Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.09.2007.

23:16

Linas Kleiza - gorostasna umetnička duša

Kada se kao srednjoškolac preselio kod roditelja-umetnika u Ameriku, nije ni sanjao da će jednog dana biti u rotaciji sa Alenom Iversonom.

Iako rodom iz Kaunasa gde su ponikli mnogi sjajni igrači ( Sabonis, Jasikevičius,) Kleiza je američki djak, odrastao u SAD (roditelji umetnici mu žive i rade u Njujorku) igrajući za "Monrouz" srednju školu i Univerzitet Mizuri. Iako težak čak 111 kilograma i visok 203 santimetra, Kleiza igra na poziciji niskog krila.

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Ima solidnu ruku, ali je zbog fizičkih predispozicija u prednosti nad svojim čuvarima.

U koledžu je sa 17 poena, 7 skokova i 32 minuta prosečno na parketu, predvodio ekipu u ta tri statistička parametra i postao prvi igrač od 1998.godine kome je to pošlo za rukom.

Već posle "sofmor" sezone prijavio se za draft i preko Portlanda završio u Denveru. Česte povrede ključnih igrača u Nagetsima, otvorile su mu minutažu. Uzvratio je solidnim igrama uz dosadašnji rekord karijere od 29 poena i 10 skokova protiv Lejkersa. Solidan šuter za tri poena, dobar skakač, prilično brz za svoju masu i igrač koji daje puno opcija svojoj reprezentaciji, jer može da igra na pozicijama 3,4 čak i 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve