Matjaž Smodiš - rudar iz Novog Mesta

Ovaj dvadesetosmogodišnji krilni centar počeo je karijeru u Novom Mestu. U gradu koji je do ulaska Krke u finale ULEB kupa (tada već napustio klub) bila poznata samo po lekovima i fabrici "Reno" ostao je do 2000.godine, a onda počinje njegova ozbiljna košarkaška priča...

Izvor: Igor Vujièin

Petak, 17.08.2007.

21:07

Default images

Preko Virtusa ( sa kojim je osvojio Evroligu 2001.godine) i gradskog rivala Fortituda, stiže u moskovski CSKA na poziv Etorea Mesine. Nezamenjiv šraf u internacionalnoj moskovskoj mašineriji i jedan od najvećih "rudara" u ekipi "armejaca". Reprezentacija Slovenije je dosta dugo bila lišena njegovih usluga zbog povreda i želje da leta provodi odmarajući se od napornih sezona u Italiji i Rusiji.

Ove godine, kada selektor Aleš Pipan ima puno problema sa otkazima i povredama igrača, prisusustvo i učinak ovog 205 santimetara visokog igrača biće od izuzetne važnosti. Smodiš na parketu donosi ne baš najlepšu košarku, ali zato svom timu donosi čvrstu odbranu, mnogo rada, dosta skokova, i razvlačenje odbrane, jer vrlo često ume da pogodi i za tri poena. Slovenija je od osamostaljenja igrala na svim Evropskim šampionatima, ali je do druge faze stigla samo u Beogradu 2005.godine. Sa Smodišem u ekipi šanse "janeza" svakako rastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: