Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.06.2016.

10:54

Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu

Deo navijača koji su prekinuli meč Hrvatske i Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj državljani su Srbije i BiH, javlja "Slobodna Dalmacija".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Prema neslužbenim informacijama koje je ovaj hrvatski mediji dobio u subotu uveče iz, kako navode, više nego pouzdanih izvora, huligani nisu Hrvati.

Takođe, Slobodna Dalmacija ističe da su oni uhapšeni za nerede i prekid na stadionu u 'Sent Etjenu' i nalaze se u Francuskoj, i da je protiv njih pokrenut krivični postupak.

Neki od spomenutih prestupnika uspeli su da nabave dresove hrvatske reprezentacije i izazvali bengalski prekid utakmicu, koji hrvatsku reprezentaciju može da košta suspenzije sa kontinentalnog šampionata ili u predstojećim kvalifikacijama. Portal navodi da su oni koji nisu kupili dresove na stadion ušli u civilu.

"Da se zaista radi o ’uvoznim’ navijačima moglo se naslutiti iz reakcije hrvatskih navijača, koji su se posle ubacivanja baklji, sukobili sa izazivačima nereda", stoji na sajtu "Slobodne Dalmacije".

Podsetimo, pri rezultatu 2:1 za ’Vatrene’, navijači su ubacili nekoliko baklji i topovskih udara na teren zbog čega je sudija Majk Klatenburg nakratko prekinuo susret.

Po povratku na teren Česi su uspeli da izjednače sa penala, a Hrvatima će osim ispuštena dva boda, veliki problem predstavljati i drugi disciplinski postupak koji je pokrenula UEFA.

Slobodna Dalmacija navodi da bi trebalo biti na oprezu jer je svima u Hrvatskoj lakše da kažu da su u pitanju uvozni huligani jer bi se tada poništila optužba da je navijačka grupa ’Torcida’ to učinila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

373 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve