Beržo: "Izvanredan uspeh"

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2005.

22:23

Default images

Selektor Francuske Klod Beržo izjavio je da je osvojena bronzana medalja na Evropskom prvenstvu u SCG izvanredan uspeh za francusku košarku, pošto nacionalni tim nije osvajao medalje na šampionatima kontinenta još od 1959. godine.

"Timska igra je ključ uspeha ove generacije. Zaista sam izuzetno, izuzetno ponosan. Kada pomislim koji sve velikani nisu uspevali da dodju do polufinala, shvatam koliki je ovo uspeh", rekao je Beržo novinarima posle meča, u kome je njegov tim u Beogradu pobedio Španiju 98:68.

On je rekao da Francuska "ima dobre uspehe u mlađim kategorijama, ali se problemi pojave u seniorskoj konkurenciji".

"Nadam se da ćemo to sada promeniti. Večeras smo utakmicu dobili dobrom odbranom. Tokom celog šampionata smo se trudili da igramo timski i da dokažemo da je snaga ekipe jača od pojedinca", dodao je Beržo, koji je na konferenciju za novinare došao umotan u francusku zastavu.

Najveća zvezda francuske reprezentacije Toni Parker rekao je da je njegov tim mnogo naučio na prethodnom prvenstvu i da je zato sada uspeo da osvoji medalju.

"Rasli smo kao tim tokom takmičenja. Igrali smo kao tim, trudili smo se da se držimo zajedno. Bili smo blizu finala i mislim da treba da ostanemo zajedno i da nastavimo da radimo, tako da ćemo doći do finala. Atmosfera u ekipi je sjajna, mi smo kao porodica. Svi su odradili sjajan posao", rekao je Parker.
Reuters
Španski selektor Mario Peskera smatra da je njegov tim ipak postigao uspeh, ali da ne može da bude zadovoljan četvrtim mestom.

"Ipak smo igrali u fazi koju je 12 drugih timova posmatralo na televiziji. Ne mogu, međutim, da budem zadovoljan, jer smo dobra ekipa, koja voli da se takmiči i pobeđuje. Ovaj rezultat je uspeh, jer smo imali problema sa povredama", kazao je Peskera.

On je dodao da su španski igrači stalno davali sve od sebe.

"Mogli smo da igramo i bolje, ali smo se plasirali na Svetsko prvenstvo, što je bio i osnovni cilj, tako da sam sa te strane zadovoljan", rekao je Peskera.

Najbolji strelac Španije, Huan Karlos Navaro, rekao je da mu je žao što je njegov tim na ovakav način završio turnir.

"Juče smo doživeli šok u polufinalu. Mislili smo da smo to prevazišli, ali izgleda da nismo imali pravi pristup, a kada je tako, nemate šta da tražite protiv ovakvih ekipa. Ne znam šta nam se večeras desilo", rekao je Navaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: