Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.09.2005.

14:40

Nemačka: Srebro na EP veliki uspeh

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemačka štampa ističe da nacionalna reprezentacija u finalu Evropskog prvenstva u košarci u Beogradu nije, doduše, postigla željeni trijumf, ali da je "osvajanjem drugog mesta postigla ogroman uspeh". Mediji navode da ekipi saveznog trenera Dirka Bauermana nije pošlo za rukom da ponovi senzacionalni uspeh sa evropskog prvenstva u Minhenu pre 12 godina.

Bauerman je pre finalnog meča za nemačke medije izjavio da "ekipa koja dodje tako daleko kao što je to uspela nemačka reprezentacija na prvenstvu u Beogradu, naravno ne želi više samo srebro, već sve što može da se dobije".

U izveštajima se navodi da je posebno kapiten ekipe i zvezda NBA-lige Dirk Novicki delovao izmoreno i da nije uspeo da se izbori protiv "atletski gradjenih Grka koji su se na njega bili nalepili kao čičak".

No, mediji stiču i da je Novicki, koji igra za NBA ekipu Dalas Meveriks, uprkos nemačkom porazu u finalnom meču, proglašen najboljim igračem i da je postigao više koševa nego bilo koji drugi igrač na takmičenju u Beogradu - čak 183, što je više od 26 po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve