Nova vest
Košarka

Petak, 04.09.2015.

12:06

Kalinić: Španci su nam veliki dužnici

Krilni igrač Srbije Nikola Kalinić jedva čeka početak Evropskog prvenstva i dodaje da bi ekipa trebalo u svaki meč uđe koncentrisano i motivisano.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

"Dosadile su mi priče koliko možemo na ovom prvenstvu. Jedva čekamo da počnemo da igramo, a teren će pokazati koliko možemo. Ponavljamo kao papagaji, ali imamo dobru ekipu, dolazimo na prvenstvo kao druga ekipa sveta, odmah iza SAD. Očekivanja su najveća, pritiska ima, ali smo se mi već navikli na njega. Mogu samo da kažem da ćemo dati sve od sebe i da jedino tako može da bude visok plasman", rekao je Kalinić.

Srbija će u prvom nastupu na šampionatu igrati protiv Španije, a Kalinić je ocenio da su im oni veliki dužnici.

"Rivalitet između nas postoji, pogotovo s naše strane. Videli smo na SP prošle godine da svi momci žele da ih pobede. Njihova ekipa nije najjača u ovom trenutku, kao što je to bilo na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu prošle godine, međutim, ipak su za respekt. Pokušaćemo da ih pobedimo. Duguju nam mnogo, a motivacije ne nedostaje", kazao je Kalinić.

"Svi želimo pobedu, ali neće biti ništa strašno i ako izgubimo. U svaku utakmicu bi trebalo da uđemo koncentrisano i motivisano", dodao je on.

Reprezentativce Srbije po dolasku u hotel u Berlinu dočekalesu nespremne sobe, a Kalinić je rekao da je tim uprkos tome stigao da se odmori.

"Osećamo se mnogo bolje. Imamo još petak da se spremimo i odmorimo, a onda nas čeka ono najvažnije zbog čega smo se spremali", kazao je on.

Srbija će u Berlinu u Grupi B prve faze Evrobasketa, osim protiv Španije, igrati protiv selekcija Nemačke, Turske, Italije i Islanda.

Prvi meč na šampionatu izabranici Aleksandra Đorđevića igraće u subotu od 18.00 sa Španijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve