Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2015.

11:50

Utisak dana: Nevidljivi heroj

Sa nacionalnim timom Španije osvojio je na velikim takmičenjima dve zlatne medalje i po jednu srebrnu i bronzanu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Uvek je bio važan deo tima, ali isto tako uvek u senci Kalderona, Navara, pa i mlađeg od sebe Rikija Rubija.

Izostanci su Serhija Ljulja napokon izbacili u prvi plan, a on je pre Evrobasketa rekao: “Želim da pokažem svoje pravo lice u reprezentaciji“. Nije išlo glatko, Španija se mučila, ali onda je u maniru velikih timova dobila ključnu utakmicu – četvrtfinalnu, i to do tada neporaženu Grčku.

Gasol je dominantan i sa 35 godina, Mirotić je Grcima isporučio 18 poena, ali nisu njih dvojica bili ključni za pobedu ’Furije’. Bio je to Serhio Ljulj, koji je potpuno zaključao Vasilisa Spanulisa, čoveka koji je u prošlosti rešio mnogo utakmica.

Rešavao ih je i protiv Ljulja, ali je u poslednje dve eksplozivni Španac izašao kao pobednik – prvo u finalu Evrolige, a sada i u četvrtfinalu Evrobasketa. Ostavio je Spanulisa na samo 10 poena, pri tom ga nateravši na nekoliko nemogućih šuteva i na nekoliko potrošenih napada u trenucima kada se meč lomio.

Grčka je pred meč smatrana blagim favoritom, ali Ljulj je sa dve trojke na startu meča ulio samopouzdanje saigračima, pa je i na taj način doprineo velikom trijumfu.

Posle meča u španskim medijima na naslovnim stranama bile su izjave Gasola, Mirotića, Skariola, Rodrigesa. Možda ono sa početka teksta nije tačno, možda Ljulj i dalje nije u prvom planu, ali za one koji se u košarku razumeju svakako jeste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve