Tipovi VIII: Bjelica, Litvanija, Galo

Prvog dana osmine finala nismo se proslavili, a nadamo se da ćemo imati više sreće sada.

Komentari: 13

Pomozite nam i vi svojim predlozima u komentarima.

Litvanija – Gruzija

Litvanije nije briljirala u prvoj fazi takmičenja koju je završila sa skorom 4-1, ali bi mogla da podigne formu u osmini finala. Valančunas, Mačijulis, Jankunas, Kalnietis i drugovi mogli bi protiv Gruzije da odigraju najbolji meč na turniru i u tom slučaju tim Igora Kokoškova neće imati šta da traži.

Predlog: Pobeda Litvanije u hendikepu (-4.5)

Izrael – Italija

Izrael je sastavio dobar tim na ovom Evropskom prvenstvu, u finišu prve faze je čak i odmarao neke od svojih najboljih igrača, ali Italija je ipak veliki favorit. Galinari, Đentile, Barnjani i Belineli pokazali su u ’grupi smrti’ da su ozbiljan tim i teško je očekivati da će Izrael moći da parira NBA potencijalu koji poseduje Simone Pjaniđani.

Predlog: Pobeda Italije u hendikepu (-5.5)

Aleksa Gutović

Do sada je ovo bio njegov Evrobasket, a od Nemanja Bjelice očekujemo da u istom stilu nastavi i u duelu sa Finskom. U duelima sa direktnim rivalima iz NBA lige imao je uspeha, biće tako i sa igračima manjeg renomea poput Erika Marfija.

Predlog: Bjelica daje 14 i više poena.

Drugi je strelac Šampionata, a Italiji se otvorio put ka polufinalu – zato od Danila Galinarija treba očekivati da nastavi sa odličnim partijama. Bez problema pogađa i preko ruke, a u odnosu na direktne konkurente ima uvek barem jednu vidnu prednost. U Izraelu nema nikoga ko bi mogao da ga sačuva, jedino što može da spreči Gala jeste baš loš dan.

Predlog: Galinari daje 19 i više poena.

Saša Ozmo