Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.09.2015.

18:01

Slobodan, a radni dan

Slobodan dan na Evropskom prvenstvu ne postoji. Utakmice se ne igraju, ali posla svakako ima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Košarkaši Srbije danas su trenirali u dvorani u kojoj se igraju mečevi, prvi put posle tri dana, odnosno otkad je prvenstvo počelo. Razlog naravno nezgodan raspored utakmica u prva dva kola.

Trening je počeo u 13.30, a završio se u 15 sati. Poslednjih 15 minuta bio je otvoren za medije pa smo imali priliku kratko da razgovaramo sa selektorom i Draganom Milosavljevićem i Zoran Ercegom. Sa Ercegom baš kratko jer se ekipa okupila na centru za kraj treninga pa je Teodosić povicima „Gospodine (Ercegov nadimak u timu), čekamo te“, prekinuo izjavu.

Za razliku od Islanđana koji su joga nidrom okončali trening, naši momci su se podelili u dve grupe i šutirali na koš. Sa jedne strane, Nedović, Raduljica, Bogdanović, Simonović, Erceg, Milosavljević, sa druge, Kalinić, Marković, Bjelica, Kuzmić, Teodosić, Milutinov. Muta Nikolić, po običaju, uz Bogdana dok šutira za tri poena i dobacuje nešto uz smeh. Selektor kaže da je on jedan od članova stručnog štaba koji je zadužen za opuštanje igrača.

Pored terena, uz našu ekipu, su i Milana Plećaš i Relja Barać, dvoje studenata koje je organizacioni komitet izabrao za atašee reprezentacije Srbije. Na sajtu Evrobasketa prijavili su se na konkurs, poslali motivacioni pismo i na kraju je stigla karta za Berlin. Milana je studentkinja koja živi u Glazgovu, bila je i volonterka na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Relja studira novinarstvo u Novom Sadu i za njega je ovo potpuno novo iskustvo. Smešteni su u hotelu gde su sve reprezentacije (sem Turske koja je imala posebne zahteve) i pomažu našem timu u vezi sa tehničkim stvarima.

Dobra stvar u vezi sa slobodnim ponedeljkom jeste to što radni dan nešto kasnije počinje, ne mnogo, ali i taj sat znači. Danas sam prvi put otkad je prvenstvo počelo, videla sunce u Berlinu i zapadni deo grada. Koliko sam bila razočarana istočnim delom, toliko sam oduševljena zapadnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve