Nova vest
Fudbal

Petak, 17.06.2016.

12:00

Favoriti danas neće podbaciti

Drugo kolo u grupama D i E donosi tri iznteresantna meča u kojima sve selekcije mogu mnogo da dobiju, ali i izgube.

Izvor: AK

Autor: AK

Favoriti danas neće podbaciti
Foto: Getty Images

Dan otvara okršaj Italije i Švedske, dve selekcije koje su sve iznenadile na startu, prva pozitivno, a druga negativno.

Potom Hrvati imaju šansu da protiv nezgodne Češke završe posao u grupi pre duela sa braniocem titule Španijom, koja je u istoj situaciji u duelu sa Turskom.

15:00 Italija – Švedska

Italijani su začepili usta kritičarima i pokazali možda najviše u prvoj rundi. Pobeda nad Belgijom ih je gurnula među favorite, ali to sada moraju da opravdaju. Rival im je Švedska koja je odigrala bledo u remijusa Irskom pa mora da se "vadi". Skandinavska selekcija je tradicionalno nemoćna protiv "Azura", nije ih dobila čak 18 godina, pa je jasan odnos snaga pred meč u Tuluzu. Italija je blagi favorit, a kvota je solidna.

B92 tip: 1, kvota 2,00

18:00 Češka – Hrvatska

Hrvati imaju tri, Česi su bez bodova. Računica je jasna, Česi moraju igrati mnogo otvorenije nego protiv Španaca što bi "vatreni" mogli da iskoriste. Očekuje se da selektor Čačić napravi nekoliko rokada u odnosu na meč sa Turskom i "ubrza" krilne pozicije koji će verovatno biti ključne na ovom duelu. Nema sumnje da će se Česi fokusirati da zaustave Marija Mandžukića, što će ostaviti dosta prostora za Ivana Perišića, koji igra sve bolje za reprezentaciju kako je stariji.

B92 tip: Prvi gol Hrvatska, kvota 1,7

21:00 Španija – Turska

Đerar Pike popravio je samopouzdanje "Crvenoj foriji" koja ima verovatno meč loptu za overu četvrtfinala. Nema sumnje da je cilj branioca titule i prvo mesto, koje ih u tom slučaju vodi na treću ekipu iz B, E ili F, a najbliži tome su Velšani i Slovaci. S druge strane, Turci su frustrirani porazom od Hrvata, mnogo su očekivali od toga meča, pa su sada pod ogromnim pritiskom. Poraz ih može poslati na pola puta kući.

B92 tip: 1&2-4, kvota 2,15

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve