Borba za polufinale: Leva ili Ronaldo? Poljska ili Portugal?

Posle nova tri dana pauze, Evropsko prvenstvo u Francuskoj nastavlja se mečevima četvrtine finala.

Izvor:

Četvrtak, 30.06.2016.

12:00

Borba za polufinale: Leva ili Ronaldo? Poljska ili Portugal?
Getty Images/Montage: SPORT1

Prvi će na teren reprezentativci Poljske i Portugala, koji će se za plasman u polufinale igrati od 21 čas na stadionu Velodrom u Marseju.

Poljaci su u prethodnoj rundi tek posle penala eliminisali reprezentaciju Švajcarske (1:1, 5:4), dok su Portugalci golom Rikarda Kvarežme u 117. minutu izbacili selekciju Hrvatske (1:0).

Selektor evropskog 'Selesaa' Fernando Santoš veruje da nema favorita za prolaz u polufinale.

"Poljska je veoma jak tim, igraju na veoma visokom nivou. Siguran sam da će to biti veoma težak meč. Dok sam vodio Grčku igrao sam protiv Portugala pre četiri godine i sećam se toga veoma jasno. Jakub Blaščikovski, Robert Levandovski i još nekoliko igrača iz tog tima je još tu, napredovali su od tada. Naravno, sutrašnja utakmica nema veze sa tom iz 2012. Biće to meč dve ekipe koje žele da prođu u polufinale. Poljska veruje da će proći, mi verujemo da ćemo proći. Nema favorita, šanse su 50:50", rekao je Santoš.

S druge strane, selektor Poljske ističe da njegovi igrači moraju da obrate pažnju na sve, a ne samo na Kristijana Ronalda koji će imati poseban motiv – jer ima priliku da se izjednači ili prestigne Mišela Platinija (9), najboljeg strelca u EURO istoriji.
Getty Images
"Fudbal je timski sport. Nema tima u kojem jedan igrač može da odluči ishod utakmice. Mislim da Portugal ima dobar tim i zato moramo da vodimo računa o celom timu, a ne samo o Ronaldu, ako želimo da pobedimo. Portugal je veoma opasan protivnik sa velikim potencijalom. Imaju igrače najvišeg nivoa, zvezde... Ne želim čak ni da pominjem Kristijana Ronalda", rekao je Navalka.

I naredna tri dana fudbal ćemo gledati u istom terminu, najpre će pobednik ovog duela saznati protivnika u borbi za finale – kada Vels i Belgija u petak budu igrali na stadionu Pjer Moroj.

Narednog dana na programu je najveći derbi ove faze, aktuelni šampioni sveta Nemci i uvek neugodni Italijani sastaće se u Bordou, na stadionu Matmut-Atlantik, dok će ovu fazu takmičenja zatvoriti domaćin Francuska i aposolutni hit šampionata Island, na pariskom stadionu Stad de France.

Polufinalni mečevi igraju se šestog i sedmog jula, dok je veliko finale zakazano za deseti dan narednog meseca.

Kakve su vaše prognoze, koji će biti parovi polufinala Evropskog prvenstva?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: