Nova vest
Košarka

Sreda, 02.09.2015.

03:05

Fleming: Žal za Cirbesom, Srbija među favoritima

Selektor reprezentacije Nemačke Kris Fleming kaže da njegov tim ne spada u krug favorita na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“U ovom trenutku naš jedini cilj jeste da pobedimo Island u prvoj utakmici, nismo favoriti ni na turniru ni u našoj grupi. Po mom mišljenju, to su Španija kao najkvalitetniji tim, prvak Evrope Francuska i svetski vicešampion Srbija“, kaže Fleming.

U nacionalni tim vratio se Dirk Novicki, čovek koji je obeležio nemačku i evropsku košarku u 21. veku.

“Novicki je najbolji evropski igrač svih vremena, jedan od najboljih šutera u istoriji, a i dalje pokazuje da ima kvalitet, iako je morao da se spremi jer su mu bile malo teške noge po dolasku. On je naš lider, ta uloga je veoma važna“, kaže Fleming i dodaje da će njegov tim igrati brzu košarku.

Nemci su imali mnogo problema sa povredama – zato su izostali Ginter, Štajger, Haris, Teis, a povredio se i Majk Cirbes.

“Ne možemo sada da žalimo što nije ovde, ali izostanak Cirbesa naročito smo teško podneli jer je do povrede bio naš najbolji igrač u većini pripremnih utakmica“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve