Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.09.2007.

23:19

Ersan Iljasova - koliko stvarno ima godina?

Pažnju na sebe skrenuo je već 2003.godine na kadetskom šampionatu u Španiji kada se povredio u polufinalu, a selekcija SCG predvodjena Nemanjom Aleksandrovom stigla do zlata. Na juniorskom turniru "Albert Švajcer" u Manhajmu ubacivao je skoro 20 poena po meču uz 9 skokova i postao je MVP turnira koji su osvojili Turci.

Nekadašnji igrač Ulkera, otišao je tiho u NBA, gde je igrao za Milvoki Bakse (36.pik iz druge runde drafta). Posle "čeličenja" u razvojnoj ligi u Tulsi, odigrao je odličnu drugu sezonu, i nametnuo se kao igrač sa klupe koji uvek doprinosi timu. Medjutim, ponuda koju je dobio od Barse se ne odbija. Ovog leta prešao je u Kataloniju u transferu vrednom preko 5 miliona evra za dve sezone (ne računajući bonuse). Ako se taj novac preračuna u dolare, jasno je da "mid-level" novac ne bi mogao da dobije u NBA. Igra na poziciji krila, imao je konstatnih problema sa povredama u prošlosti. Na poziciji i u godištu u kome nastupa Iljasova je uz Aleksandrova (koga su kočile povrede) i Kineza Yi Juanliana (koji se propisno izbrukao na letnjoj ligi u dresu Baksa) proglašen za najvećeg talenta. Talenat nije sporan, učinak je sve bolji, ali ostaje osnovno pitanje – da li govorimo od 20-godišnjaku ili momku koji je već dve sezone praktično senior?

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve