Auf Wiedersehen, Dirk! Auf Wiedersehen, Berlin!

„Kraj je, ali...“ Tako je Dirk Novicki odgovorio na pitanje da li je utakmica sa Španijom njegova poslednja u dresu reprezentacije.

Izvor: NK

Četvrtak, 10.09.2015.

21:44

Default images
B92/Vladeta Uroševiæ

Sa suzama u očima, Novicki se pozdravio sa publikom u hali.

Na nogama su svi. I Kevin Durent koji je u superlativu govorio o nemačkom gorostasu. Igrači obično odmah posle terena dođu u miks zonu kako bi dali izjave novinarima. Izuzetak su Španci koji se prvo istuširaju pa se vrate, jedino se ponekad Serhio Rodriges odmah zaustavi. Dirk je produžio u svlačionicu.

Novinari bukvalno u redu za izjavu. Grupisali smo se po jezicima koje govorimo, najpre nemački pa svega nekoliko nas koji smo želeli na engleskom jeziku da mu postavimo pitanja. Cupkanje s noge na nogu, coktanje, svi već pomalo umorni, ali niko ne odustaje.

20-ak minuta nakon što je Šreder promašio slobodno bacanje, Novicki se pojavljuje pred novinarima. Tužan, i dalje suznih očiju, strpljivo odgovara. Jednako dugo koliko su ga čekali, kolege iz Nemačke su mu i postavljali pitanja. U nekom trenutku iza paravana pojavljuje se Pau Gasol. Sa rancem na leđima, kao školarac, najpre zbunjeno gleda, a potom saginje se i tako pokušava neprimetno da prođe iza leđa legende svetske košarke.

Dolazi red i na nas.

Dirk, da li je ovo zaista kraj?

„Mislio sam da je tako, ali sada sam čuo da ćemo možda igrati predolimpijski turnir, da ćemo možda dobiti specijalnu pozivnicu, onda ću možda da sačekam da vidim da li ćemo se sledeće leto svi zajedno ponovo okupiti. Za mene, u mojoj glavi, ovo je kraj. Zbog toga sam i bio emotivan, bio sam iscrpljen, razočaran što nismo prošli dalje“, rekao je Novicki.

Gospodin Novicki.

A photo posted by Nina Kolundzija (@ninakolundzija) on

Sale ili Marinko?

B92/NK
Simpatična scena dogodila se na jučerašnjoj konferenciji za medije posle pobede Srbije nad Turskom. Čovek koji je u Srbiji poznatiji kao „The Trojka“ odnosno Lijam Keni najavljuje novinarima govornike. Predstavlja najpre Nikolu Kalinića, koji mu je jedan od ljubimaca iz našeg tima, i potom se okreće i pre Aleksandru Đorđeviću.

„A onda će vam govoriti selektor, selektor... Selektore?“

Selektor, s osmehom na licu, šaljivo odgovara:

„Marinko, Marinko“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: