Utisak dana: Košarkaški Zevs

Nemanja Bjelica obeležio je početak Evrobasketa, ali da ne bismo bili previše subjektivni kao glavni utisak drugog dana izdvojili smo Vasilisa Spanulisa.

Izvor: AK

Ponedeljak, 07.09.2015.

13:25

Default images
foto: Beta/AP

Kao mnogo puta ranije, Bili je bio ključni igrač Grčke, ovaj put u preokretu od 16 poena zaostatka protiv Hrvatske na njenom terenu, u prepunoj zagrebačkoj Areni.

Hrvati su znali šta ih očekuje, dobro su se spremili i za Spanulisa i za Grke, ali Bili je pokazao da je nemoguće spremiti igru za njega.

"Spanulis nikad nije najglasniji na terenu, ali zna biti prgav ako treba. Naći će protivničkog igrača za koga zna da će reagovati na sitne provokacije. Ovo šta on radi posle svoje 30. godine stvarno je čudesno", rekao je o Spanulisu ouči duela dva tima kapiten Hrvatske Roko Leni Ukić.

Spanulis je nebrojeno puta do sada bio junak reprezentacije, kao što je i Olimpijakosa, ali svaki put njegova igra ostavlja bez komentara one koji ga gledaju.
foto: Beta/AP
Trideset pet minuta Hrvatska je lomila Helene, kontrolisala svaki aspekt igre, a onda se dogodio on, Zevz grčke košarke.

Spanulis ne samo da je pogađao kada je bilo potrebno, već je usput i razigravao saigrače pa Velimir Perasović nije znao šta pre da brani.

Domaćin je u poslednjih osam minuta ušao sa prednošću 61:53, da bi Bili za manje od dva minuta postigao šest poena i doveo Grke na koš zaostatka.

Tomić vraća Hrvate na +6, ali nakon proigravanja Burusisa, Spanulis pogađa još jednu trojku, a nakon nje pronalazi i Slukasa za potpuni preokret 66:65.

Do kraja meča nije postigao koš, ali je namestio jedan kojim su Grci krenuli do +5 čime su prelomili duel.

Spanulis je svoju žurku okončao sa 16 poena iako se nije proslavio u šutu (1/5 dva, 3/6 tri, 4/11 slobodna) uz 6 asistencija i 4 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: