Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2016.

15:00

Dan XVI: Derbi do penala, kraj za Island

Traže se još dva učesnika četvrtfinala Evropskog prvenstva, a prva runda nokaut faze do sada je prošla bez iznenađenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Dan XVI: Derbi do penala, kraj za Island
Foto: Getty Images

Poslednja dva učesnika će biti poznata nakon duela između Italije i Španije, te Engleske i Islanda.

Svakako da je u centru pažnje okršaj dve fudbalske sile na Sen Deniju, ali uzbuđenje sigurno neće izostati ni na poslednjem meču u Nici.

18:00 Italija – Španija

Pre četiri godine odlučivali su o šampionu Evrope, a taj meč "Crvena furija" je dobila sa 4:0. Međutim, sada je neko drugo vreme, a iako je Španija i sada veliki favorit, nije ni bezuslovni.

Kada je u pitanju čista matematika, pomalo je teško očekivati da osmina finala prođe bez ijednog iznenađenja, pa mi smatramo da bi ono možda moglo da se dogodi ovde.

Španija nije oduševila u grupnoj fazi, Hrvati su pokazali da više nije nepobediva na "Starom kontinentu", dok su Italijani na premijeri protiv Belgije pokazali da mogu lako da savladaju favorita.

Zbog toga se nadamo da ćemo, za razliku od većine prethodnih utakmica nokaut faze gledati uzbudljivu borbu koja će trajati 120 minuta.

B92 tip: X (kvota 2,9)

21:00 Engleska – Island

"Gordi Albion" ima idealnu priliku da se domogne same završnice, a četvrtfinale smo pre početka EP označili kao najmanji domet ovog tima.

Ispred njih je jedno od najvećih iznenađenja prvenstva Island koji je odoleo Portugalu u grupnoj fazi, a savladao je Austriju.

Ipak, bez obzira na sve simpatije koje imamo prema srčanim momcima sa krajnjeg severa našeg kontinenta, teško da mogu da zaobiđu iskusne igrače iz Premijer lige.

B92 tip: 1&2+ (kvota 1,9)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve