Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2016.

17:17

Kjelini i Pele srušili šampiona, Italija na Nemačku!

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je Španiju sa 2:0 i plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Kjelini i Pele srušili šampiona, Italija na Nemačku!
Getty images

U reprizi finala iz 2012. godine Italija je uspela da se osveti Špancima i prođe među najboljih osam timova u Evropi.

Kao što se i očekivalo, nije bilo mnogo golova. Italija je još jednom pokazala kako se igra na rezultat, postigla je gol na početku i na kraju utakmice i u borbi za polufinale će igrati protiv moćne Nemačke.

Italija je bolje otvorila duel u Parizu, iako je Španija od starta imala inicijativu. Italijani su bili mnogo konkretniji, a do prednosti su stigli u 33. minutu kada je Kjelini natrčao na odbitak i zatresao mrežu.

U nastavku meča Italija je iskusno čuvala rezultat, a Španija je tek u poslednjih 20-ak minuta zaigrala kako se očekivalo. Ipak, Nolito, Pike, Ramos i Aduriz nisu bili precizni, pa je Gracijano Pele u poslednjem minutu overio prolaz Italije u četvrtfinale.

Tok meča:

Teško vreme i jaka kiša koja je padala u Parizu od starta je otežavala posao igračima. Španci su odmah pritisli rivala koji se očekivano opredelio za kontre. Prvu opasnu akciju izveli su Italijani. U šestom minutu su dobro kombinovali oko šesnaesterca Španije, ali ipak nisu ozbiljnije ugrozili De Heu.

Italija je imala i prvu veliku priliku. Gracijano Pele je posle prekida odlično skočio, gađao je glavom donji levi ugao, ali je De Hea sjajno odbranio. Španci su do prve prilike došli tek u 20. minutu. Nolito je dobro proigrao Fabregasa koji je slabo šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Novu dobru akciju Italijani su imali u 25. minutu. Parolo je utrčao i glavom zahvatio centaršut sa leve strane, ali nije bio najprecizniji. Italija je delovala bolje u prvih pola sata, a do nove šanse stigla je u 32. minutu.

Pele je izborio prekid na 21 metar od gola, Eder je šutirao snažno u De Hein ugao, a posle odbitka je na loptu natrčao Kjelini i Italija je povela.

Španija je pokušala da uzvrati, ali su njeni napadi delovali jalovo i bezidejno. U 45. minutu Đakerini je umalo doneo Italiji 2:0, ali je njegov odličan udarac De Hea ipak nekako odbranio.

Na kraju je ostalo 1:0 posle prvih 45 minuta, sasvim realan rezultat na osnovu prikazanog.

Već u trećem minutu drugog poluvremena Španija je imala šansuz kakvu nije u prvom delu. Morata se našao u idealnoj situaciji na oko šest metara, ali nije najbolje šutirao glavom i Bufon je odbranio.

U 55. minutu meč je lako mogao da bude rešen. Eder je dobio sjajnu loptu u prostor, izašao je sam na De Heu, ali je španski golman uspeo da skine zicer i ulije samopouzdanje saigračima.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, što je situacija koja je u potpunosti odgovarala Italiji. Aduriz je u 70. minutu ozbiljno zapretio Italijanima, šutirao je iz prve sa ivice kaznenog prostora, ali neprecizno.

Španija je igrala sve bolje što se meč više bližio kraju, ali vremena je bilo sve manje. U razmaku od nekoliko desetina sekundi rukavice Bufona zagrejali su Aduriz, Inijesa i Pike. U 89. minutu Pike je imao ogromnu šansu, ali je Bufon maestralno intervenisao i spasao svoj tim.

Dva minuta kasnije sve je rešeno. Darmijan je sa desne strane poslao loptu u sredinu, ona je stigla do Pelea koji je zakucao iza De Hee za 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve