Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.09.2007.

23:05

Stanko Barać - Napredak brzinom svetlosti

Hrvatski košarkaški reprezentativac rodom iz Mostara bio je u nekoliko navrata akter utakmica NLB lige na ekranima B92, koje je Široki igrao protiv srpskih klubova. Već tada je bilo jasno da se radi o vanserijskom talentu. Od momka koji mnogo obećava, prošle sezone u finišu, gotovo za tri meseca postao je "A" reprezentativac (igrao za Hrvatsku na U20 2005. i 2006.godine), jedan od najzaslužnijih za senzacionalnu titulu Širokog u BiH i zvezda prelaznog roka.

Od 2004.godine u zvaničnom protokolu tima iz Hercegovine, Barać visok 217 santimetara, prošle sezone je eksplodirao. Momak meke ruke (pogadja i trojke), dosta brzih kretnji i driblinga za svoju visinu, pod rukom Josipa Vrankovića strahovito je napredovao do 13 poena, 8 skokova, pet mečeva sa 20+poena u NLB ligi i nekoliko dabl-dabl učinaka. Kada se zna da visoki igrači sporije sazrevaju, onda je jasno da se prave igre od njega tek očekuju. Medjutim, TAU nije želeo da čeka. Barać je celo leto pregovarao sa Cibonom, na kraju završio u Vitoriji kod Nevena Spahije u najvećem transferu u istoriji bosankse košarke ( 3,3 miliona evra za 3+2 sezone). Nije sigurno da će dobijati preveliku minutažu u Španiji, ali kao odličan bloker (na meču sa Splitom 6 blokada), ali i šuter sa poludistance, može da se uklopi u sve formacije Jasmina Repeše. Igrać budućnosti, ove godine na draftu uzet od Majamija pa prosledjen Indijani.

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve