Utisak dana: Belinelijeva kanonada

Nekoliko pojedinaca se istaklo četvrtog dana Evrobasketa, ali je sve zasenio šuterski učinak Marka Belinelija.

Izvor: AK

Sreda, 09.09.2015.

08:39

Default images
foto: Getty images

Italijanski reprezentativac je sa 27 poena bio jedan od najzaslužnijih za neočekivanu pobedu nad Španijom, čiji je koš uglavnom "punio" van linije 6,75.

Belineli je pogodio sedam trojki iz devet pokušaja, svih sedam u drugom poluvremenu, kada su Italijani i preokrenuli dvocifren zaostatak.

"Nije prvi put da vidimo da Marko ovako "namesti ruku", u stvari bilo je već nekoliko ovakvih utakmica. Sećam se da je jednom postigao 36 poena u Italiji, a ja sam ga čuvao", rekao je o Belinelijevom učinko njegov saigrač Danilo Galinari, koji je postigao koš više protiv Španije.

Belineli je u prvom poluvremenu šutirao samo jednom za tri poena, i promašio, da bi u nastavku zatrpao koš Španije i serijom trojki pokrenuo seriju 15:0 koja je prelomila meč.

Italijanski bek/nisko krilo ima 29 godina, u Italiji je igrao za Virtus i Fortitudo iz Bolonje, a u NBA ligi je od 2007. gde je igrao za Golden Stejt, Toronto, Nju Orleans, Čikago, San Antonio, i sada Sakramento.

Pre godinu dana pobedio je u takmičenju u šutiranju trojki na NBA Ol-star vikendu.

Italija ima dve pobede u grupi B, a u sledećem meču igra sa domaćinom Nemačkom, u sredu od 17:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: