Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.06.2016.

14:30

Dan XII: Proradiće "Panceri", "Furiji" dovoljan X

Nastavlja se borba za osminu finala, a s obzirom na parove i stanje na tabelama nadamo konačno goleadi na više terena.

Izvor: AK

Autor: AK

Dan XII: Proradiće
Foto: Getty images

U Grupi C tri tima mogu do prvog mesta, u Grupi D je Španiji dovoljan bod, a isto odgovara i Hrvatskoj.

Nemačka je apsolutni favorit protiv Severne Irske, Poljaci bi trebalo da iskoriste nezainteresovanost Ukrajinaca, Česi i Turci igraju na sve ili ništa, dok pod imperativom pobede nisu samo Španci i Hrvati.

18:00 Severna Irska – Nemačka

Računica je jasna, Nemcima prvo mesto i lakšeg rivala u nastavku takmičenja donosi samo pobeda, a poželjno je da bude i ubedljiva zbog gol razlike. Severna Irska je neočekivano na tri boda, ali teško da će uspeti da odole prvaku sveta. Ostrvljanima bi i bod mnogo značio u borbi sa ostalim trećeplasiranim selekcijama, pa se očekuje novi "bunker".

B92 tip: 2-2 (kvota 1,85)

18:00 Ukrajina – Poljska

Ukrajinci su ostali bez šanse da prođu dalje, čak i kao trećeplasirani tim, pa osim časnog oproštaja nemaju pravi motiv na ovom meču. S druge strane, Poljaci osokoljeni remijem sa Nemačkom imaju šansu da se izbore za prvo mesto u slučaju ubedljive pobede, pa se očekuje napad na gol rivala od prvog minuta.

B92 tip: 2-2 (kvota 3)

21:00 Češka – Turska

Meč na biti ili ne biti, remi nijednoj selekciji ne donosi apsolutno ništa. Dok bi Turci pobedom zavisili od ostalih trećeplasiranih timova, Česi bi verovatno prošli dalje, a imali bi šansu i da se plasiraju kao drugoplasirani tim, u slučaju trijumfa sa najmanje dva gola razlike i poraza Hrvatske. Uspeli su da daju dva gola "vatrenima" za 15 minuta, nema sumnje da mogu i Turcima koji se moraju "otvoriti".

B92 tip: 3+ (kvota 2,3)

21:00 Hrvatska – Španija

Špancima je dovoljan i remi da obezbede prvu poziciju, a u tom slučaju isti rezultat odgovara i Hrvatima kako bi izbegli eventualni pad na treću. "Vatreni" će sigurno igrati oprezno protiv branioca titule i vrebati grešku rivala kako bi eventualno poveli i možda preoteli prvo mesto. Najavljuje se da bi Visente del Boske mogao da odmara nekoliko standardnih prvotimaca, pa se može očekivati čvrst duel.

B92 tip: X (kvota 2,95)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve