Lukaku i Azar proradili, Belgija ubedljiva

Reprezentacija Belgije savladala je selekciju Republike Irske u Bordou na zatvaranju drugog kola grupe E na Evropskom prvenstvu – 3:0 (0:0).

Izvor:

Subota, 18.06.2016.

15:00

Lukaku i Azar proradili, Belgija ubedljiva
Getty Images

'Đavoli' su ponovo traljavo ušli u meč, a iako su imali nekoliko šansi u prvih 45 minuta nisu uspeli da pre odlaska na odmor steknu prednost.

Ipak, već posle tri minuta igre u nastavku Romelu Lukaku je pogodio sa ivice kaznenog za vođstvo, da bi trinaest minuta kasnije Aksel Vitsel, posle centaršuta Edena Azara, glavom najavio prvi trijumf svog tima.

Azar je nedugo zatim zabeležio i drugu asistenciju, a Lukaku drugi pogodak. Krilni napadač Čelsija povukao je kontru po desnom boku, prevario dva čuvara i poslao loptu u šesnesterac do usamljenog centarfora Evertona – koji lagano trese mrežu.

Selekcija Marka Vilmotsa sada ima tri boda i ovim trijumfom napravila je značajan korak ka plasmanu u narednu rundu, ali se i donekle iskupila za poraz od Italije na otvaranju, dok su Irci posle remija sa Šveđanima zabeležili prvi poraz.

Poslednje kolo na programu je u sredu od 21 čas, kada će se Italija i Republika Irska sastati u Lilu, odnosno Švedska i Belgija u Nici.

U prvom meču druge runde u okviru gurpe E, odigranom u petak, Italija je minimalnim rezultatom savladala Šveđane i plasirala se u osminu finala.

Od 18 časova nas očekuje duel Islanda i Mađarske na Velodromu, kada će biti otvoreno drugo kolo grupe F, dok se tri časa kasnije na Parku prinčeva sastaju Portugal i Austrija.
Getty Images
Početnih deset minuta nije nam donelo uzbuđenja, iako su Belgijanci bili nešto konkretniji. Prvu interenciju Daren Rendolf je zabeležio posle centaršuta Janika Karaska, da bi nedugo zatim Tobi Aldervereld pokušao glavom posle kornera, ali neprecizno.

Irci su uspeli da uspostave kontrolu, posle čega su prebacili pritisak na drugu polovinu terena, ali je takvo stanje stvari kratko trajalo. Prvu veliku šansu za 'Đavole' prospustio je Eden Azar u 22. minutu, kada je posle odbitka uhvatio volej na desetak metara od gola, a lopta je završila tik iznad prečke.

Nastavili su Belgijanci sa napadima, da bi tri minuta kasnije zatresli mrežu Iraca, ali je pogodak Karaska opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Ekipa Marka Vilmotsa nastavila je sa atacima do odlaska na odmor, međutim – nije uspevala da pogodi okvir gola protivnika. Najviše opasnosti bilo je posle kornera, kao i preko krilnih pozicija, ali su se Irci veoma dobro postavljali i na vreme otklanjali opasnost. Najbliži vođstu bili su u 42. minutu, kada je Ves Hulahan izbacio loptu sa linije.
Getty Images
Sve ono što su propustili u prvom delu igre Belgijanci su naplatili već posle tri minuta igre u nastavku. Sevnula je brza kontra 'Đavola' po desnom krilu, da bi De Brujne odložio loptu do Romelua Lukakua na ivici šesnesterca, odakle je napadač Evertona divno plasira u dalji ugao gola za toliko željeno vođstvo – 0:1.

Podigli su Irci tempo i nivo agresivnosti posle primljenog gola, da bi ih posle nekoliko neuspelih pokušaja u potpunosti presekao drugi pogodatak rivala u 61. minutu. Ovoga puta, Belgijanci su strpljivo i dugo gradili napad, Karasko i Menije razmenili su dupli pâs na desnom boku, pre nego što je desni bek poslao loptu na peterac, a Aksel Vitsel najbolje skočio i poslao je u mrežu – 0:2.

Sve dileme oko imena pobednika otklonjene su u 70. minutu, posle nove jednostavne kontre Belgijanaca. Sada je Eden Azar odbradio veći deo posla na desnom boku, pre nego što je savršeno uposlio usamljenog Lukakua u kaznenom, kome nije bilo teško da upiše svoj drugi pogodak na meču – 0:3.

Do kraja susreta igra se odvijala uglavnom na sredini terena, uzbuđenja nije bilo, pa je Belgija rutinski privela meč kraju, napravivši značajan korak ka prolasku u narednu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: