Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.09.2007.

15:31

Španski mediji u žalosti

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Španski mediji izrazili su žaljenje zbog poraza njihove košarkaške reprezentacije od Rusije u finalu Evropskog prvenstva u Madridu i propuštene prilike da se na domaćem terenu objedine titule prvaka sveta i Evrope. Španija je vodila većim delom utakmice sa Rusijom, ali su njihovi protivnici do pobede došli poenima naturalizovanog Amerikanca Džona Roberta Holdena dve sekunde pre kraja.

Slika najboljeg španskog igrača Pau Gasola, koji je promašio poslednji šut na utakmici, našla se na naslovnoj strani dnevnika Marka.

"Izgubili su (poenima u poslednjoj sekundi), ali su dobili (mesto u srcu svakog Španca)", naslovila je Marka izdanje na čijoj je naslovnoj strani slika Gasola, koji na parketu dvorane u Madridu leži sa rukama na glavi.

Naslov Dejli sporta je "Srebrne suze", dok je AS ocenio da "Gasol nije uspeo, dok je (Rus Andrej) Kirilenko zasijao".

Gasol je utakmicu završio sa 14 poena i isto toliko skokova. Kirilenko, koji je proglašen za najboljeg igrača Evropskog prvenstva, postigao je 17 poena i imao pet skokova. Ruski košarkaš je u proseku beležio po 18 poena i 8,6 skokova po utakmici.

Španci su malu utehu pronašli u osvajanju titule prvaka Evrope u odbojci ostvarenu upravo pobedom nad Rusijom, na njenom terenu u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve