Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.09.2015.

12:29

Košarkaše dočekale nespremne sobe u Berlinu

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Berlin, na Evropsko prvenstvo, a u hotelu su je dočekali problemi, pošto sobe nisu bile spremne.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

’Orlovi’ su u prestonicu Nemačke stigli u prepodnevnim časovima, a razlog zašto sobe nisu bile spremne možda je praksa u tom hotelu da je prijavljivanje od 15 časova.

Ipak, pošto je u pitanju zvanični hotel Evrobasketa, sobe su morale da budu spremne mnogo pre nego što su srpski košarkaši stigli u njega.

Sve sem toga što sobe nisu spremne je u redu. Nije praksa da se ovako dočekuje neka reprezentacija, ali za sve postoji prvi put. Pokušaćemo da ignorišemo to, da odemo da odmorimo, jer večeras već imamo prvi trenenig“, rekao je Nemanja Nedović novinarima u Berlinu.

Nedović je istakao da nije nestrpljiv pred početak Evrobasketa i prvu utakmicu sa Španijom, u subotu od 18 časova.

Potrebna su nam ova dva dana, taman da vidimo i osetimo halu, loptu, parket... Dobro će nam doći dva lakša treniniga i da 100 odsto spremni dočekamo meč sa Španijom“, dodao je Nedović.

Kapiten ’Orlova’ i Nedović su složni u oceni da je prvi protivnik na šampionatu glavni favorit za osvajanje titule.

Mislim da smo spremni za početak. Španija je sigurno favorit, ali mi ćemo da igramo svoju igru, da li će to biti dovoljno za uspeh ne znam, ali mogu da kažem da ćemo se boriti do kraja. Uvek je bio veliki rivalitet između nas. Biće to sjajna utakmica i nadam se našoj pobedi. Grupa je izuzetno jaka, ne znam zažto se ne priča više o Italija, oni su jako dobra selekcija. Ne spominje se dovoljno. Ipak, trebalo bi da verujemo u sebe i svoje kvalitet, a tada će i rezultat doći“, rekao je Teodosić.

Srbija će se u grupi B Evrobasketa, osim sa Španijom sastati sa selekcijama Italije, Turske, Nemačke i Islanda.

Najteža grupa na prvenstvu. Svi su u jakim sastavima došli na prvenstvo, osim Islanda, koji je autsajder. Ostale ekipe su jake sa po par NBA igrača. Mi moramo da budemo svesni da smo drugi na svetu i da smo napravili uspeh i dobar rezultat prošle godine. Sada druge ekipe gledaju kako nas da pobede. Ići ćemo polako, iz utakmice u utakmicu“, rekao je Nedović.

Srpski košarkaši Španiju na velikim takmičenjima nisu pobedili od četvrtfinala Svetskog prvenstva 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve