Nova vest
Košarka

Petak, 17.08.2007.

21:10

Andrea Barnjani - Prvi pik Reptorsa

Još jedno briljantno otkriće Maurisija Djerardinija, nekadašnjeg generalnog menadžera Benetona iz Treviza. Kao i mnoge druge, sadašnji operativac Reptorsa "iskopao" je 22-godišnjeg centra u rimskom drugoligašu "Stela Azura" i doveo 2003.godine u "ujedinjene boje". Od tada njegov uspon je – meteorski.

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Te 2003. imao je skromnu statistiku, ali su u Trevizu znali da imaju zvezdu u usponu. Već 2004.godine dolazi pod lupu NBA skauta dramatičnim napretkom u igri ( preko 12 poena i 6 skokova). Sledeće godine već je postao "rising star" evropske košarke i prva zvezda Benetona. U Italiji poznat i pod nadimkom "Mago" – magični, Barnjani je postajao sve čvršći pod košem i sve precizniji u šutu za tri poena ( preko 40 posto uspešnosti).

Posle nagrade za najboljeg mladog igrača Evrope za sezonu 2005-2006, bilo je jasno da će uskoro u NBA, a odlazak čoveka koji ga je izbacio na glavnu scenu u Reptorse (koji su imali prvi pik na draftu), doneo mu je i titulu prvog Evropljanina u istoriji NBA, koji je "prozvan" na početku ceremonije u "Medisonu". Kopija Dirka Novickog, istina sedam godina mladja, igrač koji posebno u napadu donosi dosta problema jer ima laku ruku i uspešno razvlači odbrane i odvlači visoke igrače od koša. Sa dve dobre NBA sezone u svom CV-ju, svakako je postao čvršći igrač u odbrani i neko na kome Karlo Rekalkati može da gradi svoju igru i visoke ambicije na EP u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve