Nova vest
Fudbal

Petak, 01.07.2016.

16:00

Predsednik Islanda neće u VIP, već u kop

Predsednik Islanda Gudni Johaneson biće među nešto manje od deset odsto populacije svoje zemlje na stadionu Stad de France u nedelju.

Izvor:

Autor:

Predsednik Islanda neće u VIP, već u kop
Getty Images

On će zajedno sa svojim sunarodnicima navijati za nacionalne heroje, koji će od 21 čas pokušati da nastave svoju bajkovitu priču i preko domaćina Francuske stignu do polufinala Evropskog prvenstva.

Međutim, nedavno izabrani prvi čovek zemlje odlučio je da ostane u tonu sa reprezentativcima, ali i da na još jedan način iskaže prizemnost i skromnost islandskog naroda.

Kako je otkrio u razgovoru za CNN, Gudni ne želi da sedi zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima i državnim funkcionerima u VIP loži, već da bude među svojim sunarodnicima u 'kopu'.

"Zašto bih utakmicu gledao iz VIP sobe i pio šampanjac, kada to mogu da radim bilo gde u svetu? Ne, ja želim da budem na tribinama zajedno sa svojim ljudima i da nosim moju majicu Islanda. Takođe, uz sve dužno poštovanje Francuzima – nemojte nas potceniti", rekao je nasmejani Johanson.

Duel između 'Galskih petlova' i 'Vikinga' igra se u nedelju od 21 čas, kao poslednji u četvrtfinalnoj fazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve