Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2005.

00:04

www.tenzija.com/raste

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bugari, Letonci, Bošnjaci i Ukrajinci, otišli su kući. U utorak će još četiri nacije ispasti iz borbe za medalje. Nadam se da će Francuzi biti među njima. Najjači utisak do sada ostavili su Litvanci i Slovenci, ne samo zato što su bez poraza, već igraju mečeve sa najmanje oscilacija, a Slovenija gotovo da nastupa pred domaćom publikom. Treba biti strpljiv i videti da li će u četvrtfinalu bolje proći one ekipe, koje u utorak budu igrale doigravanje ili lideri u grupama, koji su zbog "zalaganja“ dobili „voljno“, četiri odnosno čak pet dana.

Naši igrači su se oporavili od onog „zamrzavanja na -19“, posle Španaca. Izrael je čini se bio prečica ka dobroj formi, a Letonija ulazak u istu. Nezadovoljni će reći kako je Letonija slab rival, te da nije pravi pokazatelj povratka „plavih“ u šampionski ritam. O kvalitetu Letonaca, bi mogli da pričaju Španci, koji su se provukli posle produžetka.

Nema sumnje da je pred nama vrhunsko doigravanje. Garancija su čak 13 aktivnih NBA igrača, ne računajući one koji su svojevremeno nastupali u najjačoj košarkaškoj ligi ili bar igrali po letnjim kampovima. U utorak će se odjaviti „Spens“, „Milenijum“, „Morača“ i „Pionir“. Hala u Vršcu zaista izgleda sjajno i funkcionalno i ima sve produkcione uslove za vrhunske prenose. Sve ove hale, osim podgoričke, već za 20-tak dana biće ponovo u funkciji, kada startuje Goodyear liga.

Tenzija ozbiljno raste, nacija tempira kulminaciju uzbuđenja za nedelju. Nadajmo se da će „plavi“ na taj izazov, znati da odgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve