Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2016.

08:27

Zubar: Još uvek niste videli najbolje od Islanđana

Selektor Islanda Heimir Halgrimson rekao je da posle pobede nad Engleskom na Evropskom prvenstvu nijedna prepreka više nije previsokih za njegov tim.

Izvor:

Autor:

Zubar: Još uvek niste videli najbolje od Islanđana
Getty Images

"Da nam je neko rekao da ćemo se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva i pobediti Englesku u osmini finala... Ali, posle ove pobede, nema više previsokih prepreka. Sada idemo na domaćina u Parizu, što će biti velika, velika utakmica", rekao je jedan od dvojice selektora novinarima posle meča.

Island je u Nici pobedio Englesku 2:1 posle preokreta i tako napravio jednu od najvećih senzacija u fudbalskoj istoriji.

"Ključni trenutak je bilo izjednačenje. To što smo odmah izjednačili je uticalo više na Englesku nego što je njihov gol uticao na nas. Oni su planirali da nas zatvore od početka i verovatno su mislili da su uspeli. Da nismo to uradili, ne znam šta bi dalje bilo. To je psihološki bilo vrlo važno", rekao je Halgrimson.

Trener, koji inače za život zarađuje kao zubar, govorio sa divljenjem o svojim igračima.

"Ovi momci su neverovatni. Njihov karakter...pokazali smo u nekoliko utakmica za redom koliko im je dobar karakter. Deluje da postaju sve bolji, tako da je ovo bila naša najbolja utakmica. Ali, ponoviću opet, još niste videli naše najbolje izdanje", rekao je Halgrimson.

Njegov kolega sa klupe Lars Lagerbek ocenio je da je Island timski došao do pobede.

"Ovo je timska pobeda. Stvarno smo dobro igrali u odbrani, svi su bili dobro organizovani, radili su svoj posao i čitali utakmicu. Napadački deo je takodje bio dobar. Suština fudbala je pobedjivanje i davanje što više golova. Ovi momci su pokazali šta mogu", rekao je Lagerbek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve