Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2016.

15:38

Milošević u komisiji: Grizman najbolji igrač EURO

Francuski napadač Antoan Grizman proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenestva 2016. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Milošević u komisiji: Grizman najbolji igrač EURO
Foto: Getty images

Grizman je bio najbolji strelac EURO sa šest golova, a imao je i dve asistencije za "Trikolore".

Francuska je poražena u finalu EP od Portugala 1:0 posle produžetaka, a Grizman je imao dve sjajne šanse glavom da donese vođstvo svom timu u Sen Deniju.

On je posebno impresivan bio u prethodnim mečevima nokaut faze takmičenja, a najbolji utisak je ostavio sa dva gola u polufinalu protiv aktuelnog prvaka sveta Nemačke, te u preokretu protiv Irske u osmini finala sa takođe dva pogotka.

"Grizman je bio pretnja na skoro svakoj utakmici. Radio je naporno za tim, poseduje tehniku, viziju i sjajnu završnicu. Jednoglasno je izabran za najboljeg igrača turnira", navodi se u saopštenju UEFA.

U komisiji koja je birala igrača turnira bili su: ser Aleks Ferguson, Alan Žires, Dejvid Mojs, Peki Boner, Mika-Mati Patalainen, Savo Milošević, Peter Rudbek, Garet Sautgejt, Tomas Šaf, Žan-Fransoa Domerk, Žin Melendes i Žan-Pol Briger.

Statistika: Paje je najbolji

Statistički, najbolji igrač EP je Grizmanov saigrač Dmitri Paje, navodi se na sajtu UEFA.

Paje je pobedio na osnovu raznih performansi pažljivo praćenih tokom celog turnira, ispred saigrača iz reprezentacije i prvog strelca turnira Antoana Grizmana, dok je treće mesto zauzeo Velšanin Garet Bejl.

Tek sedmi po toj statistici je kapiten novog kontinentalnog šampiona Portugalije Kristijano Ronaldo, navodi se na sajtu UEFA.

Četvrta pozicija pripala je Toniju Krosu iz Nemačke, potom ide dvojac iz Belgije Kevin De Brujne-Eden Azar i redom među deset najboljih su Ronaldo, Mesut Ezil (Nemačka), Pol Pogba (Francuska) i Rafael Gereiro (Portugalija).

Statistički najboljih golmana šampionata u Francuskoj bio je Portugalac Rui Patrisio, a štoper Loran Kosjelni iz Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve