Ponedeljak, 21.09.2015.

15:01

Teo: Evropsko prvenstvo teže od svetskog

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ocenio je da je nacionalni tim prerano podigao formu uoči Evropskog prvenstva.

Izvor: ÐN

Teo: Evropsko prvenstvo teže od svetskog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Svaka Cast Alal Vera

pre 8 godina

@larry..... I sta smo sa njim osvojili? Na kom to takmicenju smo bili prvi? Nije Slavnic ( covek igrao njegovu poziciju) legenda i dan danas zato sto smo sa njim kao vodjom gubili svako mogce finale, polufinale.

dragutin

pre 8 godina

Srpske majke radjajte sinove od 2m i 15 cm pa da osvajamo titule kad je to mogla da se osvoji titula u kosarci bez jednog visokog dominantnog centra.Svaka cast Raduljici ali on je po NBA parametrima cetvorka.

Larry

pre 8 godina

@Ja
"Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva."

Najbolji odgovor za sve one neznalice koji tvrde da je Miloš veliki igrač malih utakmica. Ako ovo nisu velike utakmice ne znam šta su.

Sergio

pre 8 godina

Da li se neko seća da su Kićanović, Dalipagić, Slavnić, Đorđević, Danilović, Bodiroga promašili 10 puta za 3? Da li se neko seća da su promašili kada je trebalo? Nikad! Mogli su da promaše po nekad, 10 za redom nikad, a pogotovo ne kada je trebalo, uvek su ga dali.E u tome je razlika između velikih igrača i tebe Teo.Ti se celo prvenstvo, ne jednu utakmicu nego celo prvenstvo ispucavaš i ništa nisi pogodio! Svaka ti čast za onu trojku protiv Španije pre koju godinu, ali tvoje soliranje i ispucavanje nas je koštalo mnogo toga i koštaće nas koliko vidim i dalje.

botina

pre 8 godina

hahahahaha, smejurija. braco, lepo priznati ono sto je i na svetskom bilo ocigledno. imali smo ludu srecu. i ne treba se zbog toga izvinjavati i sreca je deo zivota. sto se teodosica tice, on bi u nekim drugim vremenima i drzavama ( i to ne tako davno) bio kao nekada pahlic u zadru. tu u ekipi da dodaje vodu i peskir pravom vodji kao sto je tamo bio petar popovic, petranovic....i to u klupskoj kosarci, reprezentaciju bi gledao kao i mi na tv-u ili sa kupljenom kartom. a sada nam je to najbolji igrac. eto koliko je evropska kosarka smehotres u globalu. ajde da ostavimo legendarnu generaciju kraja sfrj (kukoc,divac itd) i sfrj uopste. i samo gledajmo skracenu srj. drugopozivci i rezerve , topic, tomasevic, bulatovic, scepanovic itd se setaju do zlata. ako kojim slucajem stavis savica da bude stub odbrane , centri sa ovog prvenstva ukljucujuci i gasola mogu samo da placu. o gasolu denda prica kao da je bil rasel?! pa tarlac iz najboljih dana u grckoj je o'nil za sve , o kakvom napretku evropske kosarke se prica? pa sta je onda bio sabonis pre povrede kada je i sa pola noge 5 puta bolji igrac od bilo koga danas na toj poziciji. neko se u komentarima pre neki dan podsmeva sa bjelicom i zove ga mileta lisica. to je zato sto nikada nije gledao mileta lisicu, u danasnje vreme lisica bi bio nas ubedljivo najbolji krilni centar. bar je mogao odbranu da igra i da se tuce ispod kosa, ovi danas od pleja pa do centra ne mogu nista.zemlja kosarke odavno nismo, mnogo je razloga tako da je sve ovo zadnji godina uspeh.

Jovan

pre 8 godina

Napornije mozda da, ali "teze" od SP sasvim sigurno nije. Argentina i Brazil dobili bi mnoge evro ekipe, a USA da ni ne spominjem.
Niti su Francuzi podbacili, niti su Spanci "iznenadili". Ustvari, mozda tebe iznenadili-"neshvaceni geniju".
Sto rece Duda onomad-ne gubi se utakmica u poslednjem napadu! Pa tako za poraz od Litvanije nije kriv Bogdanovic svojim nedefinisanim "ulazom" 4 sekunde pre kraja, vec ste krivi svi zajedno svojom kilavom igrom, a ponajvise upravo "magichni" Teo i Erceg, kao 2 najiskusnija u ekipi od kojih se ocekivalo puno-a dobilo jedno veliko NISTA.
Obzirom na okolnosti (igra bez centra, silovanje ocajnog suta, 3 igraca u ekipi koja cestito ni na teren nisu smeli izaci)-odlicno ste prosli sa tom DRVENOM "kolajnom".

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Имам ми екипу за олимпијске игре.
Плејмејкери: Тео,Марковић
Бекови: Богдан,Недовић
Крила: Калина, Бјелица
К. Центри: Ерцег,Митровић
Центри: Боби,Радуљица
Овде још за 2 места могу да конкуришу: Милосављевић,Дангубић,Јокић,Милутинов,Кузмић,Јовић,Лучић,Симоновић,Настић(мислим да је добар играч),Штимац,Мицић...а имамо и добрих клинаца па видећемо све.

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Без бриге људи,имамо одличну репрезентацији. Сјајне момке,сјајног тренера и стручан штаб. Треба им веровати и подржавати их максимално. Сви играчима желим успешну сезону у клубовима,што више трофеја,а мање повреда...исто тако и Салету. А очекујем и од момака који нису били на овом првенству исто,а има их доста квалитетних. Као нпр.: Боби,Јокић,Лучић,Митровић,Дангубић од њих много очекујем; а има ту и доста добрих младих играча,ко зма можеда неко од њих заблиста ове сезоне.

iz susjedstva

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske,prema nekim stereotipima ne bi trebao ništa lijepo reči o Srbiji,Srbima i srpskim sportašima.Ovaj lik je mene osvoji sa onom tricom u polufinalu,cijelu utakmicu ste lovili rezultat a onda ovaj kralj ubaci tricu na samom kraju ,da svojoj ekipi šansu za pobjedu....i vi na to kažete da on nije nešto ....hej ljudi,ako to nije ponos na grb koji nosi,želja za pobedom....šta je onda?

Teodosiću,Srbine svaka ti čast! Uživao sam cijelo prvenstvo gledajučite kako igraš.Sretno ti i pozdrav iz Hrvatske

etotako

pre 8 godina

@ja

ovaj komenar treba uvek i uvek ponavljati, kad god se pocne sa uvredama na ovog momka. Sve lepo pise. I to koliko on nije za zavrsnice i velike rezultate i da li ga nema nigde kada je gusto (inace zaboravismo i trojku litvancima pre neki dan pre one sramne zavrsnice) i da li je nazainteresovan za reprezentaciju. Decko je izgleda jedino pogresio sto posle svih ovih godina pljuvanja po njemu i igranju katkada sa igracima koji nisu ni za agroziv ligu nije se lepo oprostio.

paljuka

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...Celu reprezentayivnu karijeru nas je sam vukao, da je bilo bar nekog da ga malo odmeni. Ni legende bodiroga i djordjevic ne bi mogli sami.
Btw, grobar sam , ali da nemamo teodosica tesko bi i grupe prolazili.

Mrki

pre 8 godina

Bar da ima morala pa da kaže bio sam slab ali mi ego nije dozvolio da to priznam za vreme prvenstva. Evropsko prvenstvo teže od svetskog! Što nepobedi SAD u finalu već kao đaci prvaci izgubiste od slabije ekipe.

branko

pre 8 godina

Da si fizicki bio na nivou kao prosle godine uslo bi par trojki vise i bili bi u finalu. Francuska i Spanija su ovom momentu dve najjace reprezentacije u evropi za nekih 15-20% od najblizih pratilaca. Da bi taj nivo dostigli potreban nam je Bobi, a dobro bi razmislio i o Mitrovicu taj mali ima energiju i mentalitet sampiona za Jokica cemo vedeti.

$$$

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...
(paljuka, 21. septembar 2015 16:09)

Kako sam?Zar se ovde nije pisalo kako mi imamo TIM,12 igraca, svako moze da uskoci,bla,bla,bla...Nismo dzabe zvali Amere da se igramo.

Petar

pre 8 godina

Mediji u Srbiji su od Teodosica napravili igracinu, jer nama ocajnicki treba jedan novi Bodiroga, Sale Djordjevic..
-dobar je u asistencijama, ali samo protiv slabijih ekipa, i kada igra bez pritiska, lose se nosi sa pritiskom u zavrsnicama turnira vec 10 godina.
-jedan je od najlosijih igraca u odbrani koje sam ikada gledao.
-sut katastrofalan u poslednje dve utakmice!
-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji. Dan danas mislim da je to njegovo resenje da opali trojku sa 8-9 metara bilo neodgovorno resenje, ali eto usla je ta trojka, postao je bog, a da nije usla i da smo izgubili svi vi ga zauvek kritikovali. Koliko je slucajno ta trojka usla tada govore njegovi svi kasniji nastupi u CSKA na F4, kao i najnoviji nastupi protiv Litvanije i Spanije. Sa njim u petorci igramo sa 4 igraca u odbrani.
Nije Teo los igrac, daleko od toga, ali da li on zaista zavredjuje ovakav status kod nas? To sto on uvek ima los sutacki dan kada se najvise odlucuje i u CSKA i u reprezentaciji (osim te srecne trojke protiv Spanije) nije los dan, to je stanje njegovog uma, on nije rodjen kao pobednik, kako mozete da ga trpate u isti kos sa Bodirogom i Saletom kojima ruka nije drhtala kada se najvise odlucivalo..

Ja

pre 8 godina

Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva.

Hvala ti, legendo, a siguran sam da imaš još mnogo toga da pružiš. Tek ti 28 godina. I ovo prvenstvo si bio dobar, moglo je i bolje, nedostajalo je malo sreće.

Ovo sam napisao da se ne zaboravi i da se vidi šta nam je sve pružio ovaj momak, koji nikada nije odbio poziv u reprezentaciju i koji je žrtvovao 15 leta, računajući i mlađe kategorije, gde je takođe bio više nego uspešan.

branimir

pre 8 godina

Milos Teodosic, poslednji umetnik evropske kosarke...veliko hvala sto nas je odrzao u evropskom i svetskom vrhu u zadnjih 10 godina...ja sam prestao da treniram kosarku jer mi je % suta bio kao ovim tviter zvezdama, necu ih imenovati...Teo majstore, velika podrska od mene i hvala jos jednom za sve sto radis za Srbiju...

mile

pre 8 godina

Večiti gubitnik Teo "genije". Olimpijakosu svanulo od kad je otišao, a uspeo je da ukanali najskuplju ekipu u istoriji evropske košarke CSKA.

anica

pre 8 godina

Teo i Bjelica najbolji...mnogo puta si ti doneo pobedu, i mogu samo da ti pljunu pod prozor, jer si odlican kosarkas i veliki talenat...bravo Milose.

PFC

pre 8 godina

Sale je pobednickog karaktera i svaku utakmicu je hteo da dobije, dok su ostale reprezentacije taktizirale.Spanci su se jedva izvukli i prosli dalje ali su bili najbolji kad je trebalo. Nasi su pregoreli. I ekipa od pre dvajs godina je gubila meceve u grupi, ali su zato osvajali zlato, sa Saletom na celu. Pouka za ubuduce, slow down kad se moze.
Svejedno, puna podrska reprezentaciji.

$$$

pre 8 godina

-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji.
(Petar, 21. septembar 2015 15:23)

I retko ko je rekao da je on na toj tekmi imao sut za 3 - 2/8.

Mirko

pre 8 godina

To i ja mislim, prerano su postigli maximum, posle toga su pali u formi, izduvali su se i emotivno i energetski i to je osnovni razlog.
Sale će to znati za drugi put. Ipak za to treba i neko iskustvo, a i hrabrost da se možda i izgubi neka utakmica, ne bi li se kasnije dobilo više.

CINJENICE

pre 8 godina

Najveci luzer u istoriji kosarke,simbol luzerstva,igrac koji mi je upropastio gledanje reprezentatiivne kosarke!Sve bitne utakmice u kaijeri je izubio i na svim je bio glvni krivac za poraz!

musaka_greekos

pre 8 godina

@Petar
Greškom kliknuh 'plus' na tvoj jednodimenzioni i maliciozan komentar - koji izvrtanjem činjenica i tonom koji je 'miran' prikriva smeće kojem Tea neopravdano izlažeš! Pitam te, ko je upropastio prošlogodišnji Final4 - Teo ili DeKolo????

@Ja
POTPISUJEM!!! PODRŠKA ZA TEA I HVALA MU ZA SVE!

Ja

pre 8 godina

Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva.

Hvala ti, legendo, a siguran sam da imaš još mnogo toga da pružiš. Tek ti 28 godina. I ovo prvenstvo si bio dobar, moglo je i bolje, nedostajalo je malo sreće.

Ovo sam napisao da se ne zaboravi i da se vidi šta nam je sve pružio ovaj momak, koji nikada nije odbio poziv u reprezentaciju i koji je žrtvovao 15 leta, računajući i mlađe kategorije, gde je takođe bio više nego uspešan.

anica

pre 8 godina

Teo i Bjelica najbolji...mnogo puta si ti doneo pobedu, i mogu samo da ti pljunu pod prozor, jer si odlican kosarkas i veliki talenat...bravo Milose.

branimir

pre 8 godina

Milos Teodosic, poslednji umetnik evropske kosarke...veliko hvala sto nas je odrzao u evropskom i svetskom vrhu u zadnjih 10 godina...ja sam prestao da treniram kosarku jer mi je % suta bio kao ovim tviter zvezdama, necu ih imenovati...Teo majstore, velika podrska od mene i hvala jos jednom za sve sto radis za Srbiju...

iz susjedstva

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske,prema nekim stereotipima ne bi trebao ništa lijepo reči o Srbiji,Srbima i srpskim sportašima.Ovaj lik je mene osvoji sa onom tricom u polufinalu,cijelu utakmicu ste lovili rezultat a onda ovaj kralj ubaci tricu na samom kraju ,da svojoj ekipi šansu za pobjedu....i vi na to kažete da on nije nešto ....hej ljudi,ako to nije ponos na grb koji nosi,želja za pobedom....šta je onda?

Teodosiću,Srbine svaka ti čast! Uživao sam cijelo prvenstvo gledajučite kako igraš.Sretno ti i pozdrav iz Hrvatske

PFC

pre 8 godina

Sale je pobednickog karaktera i svaku utakmicu je hteo da dobije, dok su ostale reprezentacije taktizirale.Spanci su se jedva izvukli i prosli dalje ali su bili najbolji kad je trebalo. Nasi su pregoreli. I ekipa od pre dvajs godina je gubila meceve u grupi, ali su zato osvajali zlato, sa Saletom na celu. Pouka za ubuduce, slow down kad se moze.
Svejedno, puna podrska reprezentaciji.

paljuka

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...Celu reprezentayivnu karijeru nas je sam vukao, da je bilo bar nekog da ga malo odmeni. Ni legende bodiroga i djordjevic ne bi mogli sami.
Btw, grobar sam , ali da nemamo teodosica tesko bi i grupe prolazili.

Petar

pre 8 godina

Mediji u Srbiji su od Teodosica napravili igracinu, jer nama ocajnicki treba jedan novi Bodiroga, Sale Djordjevic..
-dobar je u asistencijama, ali samo protiv slabijih ekipa, i kada igra bez pritiska, lose se nosi sa pritiskom u zavrsnicama turnira vec 10 godina.
-jedan je od najlosijih igraca u odbrani koje sam ikada gledao.
-sut katastrofalan u poslednje dve utakmice!
-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji. Dan danas mislim da je to njegovo resenje da opali trojku sa 8-9 metara bilo neodgovorno resenje, ali eto usla je ta trojka, postao je bog, a da nije usla i da smo izgubili svi vi ga zauvek kritikovali. Koliko je slucajno ta trojka usla tada govore njegovi svi kasniji nastupi u CSKA na F4, kao i najnoviji nastupi protiv Litvanije i Spanije. Sa njim u petorci igramo sa 4 igraca u odbrani.
Nije Teo los igrac, daleko od toga, ali da li on zaista zavredjuje ovakav status kod nas? To sto on uvek ima los sutacki dan kada se najvise odlucuje i u CSKA i u reprezentaciji (osim te srecne trojke protiv Spanije) nije los dan, to je stanje njegovog uma, on nije rodjen kao pobednik, kako mozete da ga trpate u isti kos sa Bodirogom i Saletom kojima ruka nije drhtala kada se najvise odlucivalo..

$$$

pre 8 godina

-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji.
(Petar, 21. septembar 2015 15:23)

I retko ko je rekao da je on na toj tekmi imao sut za 3 - 2/8.

musaka_greekos

pre 8 godina

@Petar
Greškom kliknuh 'plus' na tvoj jednodimenzioni i maliciozan komentar - koji izvrtanjem činjenica i tonom koji je 'miran' prikriva smeće kojem Tea neopravdano izlažeš! Pitam te, ko je upropastio prošlogodišnji Final4 - Teo ili DeKolo????

@Ja
POTPISUJEM!!! PODRŠKA ZA TEA I HVALA MU ZA SVE!

Mirko

pre 8 godina

To i ja mislim, prerano su postigli maximum, posle toga su pali u formi, izduvali su se i emotivno i energetski i to je osnovni razlog.
Sale će to znati za drugi put. Ipak za to treba i neko iskustvo, a i hrabrost da se možda i izgubi neka utakmica, ne bi li se kasnije dobilo više.

Larry

pre 8 godina

@Ja
"Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva."

Najbolji odgovor za sve one neznalice koji tvrde da je Miloš veliki igrač malih utakmica. Ako ovo nisu velike utakmice ne znam šta su.

mile

pre 8 godina

Večiti gubitnik Teo "genije". Olimpijakosu svanulo od kad je otišao, a uspeo je da ukanali najskuplju ekipu u istoriji evropske košarke CSKA.

$$$

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...
(paljuka, 21. septembar 2015 16:09)

Kako sam?Zar se ovde nije pisalo kako mi imamo TIM,12 igraca, svako moze da uskoci,bla,bla,bla...Nismo dzabe zvali Amere da se igramo.

CINJENICE

pre 8 godina

Najveci luzer u istoriji kosarke,simbol luzerstva,igrac koji mi je upropastio gledanje reprezentatiivne kosarke!Sve bitne utakmice u kaijeri je izubio i na svim je bio glvni krivac za poraz!

etotako

pre 8 godina

@ja

ovaj komenar treba uvek i uvek ponavljati, kad god se pocne sa uvredama na ovog momka. Sve lepo pise. I to koliko on nije za zavrsnice i velike rezultate i da li ga nema nigde kada je gusto (inace zaboravismo i trojku litvancima pre neki dan pre one sramne zavrsnice) i da li je nazainteresovan za reprezentaciju. Decko je izgleda jedino pogresio sto posle svih ovih godina pljuvanja po njemu i igranju katkada sa igracima koji nisu ni za agroziv ligu nije se lepo oprostio.

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Без бриге људи,имамо одличну репрезентацији. Сјајне момке,сјајног тренера и стручан штаб. Треба им веровати и подржавати их максимално. Сви играчима желим успешну сезону у клубовима,што више трофеја,а мање повреда...исто тако и Салету. А очекујем и од момака који нису били на овом првенству исто,а има их доста квалитетних. Као нпр.: Боби,Јокић,Лучић,Митровић,Дангубић од њих много очекујем; а има ту и доста добрих младих играча,ко зма можеда неко од њих заблиста ове сезоне.

branko

pre 8 godina

Da si fizicki bio na nivou kao prosle godine uslo bi par trojki vise i bili bi u finalu. Francuska i Spanija su ovom momentu dve najjace reprezentacije u evropi za nekih 15-20% od najblizih pratilaca. Da bi taj nivo dostigli potreban nam je Bobi, a dobro bi razmislio i o Mitrovicu taj mali ima energiju i mentalitet sampiona za Jokica cemo vedeti.

Mrki

pre 8 godina

Bar da ima morala pa da kaže bio sam slab ali mi ego nije dozvolio da to priznam za vreme prvenstva. Evropsko prvenstvo teže od svetskog! Što nepobedi SAD u finalu već kao đaci prvaci izgubiste od slabije ekipe.

Sergio

pre 8 godina

Da li se neko seća da su Kićanović, Dalipagić, Slavnić, Đorđević, Danilović, Bodiroga promašili 10 puta za 3? Da li se neko seća da su promašili kada je trebalo? Nikad! Mogli su da promaše po nekad, 10 za redom nikad, a pogotovo ne kada je trebalo, uvek su ga dali.E u tome je razlika između velikih igrača i tebe Teo.Ti se celo prvenstvo, ne jednu utakmicu nego celo prvenstvo ispucavaš i ništa nisi pogodio! Svaka ti čast za onu trojku protiv Španije pre koju godinu, ali tvoje soliranje i ispucavanje nas je koštalo mnogo toga i koštaće nas koliko vidim i dalje.

botina

pre 8 godina

hahahahaha, smejurija. braco, lepo priznati ono sto je i na svetskom bilo ocigledno. imali smo ludu srecu. i ne treba se zbog toga izvinjavati i sreca je deo zivota. sto se teodosica tice, on bi u nekim drugim vremenima i drzavama ( i to ne tako davno) bio kao nekada pahlic u zadru. tu u ekipi da dodaje vodu i peskir pravom vodji kao sto je tamo bio petar popovic, petranovic....i to u klupskoj kosarci, reprezentaciju bi gledao kao i mi na tv-u ili sa kupljenom kartom. a sada nam je to najbolji igrac. eto koliko je evropska kosarka smehotres u globalu. ajde da ostavimo legendarnu generaciju kraja sfrj (kukoc,divac itd) i sfrj uopste. i samo gledajmo skracenu srj. drugopozivci i rezerve , topic, tomasevic, bulatovic, scepanovic itd se setaju do zlata. ako kojim slucajem stavis savica da bude stub odbrane , centri sa ovog prvenstva ukljucujuci i gasola mogu samo da placu. o gasolu denda prica kao da je bil rasel?! pa tarlac iz najboljih dana u grckoj je o'nil za sve , o kakvom napretku evropske kosarke se prica? pa sta je onda bio sabonis pre povrede kada je i sa pola noge 5 puta bolji igrac od bilo koga danas na toj poziciji. neko se u komentarima pre neki dan podsmeva sa bjelicom i zove ga mileta lisica. to je zato sto nikada nije gledao mileta lisicu, u danasnje vreme lisica bi bio nas ubedljivo najbolji krilni centar. bar je mogao odbranu da igra i da se tuce ispod kosa, ovi danas od pleja pa do centra ne mogu nista.zemlja kosarke odavno nismo, mnogo je razloga tako da je sve ovo zadnji godina uspeh.

Jovan

pre 8 godina

Napornije mozda da, ali "teze" od SP sasvim sigurno nije. Argentina i Brazil dobili bi mnoge evro ekipe, a USA da ni ne spominjem.
Niti su Francuzi podbacili, niti su Spanci "iznenadili". Ustvari, mozda tebe iznenadili-"neshvaceni geniju".
Sto rece Duda onomad-ne gubi se utakmica u poslednjem napadu! Pa tako za poraz od Litvanije nije kriv Bogdanovic svojim nedefinisanim "ulazom" 4 sekunde pre kraja, vec ste krivi svi zajedno svojom kilavom igrom, a ponajvise upravo "magichni" Teo i Erceg, kao 2 najiskusnija u ekipi od kojih se ocekivalo puno-a dobilo jedno veliko NISTA.
Obzirom na okolnosti (igra bez centra, silovanje ocajnog suta, 3 igraca u ekipi koja cestito ni na teren nisu smeli izaci)-odlicno ste prosli sa tom DRVENOM "kolajnom".

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Имам ми екипу за олимпијске игре.
Плејмејкери: Тео,Марковић
Бекови: Богдан,Недовић
Крила: Калина, Бјелица
К. Центри: Ерцег,Митровић
Центри: Боби,Радуљица
Овде још за 2 места могу да конкуришу: Милосављевић,Дангубић,Јокић,Милутинов,Кузмић,Јовић,Лучић,Симоновић,Настић(мислим да је добар играч),Штимац,Мицић...а имамо и добрих клинаца па видећемо све.

Svaka Cast Alal Vera

pre 8 godina

@larry..... I sta smo sa njim osvojili? Na kom to takmicenju smo bili prvi? Nije Slavnic ( covek igrao njegovu poziciju) legenda i dan danas zato sto smo sa njim kao vodjom gubili svako mogce finale, polufinale.

dragutin

pre 8 godina

Srpske majke radjajte sinove od 2m i 15 cm pa da osvajamo titule kad je to mogla da se osvoji titula u kosarci bez jednog visokog dominantnog centra.Svaka cast Raduljici ali on je po NBA parametrima cetvorka.

CINJENICE

pre 8 godina

Najveci luzer u istoriji kosarke,simbol luzerstva,igrac koji mi je upropastio gledanje reprezentatiivne kosarke!Sve bitne utakmice u kaijeri je izubio i na svim je bio glvni krivac za poraz!

Petar

pre 8 godina

Mediji u Srbiji su od Teodosica napravili igracinu, jer nama ocajnicki treba jedan novi Bodiroga, Sale Djordjevic..
-dobar je u asistencijama, ali samo protiv slabijih ekipa, i kada igra bez pritiska, lose se nosi sa pritiskom u zavrsnicama turnira vec 10 godina.
-jedan je od najlosijih igraca u odbrani koje sam ikada gledao.
-sut katastrofalan u poslednje dve utakmice!
-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji. Dan danas mislim da je to njegovo resenje da opali trojku sa 8-9 metara bilo neodgovorno resenje, ali eto usla je ta trojka, postao je bog, a da nije usla i da smo izgubili svi vi ga zauvek kritikovali. Koliko je slucajno ta trojka usla tada govore njegovi svi kasniji nastupi u CSKA na F4, kao i najnoviji nastupi protiv Litvanije i Spanije. Sa njim u petorci igramo sa 4 igraca u odbrani.
Nije Teo los igrac, daleko od toga, ali da li on zaista zavredjuje ovakav status kod nas? To sto on uvek ima los sutacki dan kada se najvise odlucuje i u CSKA i u reprezentaciji (osim te srecne trojke protiv Spanije) nije los dan, to je stanje njegovog uma, on nije rodjen kao pobednik, kako mozete da ga trpate u isti kos sa Bodirogom i Saletom kojima ruka nije drhtala kada se najvise odlucivalo..

mile

pre 8 godina

Večiti gubitnik Teo "genije". Olimpijakosu svanulo od kad je otišao, a uspeo je da ukanali najskuplju ekipu u istoriji evropske košarke CSKA.

Mrki

pre 8 godina

Bar da ima morala pa da kaže bio sam slab ali mi ego nije dozvolio da to priznam za vreme prvenstva. Evropsko prvenstvo teže od svetskog! Što nepobedi SAD u finalu već kao đaci prvaci izgubiste od slabije ekipe.

Sergio

pre 8 godina

Da li se neko seća da su Kićanović, Dalipagić, Slavnić, Đorđević, Danilović, Bodiroga promašili 10 puta za 3? Da li se neko seća da su promašili kada je trebalo? Nikad! Mogli su da promaše po nekad, 10 za redom nikad, a pogotovo ne kada je trebalo, uvek su ga dali.E u tome je razlika između velikih igrača i tebe Teo.Ti se celo prvenstvo, ne jednu utakmicu nego celo prvenstvo ispucavaš i ništa nisi pogodio! Svaka ti čast za onu trojku protiv Španije pre koju godinu, ali tvoje soliranje i ispucavanje nas je koštalo mnogo toga i koštaće nas koliko vidim i dalje.

botina

pre 8 godina

hahahahaha, smejurija. braco, lepo priznati ono sto je i na svetskom bilo ocigledno. imali smo ludu srecu. i ne treba se zbog toga izvinjavati i sreca je deo zivota. sto se teodosica tice, on bi u nekim drugim vremenima i drzavama ( i to ne tako davno) bio kao nekada pahlic u zadru. tu u ekipi da dodaje vodu i peskir pravom vodji kao sto je tamo bio petar popovic, petranovic....i to u klupskoj kosarci, reprezentaciju bi gledao kao i mi na tv-u ili sa kupljenom kartom. a sada nam je to najbolji igrac. eto koliko je evropska kosarka smehotres u globalu. ajde da ostavimo legendarnu generaciju kraja sfrj (kukoc,divac itd) i sfrj uopste. i samo gledajmo skracenu srj. drugopozivci i rezerve , topic, tomasevic, bulatovic, scepanovic itd se setaju do zlata. ako kojim slucajem stavis savica da bude stub odbrane , centri sa ovog prvenstva ukljucujuci i gasola mogu samo da placu. o gasolu denda prica kao da je bil rasel?! pa tarlac iz najboljih dana u grckoj je o'nil za sve , o kakvom napretku evropske kosarke se prica? pa sta je onda bio sabonis pre povrede kada je i sa pola noge 5 puta bolji igrac od bilo koga danas na toj poziciji. neko se u komentarima pre neki dan podsmeva sa bjelicom i zove ga mileta lisica. to je zato sto nikada nije gledao mileta lisicu, u danasnje vreme lisica bi bio nas ubedljivo najbolji krilni centar. bar je mogao odbranu da igra i da se tuce ispod kosa, ovi danas od pleja pa do centra ne mogu nista.zemlja kosarke odavno nismo, mnogo je razloga tako da je sve ovo zadnji godina uspeh.

branimir

pre 8 godina

Milos Teodosic, poslednji umetnik evropske kosarke...veliko hvala sto nas je odrzao u evropskom i svetskom vrhu u zadnjih 10 godina...ja sam prestao da treniram kosarku jer mi je % suta bio kao ovim tviter zvezdama, necu ih imenovati...Teo majstore, velika podrska od mene i hvala jos jednom za sve sto radis za Srbiju...

Ja

pre 8 godina

Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva.

Hvala ti, legendo, a siguran sam da imaš još mnogo toga da pružiš. Tek ti 28 godina. I ovo prvenstvo si bio dobar, moglo je i bolje, nedostajalo je malo sreće.

Ovo sam napisao da se ne zaboravi i da se vidi šta nam je sve pružio ovaj momak, koji nikada nije odbio poziv u reprezentaciju i koji je žrtvovao 15 leta, računajući i mlađe kategorije, gde je takođe bio više nego uspešan.

anica

pre 8 godina

Teo i Bjelica najbolji...mnogo puta si ti doneo pobedu, i mogu samo da ti pljunu pod prozor, jer si odlican kosarkas i veliki talenat...bravo Milose.

paljuka

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...Celu reprezentayivnu karijeru nas je sam vukao, da je bilo bar nekog da ga malo odmeni. Ni legende bodiroga i djordjevic ne bi mogli sami.
Btw, grobar sam , ali da nemamo teodosica tesko bi i grupe prolazili.

branko

pre 8 godina

Da si fizicki bio na nivou kao prosle godine uslo bi par trojki vise i bili bi u finalu. Francuska i Spanija su ovom momentu dve najjace reprezentacije u evropi za nekih 15-20% od najblizih pratilaca. Da bi taj nivo dostigli potreban nam je Bobi, a dobro bi razmislio i o Mitrovicu taj mali ima energiju i mentalitet sampiona za Jokica cemo vedeti.

musaka_greekos

pre 8 godina

@Petar
Greškom kliknuh 'plus' na tvoj jednodimenzioni i maliciozan komentar - koji izvrtanjem činjenica i tonom koji je 'miran' prikriva smeće kojem Tea neopravdano izlažeš! Pitam te, ko je upropastio prošlogodišnji Final4 - Teo ili DeKolo????

@Ja
POTPISUJEM!!! PODRŠKA ZA TEA I HVALA MU ZA SVE!

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Имам ми екипу за олимпијске игре.
Плејмејкери: Тео,Марковић
Бекови: Богдан,Недовић
Крила: Калина, Бјелица
К. Центри: Ерцег,Митровић
Центри: Боби,Радуљица
Овде још за 2 места могу да конкуришу: Милосављевић,Дангубић,Јокић,Милутинов,Кузмић,Јовић,Лучић,Симоновић,Настић(мислим да је добар играч),Штимац,Мицић...а имамо и добрих клинаца па видећемо све.

Jovan

pre 8 godina

Napornije mozda da, ali "teze" od SP sasvim sigurno nije. Argentina i Brazil dobili bi mnoge evro ekipe, a USA da ni ne spominjem.
Niti su Francuzi podbacili, niti su Spanci "iznenadili". Ustvari, mozda tebe iznenadili-"neshvaceni geniju".
Sto rece Duda onomad-ne gubi se utakmica u poslednjem napadu! Pa tako za poraz od Litvanije nije kriv Bogdanovic svojim nedefinisanim "ulazom" 4 sekunde pre kraja, vec ste krivi svi zajedno svojom kilavom igrom, a ponajvise upravo "magichni" Teo i Erceg, kao 2 najiskusnija u ekipi od kojih se ocekivalo puno-a dobilo jedno veliko NISTA.
Obzirom na okolnosti (igra bez centra, silovanje ocajnog suta, 3 igraca u ekipi koja cestito ni na teren nisu smeli izaci)-odlicno ste prosli sa tom DRVENOM "kolajnom".

etotako

pre 8 godina

@ja

ovaj komenar treba uvek i uvek ponavljati, kad god se pocne sa uvredama na ovog momka. Sve lepo pise. I to koliko on nije za zavrsnice i velike rezultate i da li ga nema nigde kada je gusto (inace zaboravismo i trojku litvancima pre neki dan pre one sramne zavrsnice) i da li je nazainteresovan za reprezentaciju. Decko je izgleda jedino pogresio sto posle svih ovih godina pljuvanja po njemu i igranju katkada sa igracima koji nisu ni za agroziv ligu nije se lepo oprostio.

dragutin

pre 8 godina

Srpske majke radjajte sinove od 2m i 15 cm pa da osvajamo titule kad je to mogla da se osvoji titula u kosarci bez jednog visokog dominantnog centra.Svaka cast Raduljici ali on je po NBA parametrima cetvorka.

$$$

pre 8 godina

-dao je pre nekoliko godina onu ludu trojku Spancima, i od tada postao "bog" u Srbiji.
(Petar, 21. septembar 2015 15:23)

I retko ko je rekao da je on na toj tekmi imao sut za 3 - 2/8.

$$$

pre 8 godina

Teodosic je premocan igrac, al jbg ne moze sam. Da je imao bolje saigrace naosvajao bi se medalja ovako...
(paljuka, 21. septembar 2015 16:09)

Kako sam?Zar se ovde nije pisalo kako mi imamo TIM,12 igraca, svako moze da uskoci,bla,bla,bla...Nismo dzabe zvali Amere da se igramo.

PFC

pre 8 godina

Sale je pobednickog karaktera i svaku utakmicu je hteo da dobije, dok su ostale reprezentacije taktizirale.Spanci su se jedva izvukli i prosli dalje ali su bili najbolji kad je trebalo. Nasi su pregoreli. I ekipa od pre dvajs godina je gubila meceve u grupi, ali su zato osvajali zlato, sa Saletom na celu. Pouka za ubuduce, slow down kad se moze.
Svejedno, puna podrska reprezentaciji.

iz susjedstva

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske,prema nekim stereotipima ne bi trebao ništa lijepo reči o Srbiji,Srbima i srpskim sportašima.Ovaj lik je mene osvoji sa onom tricom u polufinalu,cijelu utakmicu ste lovili rezultat a onda ovaj kralj ubaci tricu na samom kraju ,da svojoj ekipi šansu za pobjedu....i vi na to kažete da on nije nešto ....hej ljudi,ako to nije ponos na grb koji nosi,želja za pobedom....šta je onda?

Teodosiću,Srbine svaka ti čast! Uživao sam cijelo prvenstvo gledajučite kako igraš.Sretno ti i pozdrav iz Hrvatske

Svaka Cast Alal Vera

pre 8 godina

@larry..... I sta smo sa njim osvojili? Na kom to takmicenju smo bili prvi? Nije Slavnic ( covek igrao njegovu poziciju) legenda i dan danas zato sto smo sa njim kao vodjom gubili svako mogce finale, polufinale.

Пиши Ћирилицом

pre 8 godina

Без бриге људи,имамо одличну репрезентацији. Сјајне момке,сјајног тренера и стручан штаб. Треба им веровати и подржавати их максимално. Сви играчима желим успешну сезону у клубовима,што више трофеја,а мање повреда...исто тако и Салету. А очекујем и од момака који нису били на овом првенству исто,а има их доста квалитетних. Као нпр.: Боби,Јокић,Лучић,Митровић,Дангубић од њих много очекујем; а има ту и доста добрих младих играча,ко зма можеда неко од њих заблиста ове сезоне.

Larry

pre 8 godina

@Ja
"Hvala ti za Evropsko prvenstvo 2009. godine kada si sa 32 poena sam pobedio Sloveniju i odveo nas do srebra. Bio si u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2010. godine i trojku protiv Španije kojom si nas doveo na četvrto mesto na svetu, a da nije bilo krađe, doveo bi nas minimum do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva. Hvala ti za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kad si nas protiv Brazila sa 24 poena u četvrfinalu i Francuske sa 27 poena u polufinalu doveo do srebra. I tada si bio u petorci prvenstva."

Najbolji odgovor za sve one neznalice koji tvrde da je Miloš veliki igrač malih utakmica. Ako ovo nisu velike utakmice ne znam šta su.

Mirko

pre 8 godina

To i ja mislim, prerano su postigli maximum, posle toga su pali u formi, izduvali su se i emotivno i energetski i to je osnovni razlog.
Sale će to znati za drugi put. Ipak za to treba i neko iskustvo, a i hrabrost da se možda i izgubi neka utakmica, ne bi li se kasnije dobilo više.