Miloš Teodosić - plej van klišea

Jedan od članova čuvene generacije 1987 (Labović, Mijatović, Aleksandrov,Tepić... Ovaj 20-godišnjak i pored medalja koje je osvajao sa mladjim selekcijama i pažljive pripreme u Železniku za izlazak na glavnu scenu, naglo je izbio u prvi plan odlaskom nekoliko igrača iz Železnika.

Plej van klišea, sa brzim loptama i rešenjima, koja se posebno vide u igri sa Labovićem. Odlaskom Rašića u Tursku, postao je startni plej FMP-a i naglo su mu skočile statistike ( sa 8 poena na 20 koševa uz po 5 asistencija i skokova).

Da mu uloga lidera prija, videlo se i na šampionatu za igrače do 20 godina u Novoj Gorici gde je preuzeo odgovornost u ključnim trenucima finalnog meča. Za sada po mišljenju stručnjaka nešto slabiji u odbrani, ali u napadu i organizaciji igre u sistemu koji gaji FMP – briljantan. Ako smo po mišljenju javnosti odlaskom Saše Djordjevića ostali bez beka sa " petljom, štosom i brzim mozgom" možda je upravo Miloš Teodosić najava da smo dobili novog. Izuzetno hitar, sa brzim "skrivenim" šutem i driblinzima, Teodosić je dobio i mesto u najboljoj selekciji. Znajući da je selektor naše reprezentacije bio sličnih karakteristika, za očekivati je da će ga forsirati uz Jarića i da će dobiti minutažu u Španiji. Iako je naglo izbio u prvi plan, činjenica da je odrastao u Fabrici košarke u Železniku u jednom sada već etabliranom sistemu koji dokazano pravi dobre igrače, da je pod nadzorom Vlade Vukoičića, Teodosić već sada ima visoku cenu u Evropi. Prvi u redu je Panatinaikos, a Željko Obradović retko greši u svojim procenama...

Očekivanja su jasna, a predviđanja velika. U rodnom kraju ga oslovljavaju sa Miša nacionale, komentatori su ga prozvali Teo, a njegovu ekipu “Miloš Teodosić and co.“

Kao kreator igre – debitant u A timu Srbije otputovaće na Pirinejsko poluostrvo.

Ovog puta izlazi na teren sa novim nadimkom – kao jedan od 12 “moskitosa“ selektora Zorana Slavnića.

Izvor: Andrijana Žikiæ

Nedelja, 02.09.2007.

23:09

Default images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: