.

Slede Belgija i Letonija, koja je tokom dana poražena od Ukrajine, sa polovičnim učinkom, dok Ukrajina i Estonija imaju jedan trijumf i tri poraza.

Sve ostaje otvoreno pred poslednje kolo, kada su i pitanju borba za prvo mesto i prolaz. Od 15.30 sastaju se Ukrajina i Belgija, a tri sata kasnije Letonija i Estonija, dok će o pobedniku grupe odlučivati Češka i Litvanija od 21.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve