Nova vest
Košarka

Petak, 17.08.2007.

20:32

Milan Gurović - prvi kapiten Srbije

Milan Gurović se vraća u nacionalni tim posle dvogodišnje pauze i to kao prvi kapiten prve srpske košarkaške reprezentacije. Igrač koji će u naredne dve sezone braniti bolje višestrukog prvaka Poljske, u prethodne dve godine odigrao je možda i u najboljoj formi u svojoj karijeri. Iskusni Gurović na velikom broju mečeva za Crvenu zvezdu ubacio je 30 i više, a nekoliko protivnika od strane ovog košgetera primilo je i više od 40 poena.

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Gurović je bio najkorisiji igrač ULEB Kupa i NLB lige, a crveno-belima je doneo jedan trofej – Kup Radivoja Koraća 2006. godine.

Ljubitelji košarke u našoj zemlji će ga večno pamtiti po postignutim trojkama kojima je naša reprezentacija u Indijanapolisu 2002. godine na Svetskom prvenstvu izbacila Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu.

Gurović je karijeru počeo u NAP-u, potom je igrao za grčki Peristeri, Barselonu, atinski AEK, Trst, Unikahu iz Malage, novosadsku Vojvodina, Partizan i Huventud iz Badalone, pre nego što je stigao u Crvenu zvezdu.

Član je reprezentacije naše zemlje od 1999. godine kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve