Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

11:11

Dan koji smo čekali – počinje Evrobasket!

Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji počinje danas i trajaće do 20. septembra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

24 reprezentacije boriće se za tron, a naš nacionalni tim igraće u Berlinu, u grupi B, sa selekcijama Španije, Nemačke, Turske, Italije i Islanda.

Prva utakmica izabranike Aleksandra Đorđevića očekuje u 18 časova, a rival će im biti Španci.

Španci su ranjeni lav, njihov ponos je veliki, a kvaliteti svima poznati i oni su među favoritima za titulu. Mi respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, a teren će pokazati ko je najbolji, u to čvrsto verujem. Specijalno je kada čovek može da predstavlja svoju zemlju i kada se igra protiv šampionskih ekipa. Iz tog specijalnog osećanja proističe i velika želja i motivacija koje će nam, nadam se, pomoći“, poručio je Đorđević.

Samo finalisti Evrobasketa stiču pravo direktnog učešća na Igrama u Riju, a Đorđević je najavio da su njegovi izabranici spremni da ulože maksimum truda kako bi ostvarili cilj.

Momci su dobro radili i imamo veliku želju da iz jednog zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. To smo zacrtali i samo to nam je u glavi. Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju, košarka se igra za to i niko ne beži od toga“, izjavio je Đorđević uoči starta šampionata.

Kapiten srpskih košarkaša Miloš Teodocić naveo je da su svi u ekipi optimisti i da veruju u osvajanje medalje.

Svi očekujemo da pružimo dobre partije na šampionatu. Optimisti smo, a meni je izuzetna čast što ću predvoditi ovu grupu momaka. Selektor Đorđević je u jednom trenutku rekao da nije video da je neka ekipa trenirala sa takvom voljom i željom za uspehom. Verujem da ćemo to pokazati i na prvenstvu“, zaključio je Teodosić.

Pre nego što takmičenje počne, toplo vam preporučujemo da se zagrejete uz brojne tekstove koje vam je pripremila sportska redakcija B92 – u rubrici Skener analizirali smo timove u svim grupama, dok u sekciji Teme možete da čitate tekstove o Aleksandru Đorđeviću, najvećim zvezdama Evrobasketa, naturalizovanim igračima, autsajderima, novim nadama itd.

Osnovne podatke o svakoj reprezentaciji saznajte klikom na Lične karte, a u okviru rubrike O turniru čitajte o gradovima-domaćinima, istoriji EP i halama u kojima će se igrati Evrobasket.

Po početku takmičenja startovaće i naši noviteti – u boksu Tipovi zajedno ćemo prognozirati ishode mečeva i još ponešto, svakog dana ćemo izdvajati Utisak dana, a u Berlinu će biti i naša Nina Kolundžija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve