Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

10:25

Tipovi I: Dvojka na Slovence, Francuzi u hendikepu

Sportska redakcija B92 početkom ove godine pokrenula je tradiciju tipovanja teniskih mečeva, a sada smo odlučili da isto uradimo i u košarci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: B92/NK

Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji je savršena prilika za to, a pošto je pred nama prvi dan, za vas smo spremili četiri tipa.

Na vama je da ćete nas poslušati ili ne, a svakako u komentarima iznesite i svoje predloge.

Italija – Turska

Biće ovo veoma važan meč za obe ekipe, ali i pored toga očekuje se veliki broj poena kada se u obzir uzmu sastavi timova i činjenica da odbrana nije glavno oružje ni Simoneu Pjaniđaniju, ni Erginu Atamanu. Bobi Dikson i Ersan Iljasova na jednoj i Danilo Galinari, Marko Belineli i Andrea Barnjani na drugoj strani trebalo bi da budu raspoloženi u napadu...

Predlog: Plus poeni (144.5)

Francuska – Finska

Finci su samim plasmanom na Evrobasket ostvarili veliki uspeh, a odmah na startu sastaju se sa braniocem titule Francuskom. Salin, Li, Koponen i Marfi nemaju nikakve šanse protiv NBA sastava Francuske. Očekujemo da će Francuzi odmah na startu istaći kandidaturu za titulu i tako poslati poruku glavnim konkurentima i zbog toga pobeda Francuske u hendikepu.

Predlog: Kec na Francuze u hendikepu (-15.5)

Aleksa Gutović

Hrvatska – Slovenija

Na papiru gledano, Hrvati imaju mnogo jači tim, ali oni na papiru imaju jak tim već dugo, pa im kiksevi nisu strani. Igraju pred domaćom publikom i koliko god to bila prednost, toliko je i dodatni pritisak sa kojim se u prošlosti nisu dobro nosili. Zato će Slovenci sa Zoranom Dragićem na čelu vrebati šansu za iznenađenje.

Predlog: Dvojka na Slovence u hendikepu (+7,5)

Belgija – Letonija

Letonci su redovni učesnici velikih takmičenja, ali bez značajnijih rezultata. Iskusniji su u ovoj vrsti utakmica, ali Belgija ima nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu da im zagorčaju život – pre svih Van Rosoma, Lodžeskog i Ervela. Uz to, prve utakmice su tradicionalmo nezgodne, a Letonci su svesni da im se pruža odlična prilika da konačno urade nešto više i to može da bude dodatno opterećenje.

Predlog: Kec na Belgijance u hendikepu (+4,5), hrabiji mogu da pokušaju i čistog keca.

Saša Ozmo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve