Litvanija na Svetskom prvenstvu

Izvor: B92

Petak, 23.09.2005.

22:41

Default images

Košarkaška reprezentacija Litvanije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Japanu sledeće godine, pošto je u Beogradskoj areni savladala Rusiju 89:78 (23:21, 15:23, 21:16, 30:18) u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu u eogradu.

Dosadašnji evropski prvak izborio je tako pravo da se bori za peto mesto na šampionatu, a plasman na SP obezbediće prvih sedam timova sa Evropskog prvenstva.

Litvanija i Rusija izgubile su u četvrtak četvrtfinalne mečeve od Francuske, odnosno Grčke.

Posle mečeva koji se igraju u petak biće poznati ućčesnici subotnjeg meča, na kojem će Litvanija dobiti protivnika u borbi za peto, a Rusija za sedmo mesto.

Litvanci su bili bolji u većem delu utakmice, osim tokom serije Rusa 12-0 u drugoj četvrtini. Ruski tim predvodio je Zahar Pašutin, koji je ubacio 27 poena, od čega pet trojki do poluvremena. Rusi su bili oslabljeni izostankom povređenog Andreja Kirilenka, koji je zaradio povredu nosa u duelu sa Grčkom.

U litvanskom timu najbolji je bio Jankunas sa 19 poena. Giedrius Gustas dodao je 13, Šiškauskas poen manje, a Darijus Lavrinovič 10 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: