Nova vest
Fudbal

Subota, 02.07.2016.

10:34

Junak Robson-Kanu: Nalazimo se na 'sedmom nebu'

Hal Robson-Kanu, junak pobede Velsa nad Belgijom u četvrtini finala Evropskog prvenstva, kaže da se tim oseća kao da je na 'sedmom nebu'.

Izvor:

Autor:

Junak Robson-Kanu: Nalazimo se na 'sedmom nebu'
Beta/AP

"Nalazimo se na 'sedmom nebu'. Radili smo veoma naporno za ovo u godinama za nama. Na kraju, sve se svodi na noć kao ovu – kada iskoristiš šanse koje ti se pruže i dođeš do zaslužene nagrade. Preponosni smo jer smo načinili celu našu naciju ponosnom", rekao je Robson-Kanu.

'Zmajevi' su posle preokreta porazili jedne od favorita turnira Belgijance (3:1), a posebno se ističe gol za vođstvo, koji je postigao upravo Kanu – prevarivši fenomenalnim lažnjakom trojicu lažnjaka, pre nego što je savladao TIba Kurtou.

"Bili smo autsajderi već u kvalifikacijama, ali smo znali kakav kvalitet posedujemo. Upravo je ceo tim zaslužan za ovo što smo večeras postigli, a ne pojedinac. Čeka nas nova utakmica i pristup ponovo mora da bude maksimalno ozbiljan", zaključio je Robson-Kanu, koji u Francuskoj nastupa kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Redingom.

Ekipa Krisa Kolmana ispisala je istoriju samim plasmanom na EURO, a potom i izlaskom iz grupe, dok će novu šansu da se upišu zlatnim slovima u istoriju velškog fudbala imati u sredu od 21 čas – kada budu igrali sa Portugalom u Lionu za plasman u veliko finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve