Đilas: Vajld-kard nije u duhu olimpizma

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas istakao je da će promena pravila FIBA poremetiti "duh olimpizma".

Izvor:

Sreda, 23.09.2015.

11:32

Default images
StarSport

"Mi smo na premijerovom prijemu predložili da Srbija bude zemlja koja će se kandidovati za kvalifikacije. Pravila su se promenila mesec pre pa umesto jednog imamo tri turnira, zatim vajld-kard koje će dobiti određene reprezentacije, što nije u duhu olimpizma", rekao je Đilas.

Na zvaničnoj konferenciji KSS, po povratku nacionalnog tima sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, medijima se obratio i selektor Đorđević rekavši da "FIBA ne želi Srbiju u borbi za medalje".

"Mi jesmo mala zemlja sa malim budžetima, s obzirom da je španski 37 miliona, turski 30, a francuski 28. Mi ćemo se prijaviti, rokovi su kratki, treba do 11. novembra da damo svoje rokove. Koliko imam informacija, dosta zemalja je zainteresovano, nezvanično – Italija, Grčka, Nemačka, Rusija i Turska – koje su među zemljama koje takođe nisu izborile za Rio", dodao je Đilas, "Ja nisam razočaran četvrtim mestom, samo imam žal. Mislim da smo igrama u Berlinu i tokom celog prvenstva zaslužuli više. Biće analiza, naravno. Samo mi smeta kada sada kažu da smo imali lak zreb, a zaboravljaju da smo imali grupu smrti".

Za kraj, prvi čovek srpske košarke istakao je da očekuje da se obe selekcije, i muška i ženska, nađu na Olimpijskim igrama.

"Očekujem obe selekcije u Riju i obe da donesu medalju. Poslaćemo dopis da smo zainteresovani, pa ćemo od FIBA dobiti šta nam sleduje finansijski. Taj turnir kosta mnogo više nego što bi mi od njega mogli da prihodujemo. Bez države, čiju smo pomoć dobili, nećemo moći", zaključio je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: