Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.09.2007.

23:01

Nemanja Aleksandrov - Talenat na velikoj sceni

Bio je najveći talenat evropske, možda i svetske košarke, siguran prvi pik na draftu, najbolji igrač kadetskog prvenstva Evrope, novi Toni Kukoč... Ali, 25. februara 2005. godine, na meču svog tadašnjeg kluba FMP-a protiv Bosne, Nemanja Aleksandrov se teško povredio.

Povreda ukrštenih ligamenata ga je na duže odvojila od terena, operacija je bila neophodna, a na to se i nadovezao problem oko prelaska u Crvenu zvezdu, međutim to ga nije sprečilo da se vrati na parket. Posle dugo čekanja, prvi put u “crveno – belom” dresu zaigrao je na meču protiv Splita. Pred više od 1.000 ljubitelja košarke, Nemanja je za 18 minuta u igri, pokazao da su sve priče o njegovom umeću između dva koša, bez preterivanja, tačne (9 poena, šut 75 odsto, 4 skoka, 2 blokade, indeks korisnosti 14).

Pored toga što je Aleksandrov svaki minut na terenu koristio na pravi način, u prvoj sezoni u Zvezdinom dresu nije se naigrao. Međutim, na njegovu adresu, stigao je poziv da predstavlja Srbiju na Najk Hoop Samitu. Na tradicionalnoj manifestaciji, na koja se svake godine okupljaju najbolji mladi igrači, Nemanja je za ekipu “Ostatka sveta”, postigao 14 poena (14-6, 2-0, 2-2) uz 14 uhvaćenih lopti (11+3) za 28 minuta koliko je proveo u igri.

Nemanja Aleksandrov je član “zlatne generacije 1987.”, jedne od najboljih u istoriji naše košarke. Visok je 211 cm, igra na pozicijama krilnog centra i krila, a glavne karakteristike su mu neverovatna pokretljivost i odličan šut. U Španiji bi mogao biti tajni adut selektora Slavnića. U trenucima kada “zakažu” Jarić, Gurović ili Miličić od Aleksandrova se kao i od Teodosića, Tepića i Ercega očekuje da preuzme odgovornost.

Izvor: Đorđe Lazarević

Autor:Đorđe Lazarević

Default images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve