Nova vest
Košarka

Subota, 15.09.2007.

19:47

Slovenci ponovo izgubili dobijeno

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

Košarkaši Nemačke pobedili su Sloveniju sa 69:65 i u nedelju će se u dvoboju sa Hrvatskom boriti za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Španiji. Ekipu Dirka Bauermana koji izvlači maksimum od tima koji sačinjavaju Novicki i ostali, predvodio je po običaju superstar Dalasa sa 28 poena i 10 skokova, Demond Grin je dodao 16, dok je u slovenačkom timu, koji je ponovo poklekao na kraju meča, Laković sa 17 poena, dok je Nesterović imao 9 skokova.

Ponovo su Slovenci „prosuli“ ogromnu prednost u finišu, i ponovo su izgubili poslednju deonicu istim rezultatom kao i u petak u dramatičnom porazu od Grka 24-11 ( 5 minuta pre kraja bilo je 60:51 za Sloveniju posle koje je usledila serija Nemaca od 18-5):

„Možda nismo stigli do medalje koju smo pritajeno priželjkivali, ali smo osnovni cilj ostvarili. Idemo na predolimpijski turnir“ rekao je Grin.

S druge strane, Slovenci koji su dozvolili protivniku da se prvi put osetnije odlepi pogotkom Novickog (63-66) moraće ponovo da se dignu iz nokdauna i odigraju vrlo važan meč sa Francuzima u nedelju. Taj duel donosi poslednju kartu za predolimpijski turnir, dok će se dva sata kasnije u utakmici za prestiž sastati Nemačka i Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve