Italija sa +30 otišla u četvrtfinale

Košarkaši Italije su se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva u košarci pobedom nad Izraelom rezultatom 82:52.

Izvor: SV

Nedelja, 13.09.2015.

19:58

Default images
foto: Getty Images

Za polufinale “Azuri“ će se boriti sa Litvanijom, koja je pobedila Gruziju.

U pobedničkom timu je briljirao Alesandro Đentile, ubacio je 27 poena, uz pet skokova i dve asistencije, a pored njega jedini dvocifreni bio je Marko Belineli, sa 14 poena.

Na drugoj strani jedini na visini zadatka bio je novi plejmejker Crvene zvezde Telekom Gal Mekel koji je ubacio 20 poena, a 12 je ubacio Lior Elijahu.

Iako je Mekel prvi postigao poene na utakmici, usledila je serija od 7:0 Italijana, koja im je omogućila da mirno privedu uvodnu četvrtinu i da potom bez većih problema steknu dvocifrenu razliku na poluvremenu.

Potpuni slom Izraela dogodio se u trećoj deonici, Italija je ubacila 28 poena, dozvolila protivniku svega devet i već tada obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja. Do kraja nije bilo većih potresa, a “Azuri“ su i poslednji kvartal rešili u svoju korist, 14:13.

Čvrsta odbrana Italije dozvolila je Izraelu svega osam šuteva van linije za tri poena, dok su Belineli i Đentile zajedno ubacili šest. Izrael je imao 14 izgubljenih lopti, dok su “Azuri“ greške sveli na jednocifreni broj – šest, od toga po dve centar Kuzin i plejmejker Aradori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: