Sreda, 09.09.2015.

19:00

Skener: Odbrana, trčanje, Teo

Posle teške pobede nad Nemačkom, u skoro svim izjavama reprezentativaca Srbija provlačilo se da sada mogu opuštenije i mirnije da čekaju sledeće utakmice.

Izvor: Saša Ozmo

Skener: Odbrana, trèanje, Teo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 8 godina

Zemljaci, ovo za sada deluje jako dobro!
Mnogi kazu ne valja pobedjivati stalno, al setimo se onda 2001 i dominacije. Valja pobedjivati stalno, ako pobedjujes na pravi nacin. Mi ovo prvenstvo igramo jedini sa 11 igraca (samo Milutinov igra garbage time). Svi imaju ulogu jasno definisanu.
Ono sto mene orhrabruje je snaga nase druge petorke, koja po mom skromnom misljenju je verovatno najjaca na prvenstvu (od drugih petorki).
Nasa prva postava, Teo, Markovic, Kalinic, Bjelica, Kuzmic/Radulja je savrseno izbalansirana odbrambeno i napadacki.
Bjelica je hodajuci mismatch na koga ako ne fokusiras odbranu imas ozbiljan problem. To ostalima strasno olaksava posao, a u toj petorci je Teo, koji takodje trazi udvajanje kod pnr-a. Radulja je sjajan pick and roll igrac, zato je i tu.
E sad, druga petorka sa Nedovicem, BB, Simon/Gagi, Erceg i ona druga petica je svakako sjajna ekipa. Kada se postave dodatno izmesaju, ti efektivno napadas protivnika sa 8 igraca.
Cak ni spanci to nemaju, francuzi na papiru da, al to deluje jako traljavo za sada, gde DeColo kao da pokusava da bude veca zvezda od NBA igraca, a on to nije (po meni je prodao F4 za CSKA srljanjem u 4/4).
Nasi centri su sve bolji. U oba pravca. A pazite sada ovo. Mi smo kukali kako su nasi igrali vs Gasola, a on covek dao 12/14 poena, od toga 8 sa penala. Nakon nas je natrpao 30+ svima! Rade nasi centri posao.
Imamo sve u ekipi, osim, postup igraca, al to nije problem, posto kreiranjem mismatch-a, postujes isti.

CiganDelija

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..

(SASA, 9. septembar 2015 21:56)

Druze, samo moram malo da ti ispravim rezon, sut spolja i igra petica svakako jesu medjusobno povezani i dobra igra bilo koje od tih linija jako olaksava posao ovim drugima...ali ako vec gledas tu relaciju u jednom smeru, onda je puno, puno izrazenija stvar da dobra igra centara pod kosem u napadu otvara pozicije bekovima za ciste suteve.
Odbranu na centrima je lako skupiti, to se resi u par instrukcija ili na tajm-autu. Ali ako je neko fizicki i igracki dominantan, on MORA da se udvaja, a to protiv iole uigranih ekipa znaci cista pozicija za sut za tacmop odredjenog igraca.
Odnosno, mnogo je lakse prilagoditi odbranu suterskoj ekipi bez mase u reketu, nego ekipi sa razigranim centrima i solidnim ili boljim suterima.
Tako da mene iz tog ugla izuzetno raduje uspon forme Raduljice i Kuzmica (a i Milutinov ce imati svasta nesto da pokaze ako bude trebalo), i sve vise licimo na onu razigranu ekipu sa proslog svetskog.
Sve najbolje svim ljubiteljima kosarke, a i ostalima!!!

dude

pre 8 godina

Dobijamo Italijane zato sto to i nama i njima odgovara. Oni ako izgube krecu sa 3 mesta i ukrstaju se sa levacima sve do polufinala. Trece mesto u ovoj grupi je bolja startna pozicija za dalje cak i od prvog mesta

Bane

pre 8 godina

(Mladen, 9. septembar 2015 20:11)

Vidi druže šuteri ili imaju ili nemaju veče a šta ćemo sa energijom koju su oni itekako istrošili protiv Španije i sad u produžetku sa Nemcima. Emotivno ispražnjeni trebaju sutra od 14 i 30 da igraju sa nama. Realno sve osvim naše pobede biće iznenađenje jer oni sutra biti uspavani u početku meča.

Saša

pre 8 godina

Bogdan je u totalnom autu, ne vidim Gagijevu svrhu igranja, Beli jeste dobar, ali samo uz Teovo nadahnuće možemo do vrha, kao što sam i ranije pričao on je ključ svega.

Aliiii

pre 8 godina

Al kad vidim ove nase sutere kako ne mogu da ubodu oba slobodnjaka nije mi dobro (Bogdanovic, Simonovic... Markovica ne racunam u sutere). Sve u svemu lepo igramo.

hugo lloris

pre 8 godina

Bogdan u minusu u mecu koji dobijemo 20 razlike? Majstor.
(ma jel moguce, 09. septembar 2015 20:08)

Kao prvo to što gledaš ovo +/- i misliš da je to indeks vidi se da nemaš pojma o statistici. Bogdanov indeks danas je 6. To +/- uglavnom imaju Ameri, i to pokazuje kolika je razlika dok je bio u igri. Inače ne pravim razlike Delije i Grobari kad igra reprezentacija, a Delija sam.

dragutin

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljubitelj kosarke, 9. septembar 2015 21:02)

Ti sebe zoves ljubiteljom kosarke a Sarenac ti ne valja nemas ti pojma brale a i komentar ti nije na mestu.Jedno je vodjenje utakmice a drugo je sumacija nekih podataka posle utakmice to moze i moja baba tjt mogla je,umrla u Junu od srcke bog da joj dusu prosti...

SASA

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..
Svidja mi se ova formacija kad Raduljica ulazi sklupe, .
Napokon Kalinic-ZVER je faktor u napadu, i protiv islanda i protiv Turaka, i mnogo olaksava posao za ostale.
Sjajni Nedovic je otkrice prvenstva(za sve one koji su ga kritikovali!!!), kombo Nedovic-Bogdanovic koji ulazi sklupe je
nas glavni adut z zlato. Nema drugog tima na ovom sampionatu koji ima tako jaku bek liniju sa klupe, i ako Djordjevic nastavi i Raduljicu da ubacuje sa klupe, mislim da smo na pravom putu.
Sve veci faktor je i KUzmic, ali njega ocekujem tek u drugom krugu.
OK;ostaju jos Italijani, i ne ocekujem nikakve probleme sutra, sta vise, mislim da ce biti lakse nego sa Turcima.
Mislim da Italija nema tu snagu pod kosem, i da njihova snaga na krilima je gde mi imamo Bjelicu i Kalinu, a je ne vidim koga ce oni staviti da zaustavi Tea i Stefana.
AKo ih oteramo sa linije za 3, i nateramo ih da igramo ispod kosa, odose oni..
BRavo Orlovi, i hVala i nasem treneru Djordjevicu, sto je fin, kulturan, vrhunski stucnjak, koji ne psuje na klupi, ne davi, nego tretira svoj tim sa postovanjem...
Bravo momci, kakvo zadovoljstvo je gledati vas...

Sjajnoooo

pre 8 godina

Divota

Bas tako divota, Mekel u mega zvezdu, Aleksandar Aranitovic u Mega Leks...Sjajno, brilijantno, obecavajuce za buducnost kosarke na ovim prostorima, milina !
Jedini igrac koji je iz mega fmp zvezde dogurao do reprezentacije je Marko Simonovic, nemam reci...

ljubitelj kosarke

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.

sovuljaga

pre 8 godina

ma jel moguce,ma jel moguce da ima budala koji pljuju Bogdana i u ovom mecu.a kako je odigrao Bjelica,a kako Nedovic?sva trojica su odigrala lose ali nije ni vazno kad su teo i raduljica odigrali dobro.pogledaj statistiku pa onda pitaj nekog ko navija za ekipu koja bar postoji da ti objasni neke stvari.decko ima poene,skokove,asistencije i odbranu.mnogo je onih koji imaju samo po jednu,dve od tih stvari.

FRA-ESP

pre 8 godina

Imam osecaj, da ce se Francuska i Spanija, bezizlazno ukrstiti, kako god. Izrael sutra pobedjuje Francusku, 100%.
Mi kao prvi u grupi B idemo najverovatnije na Poljsku.

Nikola

pre 8 godina

Kakav timski duh vlada u ekipi mozda najbolje pokazuje sa kojim zarom Dragan Milosavljevic igra odbranu i kako je u par navrata "pojeo" Muhameda i onda bez sujete izadje iz igre da neko bolji u napadu odigra napred. Pored toga sto su "kraljevi" parketa i njih izbija vaspitanje, kultura pobednicki pozitivan duh koji moze da bude uzor svakom mladom coveku. Svaka cast momci!

Славиша

pre 8 godina

После само пет кола, свим напорима, остварили смо најбољи резултат...

zagor

pre 8 godina

super je sto je raduljica podigao napadacku formu, ali u odbrani je i dalje najveca rupa. do sada smo odigrali 4 utakmice, a na svakoj osim sa islandom raduljica je u minusu sto se tice +/- statistike, sto znaci da mi gubimo sa njim na parketu. uostalom videli ste da ni erden ni savas, koji nisu neki igraci, nemaju vecih problema da poentiraju ili skoce pored raduljice.
dobra stvar je da se trudi, da dosta trci u tranziciji, da je popravio procenat suta, da se bori, ali ta prokleta odbrana... naucice ga sale u pao-u, pa ce u riju biti onaj pravi. na ovom ep ipak ne mozemo ocekivati da nauci odbranu za 5 dana.

misko

pre 8 godina

Saša Osmo od Vas očekujemo objektivne komentare.Bogdanović nije pri sudu,ali je odigrao dobro.Šta je to dobro kada igrač šuter nije pri šutu?Samo objektivno izveštavanje može da koristi pojedincu i timu.

Mladen

pre 8 godina

Mislim da ce nas Italijani dobiti... Previse su dobri suteri... Previse... I to svi Djentile, Belineli, Barnjani, Galinari covek tim... Voleo bih dao da gresim...

coa

pre 8 godina

ako pobedimo italiju imamo prvo mesto i spanci su na drugom jer moraju vcrs pobediti i island i nemce u sl kolu inace bi ispali, a Turci sigurno pobedjuju Island i tu bi se stvorio krug u kom bi italija bila treca, spanci drugi i turska cetvrta. ako izgubimo od italije, spanija treca, a mi drugi... tako da jakooo bitan mec, em je nama kud i kamo bolje uzeti prvo mesto zbog daljeg zdreba, a i tako bi ukopali italiju da ne dodje do treceg mesta.

danix

pre 8 godina

Sve najbolje sto se odnosi na kosarku je na jednom mjestu,tj,u nasoj reprezentaciji,strucno vodjenje ekipe,talent,znanje,psiholoska stabilnost,disciplina,volja i zelja za pobjedama.
Juce je Sale,protiv Islanda,odmorio najbolje igrace,sto se odmah vidjelo na terenu,rastrcali se,branili,pogadjali,Teo u svom poznatom elementu i eto,to je tih dvadesetak razlike,nista cudno,nista iznenadjujuce.
Srecno momci,do pehara,najbolji ste.

BlackGeorge

pre 8 godina

Dobra analiza. Ljudi da ne letimo previse, sa komentarima tipa najjaci smo 100%. jaki su i grci i francuzi. Spanci bi nam bili jako nezgodni ako bi smo se ponovo sreli u eliminacijama.

Od tekme do tekme maksimalno i ako moze level up u eliminacijama kao i prosle godine, pa da vidimo koliko moze ova ekipa! Reano, nikad jaci eurobasket, sve ekipe su maksimalno motivisane i uvek vreba neko iznenadjenje iza coska.

Tako da samo polako i hrabro a ja uzivam u ovoj kosarci!!

milan

pre 8 godina

Teu pored svojih 17, treba pripisati jos 15 Raduljicinih, jer mu covjek servira lopte. Raduje sto je Raduljica konacno ostvario dobar ucinak, ali i dalje odbrana veoma losa, dok je ucinak vise plod Teovih asistencija nego njegove dobre igre. Ali samo neka se dize, polako. Podrska momcima! I da, moramo pobjediti Talijane sutra za 1. Mjesto...

Ja

pre 8 godina

Da, umalo da zaboravim, autor je podsetio. Svi smo navikli da gledamo Tea maštovitog u napadu, ali iznenađujuće dobro je odigrao i odbranu. Par presečenih pasova, živih lopti, uvek ruka na šutu. Bukvalno je danas održao čas košarke, pokrio je sve segmente.

Sunđer Bob

pre 8 godina

maestralno, prelijepo za gledati, svaka cast! sto se tice kalkulacija, to treba ostaviti drugima, svi ce gledati da izbjegnu srbiju. realno nijedna reprezentacija nema takvu rotaciju gdje svih 12 igraca igra, a kako prvenstvo odmice to ce sve vise dolaziti do izrazaja. zivi bili pa vidjeli..

danilo

pre 8 godina

Ukratko, najbolji smo tim ovde kada se saberu pojedinačni kvaliteti i timski duh!
Ima ekipa sa fenomenalnim NBA igračima, ali jedino kod nas svi igrači deluju savršeno uklopljeni, što je svakako zasluga trenera, kako u slekciji igrača, tao i u pripremama.
Gledam uzbudljivu utakmicu Nemaca i Italijana i jednog sjajnog Djentilea koji se ne vidi u igri Italije, zbog NBA-pucača koji to rade odlično, ali kao da ih baš briga za tim?

Ja

pre 8 godina

Da, umalo da zaboravim, autor je podsetio. Svi smo navikli da gledamo Tea maštovitog u napadu, ali iznenađujuće dobro je odigrao i odbranu. Par presečenih pasova, živih lopti, uvek ruka na šutu. Bukvalno je danas održao čas košarke, pokrio je sve segmente.

Nikola

pre 8 godina

Kakav timski duh vlada u ekipi mozda najbolje pokazuje sa kojim zarom Dragan Milosavljevic igra odbranu i kako je u par navrata "pojeo" Muhameda i onda bez sujete izadje iz igre da neko bolji u napadu odigra napred. Pored toga sto su "kraljevi" parketa i njih izbija vaspitanje, kultura pobednicki pozitivan duh koji moze da bude uzor svakom mladom coveku. Svaka cast momci!

danilo

pre 8 godina

Ukratko, najbolji smo tim ovde kada se saberu pojedinačni kvaliteti i timski duh!
Ima ekipa sa fenomenalnim NBA igračima, ali jedino kod nas svi igrači deluju savršeno uklopljeni, što je svakako zasluga trenera, kako u slekciji igrača, tao i u pripremama.
Gledam uzbudljivu utakmicu Nemaca i Italijana i jednog sjajnog Djentilea koji se ne vidi u igri Italije, zbog NBA-pucača koji to rade odlično, ali kao da ih baš briga za tim?

BlackGeorge

pre 8 godina

Dobra analiza. Ljudi da ne letimo previse, sa komentarima tipa najjaci smo 100%. jaki su i grci i francuzi. Spanci bi nam bili jako nezgodni ako bi smo se ponovo sreli u eliminacijama.

Od tekme do tekme maksimalno i ako moze level up u eliminacijama kao i prosle godine, pa da vidimo koliko moze ova ekipa! Reano, nikad jaci eurobasket, sve ekipe su maksimalno motivisane i uvek vreba neko iznenadjenje iza coska.

Tako da samo polako i hrabro a ja uzivam u ovoj kosarci!!

Sunđer Bob

pre 8 godina

maestralno, prelijepo za gledati, svaka cast! sto se tice kalkulacija, to treba ostaviti drugima, svi ce gledati da izbjegnu srbiju. realno nijedna reprezentacija nema takvu rotaciju gdje svih 12 igraca igra, a kako prvenstvo odmice to ce sve vise dolaziti do izrazaja. zivi bili pa vidjeli..

SASA

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..
Svidja mi se ova formacija kad Raduljica ulazi sklupe, .
Napokon Kalinic-ZVER je faktor u napadu, i protiv islanda i protiv Turaka, i mnogo olaksava posao za ostale.
Sjajni Nedovic je otkrice prvenstva(za sve one koji su ga kritikovali!!!), kombo Nedovic-Bogdanovic koji ulazi sklupe je
nas glavni adut z zlato. Nema drugog tima na ovom sampionatu koji ima tako jaku bek liniju sa klupe, i ako Djordjevic nastavi i Raduljicu da ubacuje sa klupe, mislim da smo na pravom putu.
Sve veci faktor je i KUzmic, ali njega ocekujem tek u drugom krugu.
OK;ostaju jos Italijani, i ne ocekujem nikakve probleme sutra, sta vise, mislim da ce biti lakse nego sa Turcima.
Mislim da Italija nema tu snagu pod kosem, i da njihova snaga na krilima je gde mi imamo Bjelicu i Kalinu, a je ne vidim koga ce oni staviti da zaustavi Tea i Stefana.
AKo ih oteramo sa linije za 3, i nateramo ih da igramo ispod kosa, odose oni..
BRavo Orlovi, i hVala i nasem treneru Djordjevicu, sto je fin, kulturan, vrhunski stucnjak, koji ne psuje na klupi, ne davi, nego tretira svoj tim sa postovanjem...
Bravo momci, kakvo zadovoljstvo je gledati vas...

milan

pre 8 godina

Teu pored svojih 17, treba pripisati jos 15 Raduljicinih, jer mu covjek servira lopte. Raduje sto je Raduljica konacno ostvario dobar ucinak, ali i dalje odbrana veoma losa, dok je ucinak vise plod Teovih asistencija nego njegove dobre igre. Ali samo neka se dize, polako. Podrska momcima! I da, moramo pobjediti Talijane sutra za 1. Mjesto...

dragutin

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljubitelj kosarke, 9. septembar 2015 21:02)

Ti sebe zoves ljubiteljom kosarke a Sarenac ti ne valja nemas ti pojma brale a i komentar ti nije na mestu.Jedno je vodjenje utakmice a drugo je sumacija nekih podataka posle utakmice to moze i moja baba tjt mogla je,umrla u Junu od srcke bog da joj dusu prosti...

danix

pre 8 godina

Sve najbolje sto se odnosi na kosarku je na jednom mjestu,tj,u nasoj reprezentaciji,strucno vodjenje ekipe,talent,znanje,psiholoska stabilnost,disciplina,volja i zelja za pobjedama.
Juce je Sale,protiv Islanda,odmorio najbolje igrace,sto se odmah vidjelo na terenu,rastrcali se,branili,pogadjali,Teo u svom poznatom elementu i eto,to je tih dvadesetak razlike,nista cudno,nista iznenadjujuce.
Srecno momci,do pehara,najbolji ste.

hugo lloris

pre 8 godina

Bogdan u minusu u mecu koji dobijemo 20 razlike? Majstor.
(ma jel moguce, 09. septembar 2015 20:08)

Kao prvo to što gledaš ovo +/- i misliš da je to indeks vidi se da nemaš pojma o statistici. Bogdanov indeks danas je 6. To +/- uglavnom imaju Ameri, i to pokazuje kolika je razlika dok je bio u igri. Inače ne pravim razlike Delije i Grobari kad igra reprezentacija, a Delija sam.

zagor

pre 8 godina

super je sto je raduljica podigao napadacku formu, ali u odbrani je i dalje najveca rupa. do sada smo odigrali 4 utakmice, a na svakoj osim sa islandom raduljica je u minusu sto se tice +/- statistike, sto znaci da mi gubimo sa njim na parketu. uostalom videli ste da ni erden ni savas, koji nisu neki igraci, nemaju vecih problema da poentiraju ili skoce pored raduljice.
dobra stvar je da se trudi, da dosta trci u tranziciji, da je popravio procenat suta, da se bori, ali ta prokleta odbrana... naucice ga sale u pao-u, pa ce u riju biti onaj pravi. na ovom ep ipak ne mozemo ocekivati da nauci odbranu za 5 dana.

sovuljaga

pre 8 godina

ma jel moguce,ma jel moguce da ima budala koji pljuju Bogdana i u ovom mecu.a kako je odigrao Bjelica,a kako Nedovic?sva trojica su odigrala lose ali nije ni vazno kad su teo i raduljica odigrali dobro.pogledaj statistiku pa onda pitaj nekog ko navija za ekipu koja bar postoji da ti objasni neke stvari.decko ima poene,skokove,asistencije i odbranu.mnogo je onih koji imaju samo po jednu,dve od tih stvari.

FRA-ESP

pre 8 godina

Imam osecaj, da ce se Francuska i Spanija, bezizlazno ukrstiti, kako god. Izrael sutra pobedjuje Francusku, 100%.
Mi kao prvi u grupi B idemo najverovatnije na Poljsku.

coa

pre 8 godina

ako pobedimo italiju imamo prvo mesto i spanci su na drugom jer moraju vcrs pobediti i island i nemce u sl kolu inace bi ispali, a Turci sigurno pobedjuju Island i tu bi se stvorio krug u kom bi italija bila treca, spanci drugi i turska cetvrta. ako izgubimo od italije, spanija treca, a mi drugi... tako da jakooo bitan mec, em je nama kud i kamo bolje uzeti prvo mesto zbog daljeg zdreba, a i tako bi ukopali italiju da ne dodje do treceg mesta.

Milan

pre 8 godina

Zemljaci, ovo za sada deluje jako dobro!
Mnogi kazu ne valja pobedjivati stalno, al setimo se onda 2001 i dominacije. Valja pobedjivati stalno, ako pobedjujes na pravi nacin. Mi ovo prvenstvo igramo jedini sa 11 igraca (samo Milutinov igra garbage time). Svi imaju ulogu jasno definisanu.
Ono sto mene orhrabruje je snaga nase druge petorke, koja po mom skromnom misljenju je verovatno najjaca na prvenstvu (od drugih petorki).
Nasa prva postava, Teo, Markovic, Kalinic, Bjelica, Kuzmic/Radulja je savrseno izbalansirana odbrambeno i napadacki.
Bjelica je hodajuci mismatch na koga ako ne fokusiras odbranu imas ozbiljan problem. To ostalima strasno olaksava posao, a u toj petorci je Teo, koji takodje trazi udvajanje kod pnr-a. Radulja je sjajan pick and roll igrac, zato je i tu.
E sad, druga petorka sa Nedovicem, BB, Simon/Gagi, Erceg i ona druga petica je svakako sjajna ekipa. Kada se postave dodatno izmesaju, ti efektivno napadas protivnika sa 8 igraca.
Cak ni spanci to nemaju, francuzi na papiru da, al to deluje jako traljavo za sada, gde DeColo kao da pokusava da bude veca zvezda od NBA igraca, a on to nije (po meni je prodao F4 za CSKA srljanjem u 4/4).
Nasi centri su sve bolji. U oba pravca. A pazite sada ovo. Mi smo kukali kako su nasi igrali vs Gasola, a on covek dao 12/14 poena, od toga 8 sa penala. Nakon nas je natrpao 30+ svima! Rade nasi centri posao.
Imamo sve u ekipi, osim, postup igraca, al to nije problem, posto kreiranjem mismatch-a, postujes isti.

Славиша

pre 8 godina

После само пет кола, свим напорима, остварили смо најбољи резултат...

CiganDelija

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..

(SASA, 9. septembar 2015 21:56)

Druze, samo moram malo da ti ispravim rezon, sut spolja i igra petica svakako jesu medjusobno povezani i dobra igra bilo koje od tih linija jako olaksava posao ovim drugima...ali ako vec gledas tu relaciju u jednom smeru, onda je puno, puno izrazenija stvar da dobra igra centara pod kosem u napadu otvara pozicije bekovima za ciste suteve.
Odbranu na centrima je lako skupiti, to se resi u par instrukcija ili na tajm-autu. Ali ako je neko fizicki i igracki dominantan, on MORA da se udvaja, a to protiv iole uigranih ekipa znaci cista pozicija za sut za tacmop odredjenog igraca.
Odnosno, mnogo je lakse prilagoditi odbranu suterskoj ekipi bez mase u reketu, nego ekipi sa razigranim centrima i solidnim ili boljim suterima.
Tako da mene iz tog ugla izuzetno raduje uspon forme Raduljice i Kuzmica (a i Milutinov ce imati svasta nesto da pokaze ako bude trebalo), i sve vise licimo na onu razigranu ekipu sa proslog svetskog.
Sve najbolje svim ljubiteljima kosarke, a i ostalima!!!

Bane

pre 8 godina

(Mladen, 9. septembar 2015 20:11)

Vidi druže šuteri ili imaju ili nemaju veče a šta ćemo sa energijom koju su oni itekako istrošili protiv Španije i sad u produžetku sa Nemcima. Emotivno ispražnjeni trebaju sutra od 14 i 30 da igraju sa nama. Realno sve osvim naše pobede biće iznenađenje jer oni sutra biti uspavani u početku meča.

misko

pre 8 godina

Saša Osmo od Vas očekujemo objektivne komentare.Bogdanović nije pri sudu,ali je odigrao dobro.Šta je to dobro kada igrač šuter nije pri šutu?Samo objektivno izveštavanje može da koristi pojedincu i timu.

dude

pre 8 godina

Dobijamo Italijane zato sto to i nama i njima odgovara. Oni ako izgube krecu sa 3 mesta i ukrstaju se sa levacima sve do polufinala. Trece mesto u ovoj grupi je bolja startna pozicija za dalje cak i od prvog mesta

ljubitelj kosarke

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.

Aliiii

pre 8 godina

Al kad vidim ove nase sutere kako ne mogu da ubodu oba slobodnjaka nije mi dobro (Bogdanovic, Simonovic... Markovica ne racunam u sutere). Sve u svemu lepo igramo.

Mladen

pre 8 godina

Mislim da ce nas Italijani dobiti... Previse su dobri suteri... Previse... I to svi Djentile, Belineli, Barnjani, Galinari covek tim... Voleo bih dao da gresim...

Sjajnoooo

pre 8 godina

Divota

Bas tako divota, Mekel u mega zvezdu, Aleksandar Aranitovic u Mega Leks...Sjajno, brilijantno, obecavajuce za buducnost kosarke na ovim prostorima, milina !
Jedini igrac koji je iz mega fmp zvezde dogurao do reprezentacije je Marko Simonovic, nemam reci...

Saša

pre 8 godina

Bogdan je u totalnom autu, ne vidim Gagijevu svrhu igranja, Beli jeste dobar, ali samo uz Teovo nadahnuće možemo do vrha, kao što sam i ranije pričao on je ključ svega.

Mladen

pre 8 godina

Mislim da ce nas Italijani dobiti... Previse su dobri suteri... Previse... I to svi Djentile, Belineli, Barnjani, Galinari covek tim... Voleo bih dao da gresim...

Saša

pre 8 godina

Bogdan je u totalnom autu, ne vidim Gagijevu svrhu igranja, Beli jeste dobar, ali samo uz Teovo nadahnuće možemo do vrha, kao što sam i ranije pričao on je ključ svega.

misko

pre 8 godina

Saša Osmo od Vas očekujemo objektivne komentare.Bogdanović nije pri sudu,ali je odigrao dobro.Šta je to dobro kada igrač šuter nije pri šutu?Samo objektivno izveštavanje može da koristi pojedincu i timu.

ljubitelj kosarke

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.

Sjajnoooo

pre 8 godina

Divota

Bas tako divota, Mekel u mega zvezdu, Aleksandar Aranitovic u Mega Leks...Sjajno, brilijantno, obecavajuce za buducnost kosarke na ovim prostorima, milina !
Jedini igrac koji je iz mega fmp zvezde dogurao do reprezentacije je Marko Simonovic, nemam reci...

Aliiii

pre 8 godina

Al kad vidim ove nase sutere kako ne mogu da ubodu oba slobodnjaka nije mi dobro (Bogdanovic, Simonovic... Markovica ne racunam u sutere). Sve u svemu lepo igramo.

zagor

pre 8 godina

super je sto je raduljica podigao napadacku formu, ali u odbrani je i dalje najveca rupa. do sada smo odigrali 4 utakmice, a na svakoj osim sa islandom raduljica je u minusu sto se tice +/- statistike, sto znaci da mi gubimo sa njim na parketu. uostalom videli ste da ni erden ni savas, koji nisu neki igraci, nemaju vecih problema da poentiraju ili skoce pored raduljice.
dobra stvar je da se trudi, da dosta trci u tranziciji, da je popravio procenat suta, da se bori, ali ta prokleta odbrana... naucice ga sale u pao-u, pa ce u riju biti onaj pravi. na ovom ep ipak ne mozemo ocekivati da nauci odbranu za 5 dana.

danilo

pre 8 godina

Ukratko, najbolji smo tim ovde kada se saberu pojedinačni kvaliteti i timski duh!
Ima ekipa sa fenomenalnim NBA igračima, ali jedino kod nas svi igrači deluju savršeno uklopljeni, što je svakako zasluga trenera, kako u slekciji igrača, tao i u pripremama.
Gledam uzbudljivu utakmicu Nemaca i Italijana i jednog sjajnog Djentilea koji se ne vidi u igri Italije, zbog NBA-pucača koji to rade odlično, ali kao da ih baš briga za tim?

hugo lloris

pre 8 godina

Bogdan u minusu u mecu koji dobijemo 20 razlike? Majstor.
(ma jel moguce, 09. septembar 2015 20:08)

Kao prvo to što gledaš ovo +/- i misliš da je to indeks vidi se da nemaš pojma o statistici. Bogdanov indeks danas je 6. To +/- uglavnom imaju Ameri, i to pokazuje kolika je razlika dok je bio u igri. Inače ne pravim razlike Delije i Grobari kad igra reprezentacija, a Delija sam.

dragutin

pre 8 godina

Svaka cast dopisniku B92 za analizu/izvestaj. Dati Sarencu da za domaci zadatak prepise 10 puta u svesci sa malim i velikim linijama, mozda uspe da za nijansu napravi pomak u odnosu na komentarisanje u stilu "Dobrosav Gajic - 20 godina kasnije". Nevezano samo za sport, dobar primer i urednicima B92 sta je korektan, novinarski komentar, jer je i B92 poceo da objavljuje vesti i komentare koje pisu novinari bez elementarnog znanja o temi kojom se bave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljubitelj kosarke, 9. septembar 2015 21:02)

Ti sebe zoves ljubiteljom kosarke a Sarenac ti ne valja nemas ti pojma brale a i komentar ti nije na mestu.Jedno je vodjenje utakmice a drugo je sumacija nekih podataka posle utakmice to moze i moja baba tjt mogla je,umrla u Junu od srcke bog da joj dusu prosti...

SASA

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..
Svidja mi se ova formacija kad Raduljica ulazi sklupe, .
Napokon Kalinic-ZVER je faktor u napadu, i protiv islanda i protiv Turaka, i mnogo olaksava posao za ostale.
Sjajni Nedovic je otkrice prvenstva(za sve one koji su ga kritikovali!!!), kombo Nedovic-Bogdanovic koji ulazi sklupe je
nas glavni adut z zlato. Nema drugog tima na ovom sampionatu koji ima tako jaku bek liniju sa klupe, i ako Djordjevic nastavi i Raduljicu da ubacuje sa klupe, mislim da smo na pravom putu.
Sve veci faktor je i KUzmic, ali njega ocekujem tek u drugom krugu.
OK;ostaju jos Italijani, i ne ocekujem nikakve probleme sutra, sta vise, mislim da ce biti lakse nego sa Turcima.
Mislim da Italija nema tu snagu pod kosem, i da njihova snaga na krilima je gde mi imamo Bjelicu i Kalinu, a je ne vidim koga ce oni staviti da zaustavi Tea i Stefana.
AKo ih oteramo sa linije za 3, i nateramo ih da igramo ispod kosa, odose oni..
BRavo Orlovi, i hVala i nasem treneru Djordjevicu, sto je fin, kulturan, vrhunski stucnjak, koji ne psuje na klupi, ne davi, nego tretira svoj tim sa postovanjem...
Bravo momci, kakvo zadovoljstvo je gledati vas...

sovuljaga

pre 8 godina

ma jel moguce,ma jel moguce da ima budala koji pljuju Bogdana i u ovom mecu.a kako je odigrao Bjelica,a kako Nedovic?sva trojica su odigrala lose ali nije ni vazno kad su teo i raduljica odigrali dobro.pogledaj statistiku pa onda pitaj nekog ko navija za ekipu koja bar postoji da ti objasni neke stvari.decko ima poene,skokove,asistencije i odbranu.mnogo je onih koji imaju samo po jednu,dve od tih stvari.

Славиша

pre 8 godina

После само пет кола, свим напорима, остварили смо најбољи резултат...

BlackGeorge

pre 8 godina

Dobra analiza. Ljudi da ne letimo previse, sa komentarima tipa najjaci smo 100%. jaki su i grci i francuzi. Spanci bi nam bili jako nezgodni ako bi smo se ponovo sreli u eliminacijama.

Od tekme do tekme maksimalno i ako moze level up u eliminacijama kao i prosle godine, pa da vidimo koliko moze ova ekipa! Reano, nikad jaci eurobasket, sve ekipe su maksimalno motivisane i uvek vreba neko iznenadjenje iza coska.

Tako da samo polako i hrabro a ja uzivam u ovoj kosarci!!

coa

pre 8 godina

ako pobedimo italiju imamo prvo mesto i spanci su na drugom jer moraju vcrs pobediti i island i nemce u sl kolu inace bi ispali, a Turci sigurno pobedjuju Island i tu bi se stvorio krug u kom bi italija bila treca, spanci drugi i turska cetvrta. ako izgubimo od italije, spanija treca, a mi drugi... tako da jakooo bitan mec, em je nama kud i kamo bolje uzeti prvo mesto zbog daljeg zdreba, a i tako bi ukopali italiju da ne dodje do treceg mesta.

dude

pre 8 godina

Dobijamo Italijane zato sto to i nama i njima odgovara. Oni ako izgube krecu sa 3 mesta i ukrstaju se sa levacima sve do polufinala. Trece mesto u ovoj grupi je bolja startna pozicija za dalje cak i od prvog mesta

Milan

pre 8 godina

Zemljaci, ovo za sada deluje jako dobro!
Mnogi kazu ne valja pobedjivati stalno, al setimo se onda 2001 i dominacije. Valja pobedjivati stalno, ako pobedjujes na pravi nacin. Mi ovo prvenstvo igramo jedini sa 11 igraca (samo Milutinov igra garbage time). Svi imaju ulogu jasno definisanu.
Ono sto mene orhrabruje je snaga nase druge petorke, koja po mom skromnom misljenju je verovatno najjaca na prvenstvu (od drugih petorki).
Nasa prva postava, Teo, Markovic, Kalinic, Bjelica, Kuzmic/Radulja je savrseno izbalansirana odbrambeno i napadacki.
Bjelica je hodajuci mismatch na koga ako ne fokusiras odbranu imas ozbiljan problem. To ostalima strasno olaksava posao, a u toj petorci je Teo, koji takodje trazi udvajanje kod pnr-a. Radulja je sjajan pick and roll igrac, zato je i tu.
E sad, druga petorka sa Nedovicem, BB, Simon/Gagi, Erceg i ona druga petica je svakako sjajna ekipa. Kada se postave dodatno izmesaju, ti efektivno napadas protivnika sa 8 igraca.
Cak ni spanci to nemaju, francuzi na papiru da, al to deluje jako traljavo za sada, gde DeColo kao da pokusava da bude veca zvezda od NBA igraca, a on to nije (po meni je prodao F4 za CSKA srljanjem u 4/4).
Nasi centri su sve bolji. U oba pravca. A pazite sada ovo. Mi smo kukali kako su nasi igrali vs Gasola, a on covek dao 12/14 poena, od toga 8 sa penala. Nakon nas je natrpao 30+ svima! Rade nasi centri posao.
Imamo sve u ekipi, osim, postup igraca, al to nije problem, posto kreiranjem mismatch-a, postujes isti.

Ja

pre 8 godina

Da, umalo da zaboravim, autor je podsetio. Svi smo navikli da gledamo Tea maštovitog u napadu, ali iznenađujuće dobro je odigrao i odbranu. Par presečenih pasova, živih lopti, uvek ruka na šutu. Bukvalno je danas održao čas košarke, pokrio je sve segmente.

Nikola

pre 8 godina

Kakav timski duh vlada u ekipi mozda najbolje pokazuje sa kojim zarom Dragan Milosavljevic igra odbranu i kako je u par navrata "pojeo" Muhameda i onda bez sujete izadje iz igre da neko bolji u napadu odigra napred. Pored toga sto su "kraljevi" parketa i njih izbija vaspitanje, kultura pobednicki pozitivan duh koji moze da bude uzor svakom mladom coveku. Svaka cast momci!

FRA-ESP

pre 8 godina

Imam osecaj, da ce se Francuska i Spanija, bezizlazno ukrstiti, kako god. Izrael sutra pobedjuje Francusku, 100%.
Mi kao prvi u grupi B idemo najverovatnije na Poljsku.

Sunđer Bob

pre 8 godina

maestralno, prelijepo za gledati, svaka cast! sto se tice kalkulacija, to treba ostaviti drugima, svi ce gledati da izbjegnu srbiju. realno nijedna reprezentacija nema takvu rotaciju gdje svih 12 igraca igra, a kako prvenstvo odmice to ce sve vise dolaziti do izrazaja. zivi bili pa vidjeli..

milan

pre 8 godina

Teu pored svojih 17, treba pripisati jos 15 Raduljicinih, jer mu covjek servira lopte. Raduje sto je Raduljica konacno ostvario dobar ucinak, ali i dalje odbrana veoma losa, dok je ucinak vise plod Teovih asistencija nego njegove dobre igre. Ali samo neka se dize, polako. Podrska momcima! I da, moramo pobjediti Talijane sutra za 1. Mjesto...

danix

pre 8 godina

Sve najbolje sto se odnosi na kosarku je na jednom mjestu,tj,u nasoj reprezentaciji,strucno vodjenje ekipe,talent,znanje,psiholoska stabilnost,disciplina,volja i zelja za pobjedama.
Juce je Sale,protiv Islanda,odmorio najbolje igrace,sto se odmah vidjelo na terenu,rastrcali se,branili,pogadjali,Teo u svom poznatom elementu i eto,to je tih dvadesetak razlike,nista cudno,nista iznenadjujuce.
Srecno momci,do pehara,najbolji ste.

Bane

pre 8 godina

(Mladen, 9. septembar 2015 20:11)

Vidi druže šuteri ili imaju ili nemaju veče a šta ćemo sa energijom koju su oni itekako istrošili protiv Španije i sad u produžetku sa Nemcima. Emotivno ispražnjeni trebaju sutra od 14 i 30 da igraju sa nama. Realno sve osvim naše pobede biće iznenađenje jer oni sutra biti uspavani u početku meča.

CiganDelija

pre 8 godina

REAL MVPLAYER KNOWS:
Pa, SRbija polako priprema igru za drugi krug, i izgleda sve bolje.
Svi sad hvale igru pod kosem, a zaboravljaju da igr po kosem zavisi od spoljne igre, i da ako ne mas otvoren teren(sut sa distance), neces imati ni igu iznutra,Sto se jasno videlo protiv Nemaca..

(SASA, 9. septembar 2015 21:56)

Druze, samo moram malo da ti ispravim rezon, sut spolja i igra petica svakako jesu medjusobno povezani i dobra igra bilo koje od tih linija jako olaksava posao ovim drugima...ali ako vec gledas tu relaciju u jednom smeru, onda je puno, puno izrazenija stvar da dobra igra centara pod kosem u napadu otvara pozicije bekovima za ciste suteve.
Odbranu na centrima je lako skupiti, to se resi u par instrukcija ili na tajm-autu. Ali ako je neko fizicki i igracki dominantan, on MORA da se udvaja, a to protiv iole uigranih ekipa znaci cista pozicija za sut za tacmop odredjenog igraca.
Odnosno, mnogo je lakse prilagoditi odbranu suterskoj ekipi bez mase u reketu, nego ekipi sa razigranim centrima i solidnim ili boljim suterima.
Tako da mene iz tog ugla izuzetno raduje uspon forme Raduljice i Kuzmica (a i Milutinov ce imati svasta nesto da pokaze ako bude trebalo), i sve vise licimo na onu razigranu ekipu sa proslog svetskog.
Sve najbolje svim ljubiteljima kosarke, a i ostalima!!!