Ponedeljak, 11.07.2016.

12:00

EURO 2016 – šta ćemo pamtiti?

I ovo Evropsko prvenstvo je ispisalo nove stranice fudbalske istorije, donelo nekoliko interesantnih trenutaka, ali da li ćemo ga pamtiti kao neka prethodna?

Izvor: AK

EURO 2016 – šta æemo pamtiti? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

mst

pre 7 godina

U pravu je onaj sto kaze da cemo pamtiti samo specijal b92. Bravo momci, odradili ste sjajan posao i priblizili na ep na najbolji moguci nacin!

Slauter

pre 7 godina

Klupski fudbal je u fokusu, reprezentativni ispašta zbog rasporeda. Deset dana posle finala LŠ i manje od mesec dana posle kraja Premier lige nije dovoljno, igrači su bili preumorni i nezainteresovani.

Proširenje je bilo pozitivn jer su male ekipe pokazale da mogu da se nose sa ostalima, ali je takmičenje bilo predugačko.

Fudbal mora da menja pravila, ja mislim ofsajd, taktika je dovedena na nivo da je jako teško napraviti prostor za igru jedan na jedan i očigledno je vrlo teško dati gol, taktički dobro složenim ekipama. Bez golova nema draži. Pravilo o ofsajdu je omogućilo da ekipe igraju sa sve tri linije u 30 metara, pa je fudbal postao gladijatorski sport u kom se jedne ekipe samo brane i čekaju kontre, a druge kombinuju beskonačno bez prave ideje.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година. 

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.
(Adriano_Galliani, 11. jul 2016 21:18)


najgori.

Srpski inat

pre 7 godina

Vidi ne mozete vi prosiriti format koliko mi mozemo biti nisko plasirani! Nek ide 4 dalje mi cemo biti 5-ti.. Katastrofalan fudbal na Euru nema sta.. Na svetskom je bilo divljih ekipa ali bar je bilo golova i bile su zanimljivije utakmice.. Sad definitivno juznoamerikanci+Mexico+Usa i po neki afrikanac donose kvalitet.

bogdan

pre 7 godina

najbolji se prvenstva je b92ov specijal.svaka cast ljudima iz b92,stvarno su odradili sjajan posao i na najbolji nacin pokusali da nam priblize ovo mrtvilo od prvenstva.nadam se da cete imati vise srece za 2 godine u rusiji.valjda ce fudbal tada da prati vas trud

p.s.ovaj specijal je neuporedivo bolji od onog za vimbldon gde ste samo koncentrisali na nase igrace igracice

Kirito

pre 7 godina

Najgore prvenstvo, nikad gore utakmice. Mozda bi bio bolji utisak da nisam gledao Copa America, u poredjenju sa EURO nebo i zemlja.

Košarkaš

pre 7 godina

Izuzetno nekvalitetno prvenstvo. Vratiti stari format.
(Alex, 11. jul 2016 22:09)
Da su vam onda još manje šanse za plasman

321

pre 7 godina

(NY, 11. jul 2016 18:57)
dobra logika, ali u odgovoru na komentar nije zabranjeno koristiti deo komentara, dok je sa druge strane neko pisao imena iz cista mira (ili nemira i frustracija)

fudbalski snob

pre 7 godina

Ništa se ne pamti osim pobednika i eventualno nekog maestralnog gola. Sad više nema velike razlike između onih koji su ispali u prvom krugu, i onih koji su ispali u polufinalu, pa čak i finalu. Fudbal je takav sport, jedino je bitno biti prvak.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?
(realan lik, 11. jul 2016 20:36)

Коментар су 50000 људи који су чекали клинце испред Скупштине. Ми смо убедљиво најгори навијачи у том смислу, све и сви нам сметају, нашима лако прогледамо кроз прсте али само у фудбалу - у свим осталим спортовима све осим злата није довољно добри нити је уопште битно. Посебно у кошарци, злату смо се радовали остало смо тек испоштовали, понекад ни то. Ту је дебакл ако нас у финалу победи САД са више од 10 разлике. Најгори навијачи на свету, чак и не навијамо за репрезентацију, него за Партизан и Звезду и бројимо играче из клубова ко има више. Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година.

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.

milan

pre 7 godina

Pamtiću kako se portugal srećno provukao,golom islanda u nadoknadi padnu na treće mesto u grupi i izbegnu engleze,francuze i nemce da bi igrali sa hrvatima,poljacima i velsom,e to se zove sreća.Ko zna dal bi stigli do finala da se to nije desilo??

1kch4

pre 7 godina

Nema se sta pamtiti, fudbal nikad gori i opravdana bojazan sta nas ceka na SP 2018. godine.
Po meni nije ni problematicna ova ideja sa 24 reprezentacije, mada nije donela nista, sem viska, uglavnom dosadnih, meceva. Medjutim, nacin po kome je odredjivano ko ce se sa kim ukrstiti u osmini finala blago receno je skandalozan. Ne vidim zasto nije odmah igrano cetvrfinale, pobednik svake grupe i dve najbolje drugoplasirane ekipe, grupna faza bila bi mnogo dinamicnija i uzbudljivija.

ej

pre 7 godina

(sah 88, 11. jul 2016 15:15)

Bolji je od Messija zato što je dao gol protiv Velsa i 2 gola protiv Mađarske? hahha ako ćeš tako onda su Renato Sančez, Pepe i Eder bolji od Messija s obzirom da oni imaju veće zasluge za osvajanje EURA od Ronalda. Zapravo i svi odbrambeni igrači i golman Portugala imaju veće zasluge od Ronalda. Primiti samo 1 jedini gol u 4 utakmice u knokaut fazi je sasvim sigurno daleko veći uspjeh od jednog gola koji je Ronaldo postigao u te iste 4 utakmice. Ako gledamo malo dalje, Mahrez je bolji i od Messija i od Ronalda jer dovesti Lester do titule, a za protivnike imaš Čelzi, United, Arsenal, Siti itd mogu samo rijetki. Messi i Ronaldo će po tvojoj logici biti bolji od njega kada naprave to isto...

realan lik

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?

standardno

pre 7 godina

I Ronaldo standardno bez bitnog ucinka za svoj tim u najvaznijim mecevima... Karma... Ali za karijeru je zasluzio trofej. Kao Oskar za zivotno delo likovima koji nisu pre toga dobili. Ide mi na... zivce,ali je strasan fudbaler, zasluzio je da ga pamte i za 20-30 godina, a tada se samo broje titule na SP i EP, a ne LS.

Bocko

pre 7 godina

Idealan tim po meni-Loris-Srna,6-ica iz Islanda,Pepe,Kjelini-Kante,Remzi,Sancez-Ronaldo,Grizman,Bejl.Nisam se setio boljih.Nikad manje dobrih bekova i to sa obe strane.

Joker

pre 7 godina

Novac je uništio fudbal. Nekada se igralo hrabro, za pobedu, za slavu. Danas se igra samo da se ne izgubi. Nije sramota izgubiti, ali onda odoše sponzori, ode novac i nema fudbala više.

Panini

pre 7 godina

Ljudi ja sam klinac niti me vata nostalgija za bivsim vremenima niti sam prolupao pa pricam svasta ali evo ovde mogu da potvrdim, svi koji kazu da je fudbal propao totalno su upravu..eej pa ja koji sam mlad gledam fudbal nekih 10-15god mogu da kazem da npr svetsko 2006 ili evropsko 2004 i 2008 i ova smejurija sad ne mogu da se porede..pa samo broj vrhunskih igraca dobrih timova kvalitetnog fudbala to pokazuje..fudbal je definitivno propao i to kazem ja kao neko ko nije stigao da ga se nagleda, mogu da zamislim na sta ovo lici ljudima koji su pratilu fudbal 90ih i ranih 2000ih...bezglavo trcanje, foliranje, slikanje za drustvene mreze-to je danasnji fudbal u kratkim crtama

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jel moguce da jos uvek neko gleda fudbal?? sport koji je murinjo unistio!! svaki smisao je izgubio, svaka susa moze da se bavi fudbalom, sve sami mesari!! ni barcelona vise ne moze da se nadjacava sa mesarima iako je tehnicki 4 puta potkovanija..

kužiš stari moj

pre 7 godina

fala bogu da je i to gotovo. nikad dosadnijeg nogometa.
tim sa jednom jedinom pobjedom u regularnom dijelu utakmice - prvak evrope.
ma daj !!!

crise de nerfs

pre 7 godina

Moj komentar nema toliko veze sa ovim EP,koliko ima veze sa evropskim fudbalom uopste.Ja ovakvu igru vise ne mogu da gledam.Nemam vise strpljenja da 2sata buljim u tv,i da vidim jedan dribling i loptu na stativi,za citav mec.Jednostavno ima mnogo bolje zabave za 90min od ove.nazalost:)

Pro

pre 7 godina

Kako se palite...A sta,da su Francuzi osvojili bilo bi ,,pravedno"?!Izvukli se protiv Nemaca.....Svi spominju:Portugal je pobedio samo jednu utakmicu u 90 minuta,blabla.....Da se Srbija plasirala na ovo prvenstvo,nikome ne bi smetalo sto su prosirili format.....Kakve glupe komentare citam.....Razlike izmedju jacih i slabijih timova su sve manje i manje,zato imamo manje golova nego ranije.Naravno,ima tu i kalkulisanja,ali toga ce uvek biti.AkoPortugal nije zasluzio titulu,ko je?Italija?Igrali isto.Da nije Francuska?!Franuzi su imali jos lakse protivnike od Portugalaca(izuzev Nemaca).Portugalci nisu imali srece-ni protiv Austrije,Islanda.Protiv Poljske,Velsa bili mnogo bolji.Vidim ovde ima dosta ,,znalaca".Sta ocekujete,da se igraju formacije 2-4-4?!Idite gledajte 5.svedsku ligu slobodno,pa gledajte golove.Kao sto rekoste kvantitet nije kvalitet-broj golova ne znaci kvalitet.

Danko

pre 7 godina

Kao prvo los fudbal,polufinale Velsa i pobedu protiv Belgije,neverovatne Islandjane i njihove navijace,Madjare koji su mozda i jedini igrali fudbal za publiku,Italijane od kojih niko nije nista ocekivao a igrali su sjajno i tek na penale ispali od svetskog sampiona i na kraju jos jednu stvar koju skoro niko nije pomenuo a to je kraj jedne sjajne generacije Spanaca koja je mozda bila i najbolja u istoriji fudbala.Sportski pozdrav

Kolina kao Zmaj od Šipova

pre 7 godina

Pored svega što ste pomenuli o dekadenciji fudbala, pomenuo bih i suđenje koje nije bilo dobro, događalo se to i ranije, jer sudije već duže vreme dozvoljavaju brutalnim odbranama da spreče igru, a onaj engleski bilmez, Kolinin izbor, nije dao ni žuti jednom "ubici", a onda je igranje Portugalca rukom kaznio slobodnim za Portugalce?! I umalo tada nije rešeno pitanje prvaka Evrope. Kolina je možda bio dobar sudija, nešto se ne sećam baš svega, ali ova njegova politika i favorizovanje Vrancuza nije imalo smisla. On snima reklame, a priča se da dolazi na jesen kod Marića u "Parove".

Dzoni

pre 7 godina

Najbolja tekma Belgija Italija i Madjarska Portugal 3:3 kad su Madjari imali i stativu za 4:3 istu onu sto je pogodio Aleksandar Piere Gignac.

i po islandu naravno ;)

pre 7 godina

pamticu ga po tome kako je jedan igrac zbog svoje povrede (koja je sigurno isplanirana jer se u sportu povrede inace nikad ne desavaju) postao bolji od zasluznog golmana, odbrane i edera koji je postigao gol za pobedu, i kako su ga mediji uzdigli do neslucenih visina

Marko

pre 7 godina

Moj utisak pre prvenstva je formiran jos pri zrebu kvalifikacionih grupa. Za razliku od poznanika, cije misljenje cenim, bio sam siguran da nas nece biti u Francuskoj, sto se, nazalost, i obistinilo. Nisam imao za koga da navijam. Pored nas, izostali su i Holandjani. Prvi put sam uhvatio sebe da mi nije problem da bodrim na papiru dobro poslozene Hrvate (drago mi je i da su u kosarci obezbedili plasman na OI, dobra je to generacija, mada su i Italijani kvalitetni), ali su i oni podlegli "virusu iz Portugala". Ne slazem se s konstatacijom da je fleksibilniji format tj. vise ucesnika u eliminacionoj fazi doprineo kalkulacijama i bledom izdanju vecine favorita. Vodeci svetski asovi su realno "mrtvosani" dugim sezonama. Bas je Portugal planirao da se kocka s tri remija... Isplivali su manje potroseni igraci u prosloj sezoni poput Azara, Bejla, itd. I borbeni fanatici. Uzivao sam u ucescu obe Irske. Poslednji put kad sam bio u prilici da bodrim Republiku Irsku, u napadu je igrao Dzon Oldridz. Najvise su me razocarali Englezi i uslovno Svedjani. Utisci turnira: uvodjenje u igru, zalet i izvodjenje penala Zaze, traljavi Klatenburg u finalu, "vracanje" Portugalu za poraz od Grka, Islandjani i jos jednom Islandjani i Velsani, maestralni i bez-divljackih-ispada Pepe, kao Vida u najboljim danima, Renato Sances i licno ocajanje zbog trijumfa fudbala kakav je propagirao Portugal, mada zasluzuju da im se cestita. Kao i Grcima te 2004. I da se ne ponovi na takav nacin.

karma

pre 7 godina

Ako pricamo o fudbalu apsolutno nista. Sa druge strane u secanju ce mi ostati sjajni irski navijaci i hrabri fudbaleri Islanda, ostalo ravno nuli

PimPong

pre 7 godina

Po meni je ovo prvenstvo malo razocaralo, zbog tog sto nije bilo mnogo leprsavog fudbala. Nedavno sam gledao neke poteze fudbalera iz Italije 1990-e, koje je inace vazilo za lose i defanzivno prvenstvo, i kad se to gleda, mnostvo igraca iz tog vremena igraju kao Mesi danas - prodor, dribling, visak igraca i pas - npr., Piksi, pa onda cak i stari Maradona protiv Brazila, itd. Previse ima dodavanja u nazad jer se sad vode statistike tipa "broj preciznih dodavanja", itd. I golovi se svode na to dobro kretanje bez lopte, sto je po meni OK, ali nije u redu da to bude manje-vise jedini nacin davanja golova. Zato mi se jako svidio drugi gol Velsa protive Belgije. Znam da je manje-vise tesko igrati leprsavo kad su odbrane jake, ali neko bi mozda mogao bar da proba (zbog toga treba cestitati Velsu i Hrvatima).

A sto se tice Hrvata, nadam se da ce malo da se saberu i da prestanu sa bacanjem kamenja na svog selektora zbog poraza od Portugala. Portugal je samo jednu utakmicu dobio u 90 minuta, ali nije uopste gubio. Takav su pristup igri imali sa veoma jakom odbranom da ih je bilo manje-vise nemoguce dobiti sa nekom velikom razlikom. Imali su mnogo srece u nekim utakmicama - stativa Madjara, Vidin promasaj glavom na prazan gol ili stativa Gignac-a. Ali, imali su i malo srece u nekim drugim - protiv Austrije, Islanda, pa cak i protiv Madjara, kad su Madjari davali golove iz udaraca sa preko 20 metara nakon odbijanja (mislim da su dva od njihova tri gola bila takva).

JadiBeda

pre 7 godina

Pamticu sto cu posle ove godine, ovakvih osvajaca LS i evropskog, verovatno prestati ozbiljno da pratim fudbal. Jedno je da slaba ekipa trudom i radom dodje neocekivano do titule kao npr Lester i to nas ispunjava. Ali nacin na koji su Real i Portugal dosli do titule, da se najveci timovi medjusobno poizbacuju i onda na srecu i losiju igru u poslednjoj utakmici dodju do nezasluzene titule, da pritom nisu imali nijednog krstenog protivnika pre finala, gde bi od nekoga 99,9999% ispali, mislim da je fudbal apsolutno propao. Da ne pricam sto sad navijaci Ronalda izlaze na internet i dodatno me nerviraju, juce sam video neke sto vicu Ronaldo ispred kladionice gde sam gledao, ja izadjem da vidim kad ono sve deca oko 10 godina sa istom frizurom kao on i grle se medjusobno i skacu kao ona njegova odvratna proslava gola. Bog nek nam je u pomoci...

Branislav

pre 7 godina

Realno, slabo prvenstvo. Od početka se videlo da nešto fali i dugo nisam mogao da provalim šta je to - tek na kraju sam shvatio. Fale mi Holanđani. Iako po kvalifikacijama nisu zaslužili ipak njihov stil igre ima neku draž, jednostavno su falili na velikoj smotri. Osim toga, mali broj utakmica može da se uvrsti u kategoriju kvalitetnih. Jedina koja mi je ostala u sećanju je Mađarska - Portugal. Naravno, Islanđani su me oduševili i protiv Engleske i protvi Francuske. Sve ostalo je za zaborav!

Gigi

pre 7 godina

Nadovezacu se na clanak u kome pise da cemo se secati krvavih obracuna u Marseju. Tome ne treba pridavati paznju, jer je to samo obicni primitivizam nekolicine tzv. huligana koji samo ostavljaju losu sliku svoje drzave i svoga naroda.
Po meni je najveca sramota na Euro 2016 bila kada uefa nije htela da oda pocast zrtvama u Istanbulu

dzonson

pre 7 godina

Novac je ubio fudbal odavno. Preplaceni klinci koji imaju previse utakmica tokom sezone nemaju ni voljni ni fizicki momenat da se cimaju jos i leti za reprezentaciju.

Gigi

pre 7 godina

Sto se tice samog fudbala odnosno utakmica tesko da imamo sta za zapamtiti, nijedna reprezentacija nije odusevila pa cak ni prvaci.
Medjutim ono sto ce se sada promeniti jeste cena mnogih igraca na trzistu kao i misljenje publike o mnogim igracima, pogotovo o Ronaldu, on je najpre veliki covek i podjednako veliki igrac.
Sve u svemu europsko prvenstvo nije kao sto je nekad bilo, ovoga puta je bilo na kraju samo nacin za gubljenje vremena.

navijac

pre 7 godina

Prvenstvo je bilo fantasticno, a prosirenje na 24 ekipe se pokazalo kao pun pogodak! To sto nije bilo efikasno ne znaci da su utakmice bile lose, vecina utakmica je bila neizvesna, i mislim da su samo 5-6 utakmica bile resene pre zadnjih 15 minuta, sto je izuzetno! Sve ekipe su ostavljale srce na terenu, i manjak kvaliteta nadoknadile borbenoscu, disciplinom, srcanoscu. Ja nisam pobornik leprsavog i efikasnog fudbala, vec borbenog i tvrdog, gde se u svaki duel ulazi maksimalno i gde se bori za svaku loptu, a upravo takvo je bilo ovo prvenstvo!

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

nikola

pre 7 godina

EP? Dosadan fudbal, mnogo atletike malo igre, romantizma. Danasnji fudbal je industrija, snaga, trk, sudari, razbijene glave, arkade .. a kad treba malo fudbalske pameti, svede se na 4-5 igraca iz svih zemalja. Sada je lepse gledati svaki drugi sport, a ja sam za fudbal isao na kraj Sveta - kad sam bio mlad i kad se ON igrao ..

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

bgqeg

pre 7 godina

očajan fudbal na 90% mečeva

malog portugalca, novu zvezdu svetskog fudbala

islandski huk i velšane

i naravno, englezi numeju i niti će...

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Make

pre 7 godina

A to što su na dva meča dali golove u produžecima, to se ne važi ? Ja ne vidim kakva je razlika izmedju prvih 90 minuta utakmice i 30 minuta produžetaka ? Isto se igra, po istim pravilima. Vidim da mnogi misle da je Francuska zaslužila da pobedi u finali jer su imali više šansi, a manje sreće. Onda možemo isto tako reći i da Portugal nije imao sreće u grupnoj fazi. I oni su dominirali protiv Austrije, Islanda i Madjarske, a izašli su "kratkih" rukava posle tih mečeva. Niko posle tih mečeva nije pričao da Portugal nije imao sreće, nego su pričali da Portugal nema pojma da igra. Sve se to vratilo i eto ih na krovu Evrope.
A, ovi što pričaju da Portugal igra dosadan fudbal, su isto oni koji su navijali za Atletiko Madrid da osvoji i Primeri i LŠ. Jedno je igrati dosadan fudbal, a drugo je igrati pametan fudbal.

ms

pre 7 godina

Fudbaleri....gomila foliranata....kako prevariti protivnika...nisam video fudbalera da je priznao da je baš on izbacio loptu u aut ili načinio prekršaj..a o foliranju faulova i valjanju po travi da ne pričam....sve uz gromoglasne urlike...nit viteštva,nit junaštva....

Powerslave

pre 7 godina

Treba uzeti u obzir da su igrači iz najjačih timova umorni jer igraju u najjačim klubovima koji u toku sezone odigraju gomilu utakmica, a često su glavni igrači u njima odnosno ne propuštaju utakmice. Gledano sa te strane, lakše je bilo Islandu npr. jer pored toga što niko od njih nije ništa očekivao igrači su im generalno bili i odmorniji.

Ipak igrači su bili umorni i ranije pa su prvenstva bila odlična. Definitivno je proširenje uništilo kvalitet, u grupnoj fazi su svi igrali na sigurno jer se prolazilo dalje i sa 3 boda, ne sećam se sad ovako, ali možda čak i sa negativnom gol razlikom.
Treba ili vratiti na 16 ekipa ili proširiti na 32 (što je za Evropu ipak previše).

Boban

pre 7 godina

Osim što je fudbal bio prosečan jer je tek poneka utakmica bila zanimljiva mene je ubio u pojam reporter RTS a Stojanović . Ja više nemam snage da tog dosadnog nepoznavaoca fudbala više slušam!!Jednostavno on nam nije dao da na miru gledamo utakmicu sinoć. Od nekog glupog uvoda, ( koji je meni potpuno nerazumljiv) do toga da je u jednom trenutku rekao "DA FRANCUSKA IMA NAJVIŠE NOBELOVACA IZ KNJIŽEVNOSTI" Bože spašavaj me od d....a!!! Strašno. A drago mi je da je Portugalija prva ... najviše što je Ronaldo krvnički povredjen!!!

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Ispostavilo se da je tačno ono na šta su mnogi stručnjaci uopzoravali!
Naša reprezentacija je imala ubedljivo, ali ubedljivo najtežu grupu u kvalifikacijama za EVRO 2016!
Portugalija i Francuska su nam bili rivali (mečevi sa Francuskom nisu bili za bodove u grupi)! Dva meča koja se izdvajaju su svakako okršaji na JNA, sudar titana Matića i Pogbe u septembru 2014. (1:1, strelac Aleksandar Kolarov, bomba sa preko 30 metara, Loris nemoćan) i meč sa Portugalijom iz oktobra 2015. kada smo ih igrački pregazili i samo zahvaljujući katastrofalom suđenju nismo pobedili!

Sve u svemu, sada možemo da budemo ponosni na našu reprezentaciju s' obzirom na to da su im rivali bili finalisti Evropskog prvenstva!

sportski pozdrav

pre 7 godina

Ja cu pamtiti ovo prvenstvo kao najgore prvenstvo od kada pratim fudbal, a to je od 1992 i prvenstva u Svedskoj. Mislim da je ovaj novi format od 24 ekipe, format koji pravi pare na ustrb kvaliteta, najzasluzniji za ovako slab kvalitet fudbala.

xxex

pre 7 godina

Rekao bih nista, al ako mora nesto nek bude meč poljska švajcarska i makazice šaćirija, jedini trenutak umetnosti na turniru, uz Ronaldov gol petom.

Valleta, jel to neka zena?

pre 7 godina

Ja jedino sto cu da pamtim to su Islandjani i onaj huk. A fudbala sto se tice, fudbal je na ovom prvenstvu umro. Sinoc smo bili zivi svedoci trijumfa anti fudbala nad fudbalom. Nadam se da je fudbal samo klinicki mrtav, i da ce se oporaviti.

neko

pre 7 godina

Dragi fudbalu,
pratim te od malih nogu , dugi niz godina si ziveo brzo i dinamicno al izgleda da je i tebe sustigla starost pa si samo na momente bio onaj stari ti... hvala ti na lijepim trenucima al danas smo ovdje da te sahranimo... nek ti je vjecna slava

Russell Westbrook

pre 7 godina

Svi pričate da je Portugal imao samo jednu pobedu u 90min ali niko ne govori o tome da nisu imali nijedan poraz na celom prvenstvu!!!!!!!!!!!!!

Ronaldo je prvak!

pre 7 godina

Jedno ste izostavili. Zahvalio bih se reprezentaciji Madjarske za ucesce na prvenstvu, jer su bili jedina ekipa koja je na prvenstvo dosla da igra fudbal i ne samo to vec je, sto je jos vaznije, pustila i svoje protivnike da takodje igraju fudbal. Zato su njihove utakmice bile i najzanimljivije za gledanje.

Naravno mi ni na ovaj jada sampionat nemozemo doci

pre 7 godina

Iskreno sem pobede Islanda nad Engleskom, apsolutno nista. Sampion sa 10 udaraca u gol u celoj ispadajucoj fazi, domacini sa srecnim prolaskom u finale i jos mnogo mnogo defanzivnog fudbala, sampionat koji niko nece pamtiti duze od nedelju dana.

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Posmatrač

pre 7 godina

Dobra analiza, nama se šta mnogo dodati. Nemci su glupo ispali od objektivno slabije ekipe. Francuzi precenjeni, bez ikakve magije u nogama, sa izuzetkom Grizmana koji ipak ništa ne može sam. Šampioni...Bog dragi samo zna kako su se dovukli do tog finala. Ali lepo je što su ovako potukli napaljene Francuze, ničim izazvano ponosnu naciju Evrope, koja puca od rasizma, a ima afričku reprezentaciju. Smejurija od prvenstva sve u svemu.

Ronaldo je prvak!

pre 7 godina

Jedno ste izostavili. Zahvalio bih se reprezentaciji Madjarske za ucesce na prvenstvu, jer su bili jedina ekipa koja je na prvenstvo dosla da igra fudbal i ne samo to vec je, sto je jos vaznije, pustila i svoje protivnike da takodje igraju fudbal. Zato su njihove utakmice bile i najzanimljivije za gledanje.

karma

pre 7 godina

Ako pricamo o fudbalu apsolutno nista. Sa druge strane u secanju ce mi ostati sjajni irski navijaci i hrabri fudbaleri Islanda, ostalo ravno nuli

Danko

pre 7 godina

Kao prvo los fudbal,polufinale Velsa i pobedu protiv Belgije,neverovatne Islandjane i njihove navijace,Madjare koji su mozda i jedini igrali fudbal za publiku,Italijane od kojih niko nije nista ocekivao a igrali su sjajno i tek na penale ispali od svetskog sampiona i na kraju jos jednu stvar koju skoro niko nije pomenuo a to je kraj jedne sjajne generacije Spanaca koja je mozda bila i najbolja u istoriji fudbala.Sportski pozdrav

Branislav

pre 7 godina

Realno, slabo prvenstvo. Od početka se videlo da nešto fali i dugo nisam mogao da provalim šta je to - tek na kraju sam shvatio. Fale mi Holanđani. Iako po kvalifikacijama nisu zaslužili ipak njihov stil igre ima neku draž, jednostavno su falili na velikoj smotri. Osim toga, mali broj utakmica može da se uvrsti u kategoriju kvalitetnih. Jedina koja mi je ostala u sećanju je Mađarska - Portugal. Naravno, Islanđani su me oduševili i protiv Engleske i protvi Francuske. Sve ostalo je za zaborav!

JadiBeda

pre 7 godina

Pamticu sto cu posle ove godine, ovakvih osvajaca LS i evropskog, verovatno prestati ozbiljno da pratim fudbal. Jedno je da slaba ekipa trudom i radom dodje neocekivano do titule kao npr Lester i to nas ispunjava. Ali nacin na koji su Real i Portugal dosli do titule, da se najveci timovi medjusobno poizbacuju i onda na srecu i losiju igru u poslednjoj utakmici dodju do nezasluzene titule, da pritom nisu imali nijednog krstenog protivnika pre finala, gde bi od nekoga 99,9999% ispali, mislim da je fudbal apsolutno propao. Da ne pricam sto sad navijaci Ronalda izlaze na internet i dodatno me nerviraju, juce sam video neke sto vicu Ronaldo ispred kladionice gde sam gledao, ja izadjem da vidim kad ono sve deca oko 10 godina sa istom frizurom kao on i grle se medjusobno i skacu kao ona njegova odvratna proslava gola. Bog nek nam je u pomoci...

neko

pre 7 godina

Dragi fudbalu,
pratim te od malih nogu , dugi niz godina si ziveo brzo i dinamicno al izgleda da je i tebe sustigla starost pa si samo na momente bio onaj stari ti... hvala ti na lijepim trenucima al danas smo ovdje da te sahranimo... nek ti je vjecna slava

i po islandu naravno ;)

pre 7 godina

pamticu ga po tome kako je jedan igrac zbog svoje povrede (koja je sigurno isplanirana jer se u sportu povrede inace nikad ne desavaju) postao bolji od zasluznog golmana, odbrane i edera koji je postigao gol za pobedu, i kako su ga mediji uzdigli do neslucenih visina

Naravno mi ni na ovaj jada sampionat nemozemo doci

pre 7 godina

Iskreno sem pobede Islanda nad Engleskom, apsolutno nista. Sampion sa 10 udaraca u gol u celoj ispadajucoj fazi, domacini sa srecnim prolaskom u finale i jos mnogo mnogo defanzivnog fudbala, sampionat koji niko nece pamtiti duze od nedelju dana.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Ispostavilo se da je tačno ono na šta su mnogi stručnjaci uopzoravali!
Naša reprezentacija je imala ubedljivo, ali ubedljivo najtežu grupu u kvalifikacijama za EVRO 2016!
Portugalija i Francuska su nam bili rivali (mečevi sa Francuskom nisu bili za bodove u grupi)! Dva meča koja se izdvajaju su svakako okršaji na JNA, sudar titana Matića i Pogbe u septembru 2014. (1:1, strelac Aleksandar Kolarov, bomba sa preko 30 metara, Loris nemoćan) i meč sa Portugalijom iz oktobra 2015. kada smo ih igrački pregazili i samo zahvaljujući katastrofalom suđenju nismo pobedili!

Sve u svemu, sada možemo da budemo ponosni na našu reprezentaciju s' obzirom na to da su im rivali bili finalisti Evropskog prvenstva!

Marko

pre 7 godina

Moj utisak pre prvenstva je formiran jos pri zrebu kvalifikacionih grupa. Za razliku od poznanika, cije misljenje cenim, bio sam siguran da nas nece biti u Francuskoj, sto se, nazalost, i obistinilo. Nisam imao za koga da navijam. Pored nas, izostali su i Holandjani. Prvi put sam uhvatio sebe da mi nije problem da bodrim na papiru dobro poslozene Hrvate (drago mi je i da su u kosarci obezbedili plasman na OI, dobra je to generacija, mada su i Italijani kvalitetni), ali su i oni podlegli "virusu iz Portugala". Ne slazem se s konstatacijom da je fleksibilniji format tj. vise ucesnika u eliminacionoj fazi doprineo kalkulacijama i bledom izdanju vecine favorita. Vodeci svetski asovi su realno "mrtvosani" dugim sezonama. Bas je Portugal planirao da se kocka s tri remija... Isplivali su manje potroseni igraci u prosloj sezoni poput Azara, Bejla, itd. I borbeni fanatici. Uzivao sam u ucescu obe Irske. Poslednji put kad sam bio u prilici da bodrim Republiku Irsku, u napadu je igrao Dzon Oldridz. Najvise su me razocarali Englezi i uslovno Svedjani. Utisci turnira: uvodjenje u igru, zalet i izvodjenje penala Zaze, traljavi Klatenburg u finalu, "vracanje" Portugalu za poraz od Grka, Islandjani i jos jednom Islandjani i Velsani, maestralni i bez-divljackih-ispada Pepe, kao Vida u najboljim danima, Renato Sances i licno ocajanje zbog trijumfa fudbala kakav je propagirao Portugal, mada zasluzuju da im se cestita. Kao i Grcima te 2004. I da se ne ponovi na takav nacin.

Dzoni

pre 7 godina

Najbolja tekma Belgija Italija i Madjarska Portugal 3:3 kad su Madjari imali i stativu za 4:3 istu onu sto je pogodio Aleksandar Piere Gignac.

nikola

pre 7 godina

EP? Dosadan fudbal, mnogo atletike malo igre, romantizma. Danasnji fudbal je industrija, snaga, trk, sudari, razbijene glave, arkade .. a kad treba malo fudbalske pameti, svede se na 4-5 igraca iz svih zemalja. Sada je lepse gledati svaki drugi sport, a ja sam za fudbal isao na kraj Sveta - kad sam bio mlad i kad se ON igrao ..

ms

pre 7 godina

Fudbaleri....gomila foliranata....kako prevariti protivnika...nisam video fudbalera da je priznao da je baš on izbacio loptu u aut ili načinio prekršaj..a o foliranju faulova i valjanju po travi da ne pričam....sve uz gromoglasne urlike...nit viteštva,nit junaštva....

Posmatrač

pre 7 godina

Dobra analiza, nama se šta mnogo dodati. Nemci su glupo ispali od objektivno slabije ekipe. Francuzi precenjeni, bez ikakve magije u nogama, sa izuzetkom Grizmana koji ipak ništa ne može sam. Šampioni...Bog dragi samo zna kako su se dovukli do tog finala. Ali lepo je što su ovako potukli napaljene Francuze, ničim izazvano ponosnu naciju Evrope, koja puca od rasizma, a ima afričku reprezentaciju. Smejurija od prvenstva sve u svemu.

Make

pre 7 godina

A to što su na dva meča dali golove u produžecima, to se ne važi ? Ja ne vidim kakva je razlika izmedju prvih 90 minuta utakmice i 30 minuta produžetaka ? Isto se igra, po istim pravilima. Vidim da mnogi misle da je Francuska zaslužila da pobedi u finali jer su imali više šansi, a manje sreće. Onda možemo isto tako reći i da Portugal nije imao sreće u grupnoj fazi. I oni su dominirali protiv Austrije, Islanda i Madjarske, a izašli su "kratkih" rukava posle tih mečeva. Niko posle tih mečeva nije pričao da Portugal nije imao sreće, nego su pričali da Portugal nema pojma da igra. Sve se to vratilo i eto ih na krovu Evrope.
A, ovi što pričaju da Portugal igra dosadan fudbal, su isto oni koji su navijali za Atletiko Madrid da osvoji i Primeri i LŠ. Jedno je igrati dosadan fudbal, a drugo je igrati pametan fudbal.

sportski pozdrav

pre 7 godina

Ja cu pamtiti ovo prvenstvo kao najgore prvenstvo od kada pratim fudbal, a to je od 1992 i prvenstva u Svedskoj. Mislim da je ovaj novi format od 24 ekipe, format koji pravi pare na ustrb kvaliteta, najzasluzniji za ovako slab kvalitet fudbala.

realan lik

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?

Russell Westbrook

pre 7 godina

Svi pričate da je Portugal imao samo jednu pobedu u 90min ali niko ne govori o tome da nisu imali nijedan poraz na celom prvenstvu!!!!!!!!!!!!!

bgqeg

pre 7 godina

očajan fudbal na 90% mečeva

malog portugalca, novu zvezdu svetskog fudbala

islandski huk i velšane

i naravno, englezi numeju i niti će...

Valleta, jel to neka zena?

pre 7 godina

Ja jedino sto cu da pamtim to su Islandjani i onaj huk. A fudbala sto se tice, fudbal je na ovom prvenstvu umro. Sinoc smo bili zivi svedoci trijumfa anti fudbala nad fudbalom. Nadam se da je fudbal samo klinicki mrtav, i da ce se oporaviti.

PimPong

pre 7 godina

Po meni je ovo prvenstvo malo razocaralo, zbog tog sto nije bilo mnogo leprsavog fudbala. Nedavno sam gledao neke poteze fudbalera iz Italije 1990-e, koje je inace vazilo za lose i defanzivno prvenstvo, i kad se to gleda, mnostvo igraca iz tog vremena igraju kao Mesi danas - prodor, dribling, visak igraca i pas - npr., Piksi, pa onda cak i stari Maradona protiv Brazila, itd. Previse ima dodavanja u nazad jer se sad vode statistike tipa "broj preciznih dodavanja", itd. I golovi se svode na to dobro kretanje bez lopte, sto je po meni OK, ali nije u redu da to bude manje-vise jedini nacin davanja golova. Zato mi se jako svidio drugi gol Velsa protive Belgije. Znam da je manje-vise tesko igrati leprsavo kad su odbrane jake, ali neko bi mozda mogao bar da proba (zbog toga treba cestitati Velsu i Hrvatima).

A sto se tice Hrvata, nadam se da ce malo da se saberu i da prestanu sa bacanjem kamenja na svog selektora zbog poraza od Portugala. Portugal je samo jednu utakmicu dobio u 90 minuta, ali nije uopste gubio. Takav su pristup igri imali sa veoma jakom odbranom da ih je bilo manje-vise nemoguce dobiti sa nekom velikom razlikom. Imali su mnogo srece u nekim utakmicama - stativa Madjara, Vidin promasaj glavom na prazan gol ili stativa Gignac-a. Ali, imali su i malo srece u nekim drugim - protiv Austrije, Islanda, pa cak i protiv Madjara, kad su Madjari davali golove iz udaraca sa preko 20 metara nakon odbijanja (mislim da su dva od njihova tri gola bila takva).

dzonson

pre 7 godina

Novac je ubio fudbal odavno. Preplaceni klinci koji imaju previse utakmica tokom sezone nemaju ni voljni ni fizicki momenat da se cimaju jos i leti za reprezentaciju.

Kolina kao Zmaj od Šipova

pre 7 godina

Pored svega što ste pomenuli o dekadenciji fudbala, pomenuo bih i suđenje koje nije bilo dobro, događalo se to i ranije, jer sudije već duže vreme dozvoljavaju brutalnim odbranama da spreče igru, a onaj engleski bilmez, Kolinin izbor, nije dao ni žuti jednom "ubici", a onda je igranje Portugalca rukom kaznio slobodnim za Portugalce?! I umalo tada nije rešeno pitanje prvaka Evrope. Kolina je možda bio dobar sudija, nešto se ne sećam baš svega, ali ova njegova politika i favorizovanje Vrancuza nije imalo smisla. On snima reklame, a priča se da dolazi na jesen kod Marića u "Parove".

Panini

pre 7 godina

Ljudi ja sam klinac niti me vata nostalgija za bivsim vremenima niti sam prolupao pa pricam svasta ali evo ovde mogu da potvrdim, svi koji kazu da je fudbal propao totalno su upravu..eej pa ja koji sam mlad gledam fudbal nekih 10-15god mogu da kazem da npr svetsko 2006 ili evropsko 2004 i 2008 i ova smejurija sad ne mogu da se porede..pa samo broj vrhunskih igraca dobrih timova kvalitetnog fudbala to pokazuje..fudbal je definitivno propao i to kazem ja kao neko ko nije stigao da ga se nagleda, mogu da zamislim na sta ovo lici ljudima koji su pratilu fudbal 90ih i ranih 2000ih...bezglavo trcanje, foliranje, slikanje za drustvene mreze-to je danasnji fudbal u kratkim crtama

Boban

pre 7 godina

Osim što je fudbal bio prosečan jer je tek poneka utakmica bila zanimljiva mene je ubio u pojam reporter RTS a Stojanović . Ja više nemam snage da tog dosadnog nepoznavaoca fudbala više slušam!!Jednostavno on nam nije dao da na miru gledamo utakmicu sinoć. Od nekog glupog uvoda, ( koji je meni potpuno nerazumljiv) do toga da je u jednom trenutku rekao "DA FRANCUSKA IMA NAJVIŠE NOBELOVACA IZ KNJIŽEVNOSTI" Bože spašavaj me od d....a!!! Strašno. A drago mi je da je Portugalija prva ... najviše što je Ronaldo krvnički povredjen!!!

Gigi

pre 7 godina

Nadovezacu se na clanak u kome pise da cemo se secati krvavih obracuna u Marseju. Tome ne treba pridavati paznju, jer je to samo obicni primitivizam nekolicine tzv. huligana koji samo ostavljaju losu sliku svoje drzave i svoga naroda.
Po meni je najveca sramota na Euro 2016 bila kada uefa nije htela da oda pocast zrtvama u Istanbulu

xxex

pre 7 godina

Rekao bih nista, al ako mora nesto nek bude meč poljska švajcarska i makazice šaćirija, jedini trenutak umetnosti na turniru, uz Ronaldov gol petom.

Powerslave

pre 7 godina

Treba uzeti u obzir da su igrači iz najjačih timova umorni jer igraju u najjačim klubovima koji u toku sezone odigraju gomilu utakmica, a često su glavni igrači u njima odnosno ne propuštaju utakmice. Gledano sa te strane, lakše je bilo Islandu npr. jer pored toga što niko od njih nije ništa očekivao igrači su im generalno bili i odmorniji.

Ipak igrači su bili umorni i ranije pa su prvenstva bila odlična. Definitivno je proširenje uništilo kvalitet, u grupnoj fazi su svi igrali na sigurno jer se prolazilo dalje i sa 3 boda, ne sećam se sad ovako, ali možda čak i sa negativnom gol razlikom.
Treba ili vratiti na 16 ekipa ili proširiti na 32 (što je za Evropu ipak previše).

Gigi

pre 7 godina

Sto se tice samog fudbala odnosno utakmica tesko da imamo sta za zapamtiti, nijedna reprezentacija nije odusevila pa cak ni prvaci.
Medjutim ono sto ce se sada promeniti jeste cena mnogih igraca na trzistu kao i misljenje publike o mnogim igracima, pogotovo o Ronaldu, on je najpre veliki covek i podjednako veliki igrac.
Sve u svemu europsko prvenstvo nije kao sto je nekad bilo, ovoga puta je bilo na kraju samo nacin za gubljenje vremena.

navijac

pre 7 godina

Prvenstvo je bilo fantasticno, a prosirenje na 24 ekipe se pokazalo kao pun pogodak! To sto nije bilo efikasno ne znaci da su utakmice bile lose, vecina utakmica je bila neizvesna, i mislim da su samo 5-6 utakmica bile resene pre zadnjih 15 minuta, sto je izuzetno! Sve ekipe su ostavljale srce na terenu, i manjak kvaliteta nadoknadile borbenoscu, disciplinom, srcanoscu. Ja nisam pobornik leprsavog i efikasnog fudbala, vec borbenog i tvrdog, gde se u svaki duel ulazi maksimalno i gde se bori za svaku loptu, a upravo takvo je bilo ovo prvenstvo!

crise de nerfs

pre 7 godina

Moj komentar nema toliko veze sa ovim EP,koliko ima veze sa evropskim fudbalom uopste.Ja ovakvu igru vise ne mogu da gledam.Nemam vise strpljenja da 2sata buljim u tv,i da vidim jedan dribling i loptu na stativi,za citav mec.Jednostavno ima mnogo bolje zabave za 90min od ove.nazalost:)

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

ej

pre 7 godina

(sah 88, 11. jul 2016 15:15)

Bolji je od Messija zato što je dao gol protiv Velsa i 2 gola protiv Mađarske? hahha ako ćeš tako onda su Renato Sančez, Pepe i Eder bolji od Messija s obzirom da oni imaju veće zasluge za osvajanje EURA od Ronalda. Zapravo i svi odbrambeni igrači i golman Portugala imaju veće zasluge od Ronalda. Primiti samo 1 jedini gol u 4 utakmice u knokaut fazi je sasvim sigurno daleko veći uspjeh od jednog gola koji je Ronaldo postigao u te iste 4 utakmice. Ako gledamo malo dalje, Mahrez je bolji i od Messija i od Ronalda jer dovesti Lester do titule, a za protivnike imaš Čelzi, United, Arsenal, Siti itd mogu samo rijetki. Messi i Ronaldo će po tvojoj logici biti bolji od njega kada naprave to isto...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?
(realan lik, 11. jul 2016 20:36)

Коментар су 50000 људи који су чекали клинце испред Скупштине. Ми смо убедљиво најгори навијачи у том смислу, све и сви нам сметају, нашима лако прогледамо кроз прсте али само у фудбалу - у свим осталим спортовима све осим злата није довољно добри нити је уопште битно. Посебно у кошарци, злату смо се радовали остало смо тек испоштовали, понекад ни то. Ту је дебакл ако нас у финалу победи САД са више од 10 разлике. Најгори навијачи на свету, чак и не навијамо за репрезентацију, него за Партизан и Звезду и бројимо играче из клубова ко има више. Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година.

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.

kužiš stari moj

pre 7 godina

fala bogu da je i to gotovo. nikad dosadnijeg nogometa.
tim sa jednom jedinom pobjedom u regularnom dijelu utakmice - prvak evrope.
ma daj !!!

milan

pre 7 godina

Pamtiću kako se portugal srećno provukao,golom islanda u nadoknadi padnu na treće mesto u grupi i izbegnu engleze,francuze i nemce da bi igrali sa hrvatima,poljacima i velsom,e to se zove sreća.Ko zna dal bi stigli do finala da se to nije desilo??

1kch4

pre 7 godina

Nema se sta pamtiti, fudbal nikad gori i opravdana bojazan sta nas ceka na SP 2018. godine.
Po meni nije ni problematicna ova ideja sa 24 reprezentacije, mada nije donela nista, sem viska, uglavnom dosadnih, meceva. Medjutim, nacin po kome je odredjivano ko ce se sa kim ukrstiti u osmini finala blago receno je skandalozan. Ne vidim zasto nije odmah igrano cetvrfinale, pobednik svake grupe i dve najbolje drugoplasirane ekipe, grupna faza bila bi mnogo dinamicnija i uzbudljivija.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jel moguce da jos uvek neko gleda fudbal?? sport koji je murinjo unistio!! svaki smisao je izgubio, svaka susa moze da se bavi fudbalom, sve sami mesari!! ni barcelona vise ne moze da se nadjacava sa mesarima iako je tehnicki 4 puta potkovanija..

Joker

pre 7 godina

Novac je uništio fudbal. Nekada se igralo hrabro, za pobedu, za slavu. Danas se igra samo da se ne izgubi. Nije sramota izgubiti, ali onda odoše sponzori, ode novac i nema fudbala više.

fudbalski snob

pre 7 godina

Ništa se ne pamti osim pobednika i eventualno nekog maestralnog gola. Sad više nema velike razlike između onih koji su ispali u prvom krugu, i onih koji su ispali u polufinalu, pa čak i finalu. Fudbal je takav sport, jedino je bitno biti prvak.

Pro

pre 7 godina

Kako se palite...A sta,da su Francuzi osvojili bilo bi ,,pravedno"?!Izvukli se protiv Nemaca.....Svi spominju:Portugal je pobedio samo jednu utakmicu u 90 minuta,blabla.....Da se Srbija plasirala na ovo prvenstvo,nikome ne bi smetalo sto su prosirili format.....Kakve glupe komentare citam.....Razlike izmedju jacih i slabijih timova su sve manje i manje,zato imamo manje golova nego ranije.Naravno,ima tu i kalkulisanja,ali toga ce uvek biti.AkoPortugal nije zasluzio titulu,ko je?Italija?Igrali isto.Da nije Francuska?!Franuzi su imali jos lakse protivnike od Portugalaca(izuzev Nemaca).Portugalci nisu imali srece-ni protiv Austrije,Islanda.Protiv Poljske,Velsa bili mnogo bolji.Vidim ovde ima dosta ,,znalaca".Sta ocekujete,da se igraju formacije 2-4-4?!Idite gledajte 5.svedsku ligu slobodno,pa gledajte golove.Kao sto rekoste kvantitet nije kvalitet-broj golova ne znaci kvalitet.

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Srpski inat

pre 7 godina

Vidi ne mozete vi prosiriti format koliko mi mozemo biti nisko plasirani! Nek ide 4 dalje mi cemo biti 5-ti.. Katastrofalan fudbal na Euru nema sta.. Na svetskom je bilo divljih ekipa ali bar je bilo golova i bile su zanimljivije utakmice.. Sad definitivno juznoamerikanci+Mexico+Usa i po neki afrikanac donose kvalitet.

Slauter

pre 7 godina

Klupski fudbal je u fokusu, reprezentativni ispašta zbog rasporeda. Deset dana posle finala LŠ i manje od mesec dana posle kraja Premier lige nije dovoljno, igrači su bili preumorni i nezainteresovani.

Proširenje je bilo pozitivn jer su male ekipe pokazale da mogu da se nose sa ostalima, ali je takmičenje bilo predugačko.

Fudbal mora da menja pravila, ja mislim ofsajd, taktika je dovedena na nivo da je jako teško napraviti prostor za igru jedan na jedan i očigledno je vrlo teško dati gol, taktički dobro složenim ekipama. Bez golova nema draži. Pravilo o ofsajdu je omogućilo da ekipe igraju sa sve tri linije u 30 metara, pa je fudbal postao gladijatorski sport u kom se jedne ekipe samo brane i čekaju kontre, a druge kombinuju beskonačno bez prave ideje.

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

standardno

pre 7 godina

I Ronaldo standardno bez bitnog ucinka za svoj tim u najvaznijim mecevima... Karma... Ali za karijeru je zasluzio trofej. Kao Oskar za zivotno delo likovima koji nisu pre toga dobili. Ide mi na... zivce,ali je strasan fudbaler, zasluzio je da ga pamte i za 20-30 godina, a tada se samo broje titule na SP i EP, a ne LS.

Košarkaš

pre 7 godina

Izuzetno nekvalitetno prvenstvo. Vratiti stari format.
(Alex, 11. jul 2016 22:09)
Da su vam onda još manje šanse za plasman

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Kirito

pre 7 godina

Najgore prvenstvo, nikad gore utakmice. Mozda bi bio bolji utisak da nisam gledao Copa America, u poredjenju sa EURO nebo i zemlja.

Bocko

pre 7 godina

Idealan tim po meni-Loris-Srna,6-ica iz Islanda,Pepe,Kjelini-Kante,Remzi,Sancez-Ronaldo,Grizman,Bejl.Nisam se setio boljih.Nikad manje dobrih bekova i to sa obe strane.

321

pre 7 godina

(NY, 11. jul 2016 18:57)
dobra logika, ali u odgovoru na komentar nije zabranjeno koristiti deo komentara, dok je sa druge strane neko pisao imena iz cista mira (ili nemira i frustracija)

bogdan

pre 7 godina

najbolji se prvenstva je b92ov specijal.svaka cast ljudima iz b92,stvarno su odradili sjajan posao i na najbolji nacin pokusali da nam priblize ovo mrtvilo od prvenstva.nadam se da cete imati vise srece za 2 godine u rusiji.valjda ce fudbal tada da prati vas trud

p.s.ovaj specijal je neuporedivo bolji od onog za vimbldon gde ste samo koncentrisali na nase igrace igracice

neutralni felsh

pre 7 godina

Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година. 

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.
(Adriano_Galliani, 11. jul 2016 21:18)


najgori.

mst

pre 7 godina

U pravu je onaj sto kaze da cemo pamtiti samo specijal b92. Bravo momci, odradili ste sjajan posao i priblizili na ep na najbolji moguci nacin!

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Ispostavilo se da je tačno ono na šta su mnogi stručnjaci uopzoravali!
Naša reprezentacija je imala ubedljivo, ali ubedljivo najtežu grupu u kvalifikacijama za EVRO 2016!
Portugalija i Francuska su nam bili rivali (mečevi sa Francuskom nisu bili za bodove u grupi)! Dva meča koja se izdvajaju su svakako okršaji na JNA, sudar titana Matića i Pogbe u septembru 2014. (1:1, strelac Aleksandar Kolarov, bomba sa preko 30 metara, Loris nemoćan) i meč sa Portugalijom iz oktobra 2015. kada smo ih igrački pregazili i samo zahvaljujući katastrofalom suđenju nismo pobedili!

Sve u svemu, sada možemo da budemo ponosni na našu reprezentaciju s' obzirom na to da su im rivali bili finalisti Evropskog prvenstva!

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

navijac

pre 7 godina

Prvenstvo je bilo fantasticno, a prosirenje na 24 ekipe se pokazalo kao pun pogodak! To sto nije bilo efikasno ne znaci da su utakmice bile lose, vecina utakmica je bila neizvesna, i mislim da su samo 5-6 utakmica bile resene pre zadnjih 15 minuta, sto je izuzetno! Sve ekipe su ostavljale srce na terenu, i manjak kvaliteta nadoknadile borbenoscu, disciplinom, srcanoscu. Ja nisam pobornik leprsavog i efikasnog fudbala, vec borbenog i tvrdog, gde se u svaki duel ulazi maksimalno i gde se bori za svaku loptu, a upravo takvo je bilo ovo prvenstvo!

JadiBeda

pre 7 godina

Pamticu sto cu posle ove godine, ovakvih osvajaca LS i evropskog, verovatno prestati ozbiljno da pratim fudbal. Jedno je da slaba ekipa trudom i radom dodje neocekivano do titule kao npr Lester i to nas ispunjava. Ali nacin na koji su Real i Portugal dosli do titule, da se najveci timovi medjusobno poizbacuju i onda na srecu i losiju igru u poslednjoj utakmici dodju do nezasluzene titule, da pritom nisu imali nijednog krstenog protivnika pre finala, gde bi od nekoga 99,9999% ispali, mislim da je fudbal apsolutno propao. Da ne pricam sto sad navijaci Ronalda izlaze na internet i dodatno me nerviraju, juce sam video neke sto vicu Ronaldo ispred kladionice gde sam gledao, ja izadjem da vidim kad ono sve deca oko 10 godina sa istom frizurom kao on i grle se medjusobno i skacu kao ona njegova odvratna proslava gola. Bog nek nam je u pomoci...

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

i po islandu naravno ;)

pre 7 godina

pamticu ga po tome kako je jedan igrac zbog svoje povrede (koja je sigurno isplanirana jer se u sportu povrede inace nikad ne desavaju) postao bolji od zasluznog golmana, odbrane i edera koji je postigao gol za pobedu, i kako su ga mediji uzdigli do neslucenih visina

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Boban

pre 7 godina

Osim što je fudbal bio prosečan jer je tek poneka utakmica bila zanimljiva mene je ubio u pojam reporter RTS a Stojanović . Ja više nemam snage da tog dosadnog nepoznavaoca fudbala više slušam!!Jednostavno on nam nije dao da na miru gledamo utakmicu sinoć. Od nekog glupog uvoda, ( koji je meni potpuno nerazumljiv) do toga da je u jednom trenutku rekao "DA FRANCUSKA IMA NAJVIŠE NOBELOVACA IZ KNJIŽEVNOSTI" Bože spašavaj me od d....a!!! Strašno. A drago mi je da je Portugalija prva ... najviše što je Ronaldo krvnički povredjen!!!

sah 88

pre 7 godina

Pamticemo to da je slabasni Portugal ( tek 8 favorit po kladionicama ) napravio iznenadjenje i osvojio EP 2016, da im se bukvalno vratilo za 2004 godinu i poraz od Grcke. Pamtice se da je tada odlicni Ronaldo zlatnim slovima usao u istoriju, legendu, vecnost, rame uz rame sa GULITOM, VAN BASTENOM, KLINSMANOM, MATEUSOM, CAVIJEM, INJIESTOM, ZIDANOM!!!! Pamtice se njegove suze, prvo tuge a potom radosti/odusevljenja. Pamtice se da je postavljena vecna granica izmedju pobednika RONALDA i vecitog gubitnika Mesija.

Make

pre 7 godina

A to što su na dva meča dali golove u produžecima, to se ne važi ? Ja ne vidim kakva je razlika izmedju prvih 90 minuta utakmice i 30 minuta produžetaka ? Isto se igra, po istim pravilima. Vidim da mnogi misle da je Francuska zaslužila da pobedi u finali jer su imali više šansi, a manje sreće. Onda možemo isto tako reći i da Portugal nije imao sreće u grupnoj fazi. I oni su dominirali protiv Austrije, Islanda i Madjarske, a izašli su "kratkih" rukava posle tih mečeva. Niko posle tih mečeva nije pričao da Portugal nije imao sreće, nego su pričali da Portugal nema pojma da igra. Sve se to vratilo i eto ih na krovu Evrope.
A, ovi što pričaju da Portugal igra dosadan fudbal, su isto oni koji su navijali za Atletiko Madrid da osvoji i Primeri i LŠ. Jedno je igrati dosadan fudbal, a drugo je igrati pametan fudbal.

Russell Westbrook

pre 7 godina

Svi pričate da je Portugal imao samo jednu pobedu u 90min ali niko ne govori o tome da nisu imali nijedan poraz na celom prvenstvu!!!!!!!!!!!!!

Bocko

pre 7 godina

Idealan tim po meni-Loris-Srna,6-ica iz Islanda,Pepe,Kjelini-Kante,Remzi,Sancez-Ronaldo,Grizman,Bejl.Nisam se setio boljih.Nikad manje dobrih bekova i to sa obe strane.

Gigi

pre 7 godina

Sto se tice samog fudbala odnosno utakmica tesko da imamo sta za zapamtiti, nijedna reprezentacija nije odusevila pa cak ni prvaci.
Medjutim ono sto ce se sada promeniti jeste cena mnogih igraca na trzistu kao i misljenje publike o mnogim igracima, pogotovo o Ronaldu, on je najpre veliki covek i podjednako veliki igrac.
Sve u svemu europsko prvenstvo nije kao sto je nekad bilo, ovoga puta je bilo na kraju samo nacin za gubljenje vremena.

karma

pre 7 godina

Ako pricamo o fudbalu apsolutno nista. Sa druge strane u secanju ce mi ostati sjajni irski navijaci i hrabri fudbaleri Islanda, ostalo ravno nuli

neko

pre 7 godina

Dragi fudbalu,
pratim te od malih nogu , dugi niz godina si ziveo brzo i dinamicno al izgleda da je i tebe sustigla starost pa si samo na momente bio onaj stari ti... hvala ti na lijepim trenucima al danas smo ovdje da te sahranimo... nek ti je vjecna slava

standardno

pre 7 godina

I Ronaldo standardno bez bitnog ucinka za svoj tim u najvaznijim mecevima... Karma... Ali za karijeru je zasluzio trofej. Kao Oskar za zivotno delo likovima koji nisu pre toga dobili. Ide mi na... zivce,ali je strasan fudbaler, zasluzio je da ga pamte i za 20-30 godina, a tada se samo broje titule na SP i EP, a ne LS.

nikola

pre 7 godina

EP? Dosadan fudbal, mnogo atletike malo igre, romantizma. Danasnji fudbal je industrija, snaga, trk, sudari, razbijene glave, arkade .. a kad treba malo fudbalske pameti, svede se na 4-5 igraca iz svih zemalja. Sada je lepse gledati svaki drugi sport, a ja sam za fudbal isao na kraj Sveta - kad sam bio mlad i kad se ON igrao ..

ej

pre 7 godina

(sah 88, 11. jul 2016 15:15)

Bolji je od Messija zato što je dao gol protiv Velsa i 2 gola protiv Mađarske? hahha ako ćeš tako onda su Renato Sančez, Pepe i Eder bolji od Messija s obzirom da oni imaju veće zasluge za osvajanje EURA od Ronalda. Zapravo i svi odbrambeni igrači i golman Portugala imaju veće zasluge od Ronalda. Primiti samo 1 jedini gol u 4 utakmice u knokaut fazi je sasvim sigurno daleko veći uspjeh od jednog gola koji je Ronaldo postigao u te iste 4 utakmice. Ako gledamo malo dalje, Mahrez je bolji i od Messija i od Ronalda jer dovesti Lester do titule, a za protivnike imaš Čelzi, United, Arsenal, Siti itd mogu samo rijetki. Messi i Ronaldo će po tvojoj logici biti bolji od njega kada naprave to isto...

Valleta, jel to neka zena?

pre 7 godina

Ja jedino sto cu da pamtim to su Islandjani i onaj huk. A fudbala sto se tice, fudbal je na ovom prvenstvu umro. Sinoc smo bili zivi svedoci trijumfa anti fudbala nad fudbalom. Nadam se da je fudbal samo klinicki mrtav, i da ce se oporaviti.

Ronaldo je prvak!

pre 7 godina

Jedno ste izostavili. Zahvalio bih se reprezentaciji Madjarske za ucesce na prvenstvu, jer su bili jedina ekipa koja je na prvenstvo dosla da igra fudbal i ne samo to vec je, sto je jos vaznije, pustila i svoje protivnike da takodje igraju fudbal. Zato su njihove utakmice bile i najzanimljivije za gledanje.

Naravno mi ni na ovaj jada sampionat nemozemo doci

pre 7 godina

Iskreno sem pobede Islanda nad Engleskom, apsolutno nista. Sampion sa 10 udaraca u gol u celoj ispadajucoj fazi, domacini sa srecnim prolaskom u finale i jos mnogo mnogo defanzivnog fudbala, sampionat koji niko nece pamtiti duze od nedelju dana.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jel moguce da jos uvek neko gleda fudbal?? sport koji je murinjo unistio!! svaki smisao je izgubio, svaka susa moze da se bavi fudbalom, sve sami mesari!! ni barcelona vise ne moze da se nadjacava sa mesarima iako je tehnicki 4 puta potkovanija..

realan lik

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?

xxex

pre 7 godina

Rekao bih nista, al ako mora nesto nek bude meč poljska švajcarska i makazice šaćirija, jedini trenutak umetnosti na turniru, uz Ronaldov gol petom.

Gigi

pre 7 godina

Nadovezacu se na clanak u kome pise da cemo se secati krvavih obracuna u Marseju. Tome ne treba pridavati paznju, jer je to samo obicni primitivizam nekolicine tzv. huligana koji samo ostavljaju losu sliku svoje drzave i svoga naroda.
Po meni je najveca sramota na Euro 2016 bila kada uefa nije htela da oda pocast zrtvama u Istanbulu

Kolina kao Zmaj od Šipova

pre 7 godina

Pored svega što ste pomenuli o dekadenciji fudbala, pomenuo bih i suđenje koje nije bilo dobro, događalo se to i ranije, jer sudije već duže vreme dozvoljavaju brutalnim odbranama da spreče igru, a onaj engleski bilmez, Kolinin izbor, nije dao ni žuti jednom "ubici", a onda je igranje Portugalca rukom kaznio slobodnim za Portugalce?! I umalo tada nije rešeno pitanje prvaka Evrope. Kolina je možda bio dobar sudija, nešto se ne sećam baš svega, ali ova njegova politika i favorizovanje Vrancuza nije imalo smisla. On snima reklame, a priča se da dolazi na jesen kod Marića u "Parove".

Pro

pre 7 godina

Kako se palite...A sta,da su Francuzi osvojili bilo bi ,,pravedno"?!Izvukli se protiv Nemaca.....Svi spominju:Portugal je pobedio samo jednu utakmicu u 90 minuta,blabla.....Da se Srbija plasirala na ovo prvenstvo,nikome ne bi smetalo sto su prosirili format.....Kakve glupe komentare citam.....Razlike izmedju jacih i slabijih timova su sve manje i manje,zato imamo manje golova nego ranije.Naravno,ima tu i kalkulisanja,ali toga ce uvek biti.AkoPortugal nije zasluzio titulu,ko je?Italija?Igrali isto.Da nije Francuska?!Franuzi su imali jos lakse protivnike od Portugalaca(izuzev Nemaca).Portugalci nisu imali srece-ni protiv Austrije,Islanda.Protiv Poljske,Velsa bili mnogo bolji.Vidim ovde ima dosta ,,znalaca".Sta ocekujete,da se igraju formacije 2-4-4?!Idite gledajte 5.svedsku ligu slobodno,pa gledajte golove.Kao sto rekoste kvantitet nije kvalitet-broj golova ne znaci kvalitet.

Posmatrač

pre 7 godina

Dobra analiza, nama se šta mnogo dodati. Nemci su glupo ispali od objektivno slabije ekipe. Francuzi precenjeni, bez ikakve magije u nogama, sa izuzetkom Grizmana koji ipak ništa ne može sam. Šampioni...Bog dragi samo zna kako su se dovukli do tog finala. Ali lepo je što su ovako potukli napaljene Francuze, ničim izazvano ponosnu naciju Evrope, koja puca od rasizma, a ima afričku reprezentaciju. Smejurija od prvenstva sve u svemu.

Marko

pre 7 godina

Moj utisak pre prvenstva je formiran jos pri zrebu kvalifikacionih grupa. Za razliku od poznanika, cije misljenje cenim, bio sam siguran da nas nece biti u Francuskoj, sto se, nazalost, i obistinilo. Nisam imao za koga da navijam. Pored nas, izostali su i Holandjani. Prvi put sam uhvatio sebe da mi nije problem da bodrim na papiru dobro poslozene Hrvate (drago mi je i da su u kosarci obezbedili plasman na OI, dobra je to generacija, mada su i Italijani kvalitetni), ali su i oni podlegli "virusu iz Portugala". Ne slazem se s konstatacijom da je fleksibilniji format tj. vise ucesnika u eliminacionoj fazi doprineo kalkulacijama i bledom izdanju vecine favorita. Vodeci svetski asovi su realno "mrtvosani" dugim sezonama. Bas je Portugal planirao da se kocka s tri remija... Isplivali su manje potroseni igraci u prosloj sezoni poput Azara, Bejla, itd. I borbeni fanatici. Uzivao sam u ucescu obe Irske. Poslednji put kad sam bio u prilici da bodrim Republiku Irsku, u napadu je igrao Dzon Oldridz. Najvise su me razocarali Englezi i uslovno Svedjani. Utisci turnira: uvodjenje u igru, zalet i izvodjenje penala Zaze, traljavi Klatenburg u finalu, "vracanje" Portugalu za poraz od Grka, Islandjani i jos jednom Islandjani i Velsani, maestralni i bez-divljackih-ispada Pepe, kao Vida u najboljim danima, Renato Sances i licno ocajanje zbog trijumfa fudbala kakav je propagirao Portugal, mada zasluzuju da im se cestita. Kao i Grcima te 2004. I da se ne ponovi na takav nacin.

Powerslave

pre 7 godina

Treba uzeti u obzir da su igrači iz najjačih timova umorni jer igraju u najjačim klubovima koji u toku sezone odigraju gomilu utakmica, a često su glavni igrači u njima odnosno ne propuštaju utakmice. Gledano sa te strane, lakše je bilo Islandu npr. jer pored toga što niko od njih nije ništa očekivao igrači su im generalno bili i odmorniji.

Ipak igrači su bili umorni i ranije pa su prvenstva bila odlična. Definitivno je proširenje uništilo kvalitet, u grupnoj fazi su svi igrali na sigurno jer se prolazilo dalje i sa 3 boda, ne sećam se sad ovako, ali možda čak i sa negativnom gol razlikom.
Treba ili vratiti na 16 ekipa ili proširiti na 32 (što je za Evropu ipak previše).

sportski pozdrav

pre 7 godina

Ja cu pamtiti ovo prvenstvo kao najgore prvenstvo od kada pratim fudbal, a to je od 1992 i prvenstva u Svedskoj. Mislim da je ovaj novi format od 24 ekipe, format koji pravi pare na ustrb kvaliteta, najzasluzniji za ovako slab kvalitet fudbala.

Branislav

pre 7 godina

Realno, slabo prvenstvo. Od početka se videlo da nešto fali i dugo nisam mogao da provalim šta je to - tek na kraju sam shvatio. Fale mi Holanđani. Iako po kvalifikacijama nisu zaslužili ipak njihov stil igre ima neku draž, jednostavno su falili na velikoj smotri. Osim toga, mali broj utakmica može da se uvrsti u kategoriju kvalitetnih. Jedina koja mi je ostala u sećanju je Mađarska - Portugal. Naravno, Islanđani su me oduševili i protiv Engleske i protvi Francuske. Sve ostalo je za zaborav!

Danko

pre 7 godina

Kao prvo los fudbal,polufinale Velsa i pobedu protiv Belgije,neverovatne Islandjane i njihove navijace,Madjare koji su mozda i jedini igrali fudbal za publiku,Italijane od kojih niko nije nista ocekivao a igrali su sjajno i tek na penale ispali od svetskog sampiona i na kraju jos jednu stvar koju skoro niko nije pomenuo a to je kraj jedne sjajne generacije Spanaca koja je mozda bila i najbolja u istoriji fudbala.Sportski pozdrav

Panini

pre 7 godina

Ljudi ja sam klinac niti me vata nostalgija za bivsim vremenima niti sam prolupao pa pricam svasta ali evo ovde mogu da potvrdim, svi koji kazu da je fudbal propao totalno su upravu..eej pa ja koji sam mlad gledam fudbal nekih 10-15god mogu da kazem da npr svetsko 2006 ili evropsko 2004 i 2008 i ova smejurija sad ne mogu da se porede..pa samo broj vrhunskih igraca dobrih timova kvalitetnog fudbala to pokazuje..fudbal je definitivno propao i to kazem ja kao neko ko nije stigao da ga se nagleda, mogu da zamislim na sta ovo lici ljudima koji su pratilu fudbal 90ih i ranih 2000ih...bezglavo trcanje, foliranje, slikanje za drustvene mreze-to je danasnji fudbal u kratkim crtama

Joker

pre 7 godina

Novac je uništio fudbal. Nekada se igralo hrabro, za pobedu, za slavu. Danas se igra samo da se ne izgubi. Nije sramota izgubiti, ali onda odoše sponzori, ode novac i nema fudbala više.

ms

pre 7 godina

Fudbaleri....gomila foliranata....kako prevariti protivnika...nisam video fudbalera da je priznao da je baš on izbacio loptu u aut ili načinio prekršaj..a o foliranju faulova i valjanju po travi da ne pričam....sve uz gromoglasne urlike...nit viteštva,nit junaštva....

PimPong

pre 7 godina

Po meni je ovo prvenstvo malo razocaralo, zbog tog sto nije bilo mnogo leprsavog fudbala. Nedavno sam gledao neke poteze fudbalera iz Italije 1990-e, koje je inace vazilo za lose i defanzivno prvenstvo, i kad se to gleda, mnostvo igraca iz tog vremena igraju kao Mesi danas - prodor, dribling, visak igraca i pas - npr., Piksi, pa onda cak i stari Maradona protiv Brazila, itd. Previse ima dodavanja u nazad jer se sad vode statistike tipa "broj preciznih dodavanja", itd. I golovi se svode na to dobro kretanje bez lopte, sto je po meni OK, ali nije u redu da to bude manje-vise jedini nacin davanja golova. Zato mi se jako svidio drugi gol Velsa protive Belgije. Znam da je manje-vise tesko igrati leprsavo kad su odbrane jake, ali neko bi mozda mogao bar da proba (zbog toga treba cestitati Velsu i Hrvatima).

A sto se tice Hrvata, nadam se da ce malo da se saberu i da prestanu sa bacanjem kamenja na svog selektora zbog poraza od Portugala. Portugal je samo jednu utakmicu dobio u 90 minuta, ali nije uopste gubio. Takav su pristup igri imali sa veoma jakom odbranom da ih je bilo manje-vise nemoguce dobiti sa nekom velikom razlikom. Imali su mnogo srece u nekim utakmicama - stativa Madjara, Vidin promasaj glavom na prazan gol ili stativa Gignac-a. Ali, imali su i malo srece u nekim drugim - protiv Austrije, Islanda, pa cak i protiv Madjara, kad su Madjari davali golove iz udaraca sa preko 20 metara nakon odbijanja (mislim da su dva od njihova tri gola bila takva).

kužiš stari moj

pre 7 godina

fala bogu da je i to gotovo. nikad dosadnijeg nogometa.
tim sa jednom jedinom pobjedom u regularnom dijelu utakmice - prvak evrope.
ma daj !!!

crise de nerfs

pre 7 godina

Moj komentar nema toliko veze sa ovim EP,koliko ima veze sa evropskim fudbalom uopste.Ja ovakvu igru vise ne mogu da gledam.Nemam vise strpljenja da 2sata buljim u tv,i da vidim jedan dribling i loptu na stativi,za citav mec.Jednostavno ima mnogo bolje zabave za 90min od ove.nazalost:)

neutralni felsh

pre 7 godina

Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година. 

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.
(Adriano_Galliani, 11. jul 2016 21:18)


najgori.

dzonson

pre 7 godina

Novac je ubio fudbal odavno. Preplaceni klinci koji imaju previse utakmica tokom sezone nemaju ni voljni ni fizicki momenat da se cimaju jos i leti za reprezentaciju.

Košarkaš

pre 7 godina

Izuzetno nekvalitetno prvenstvo. Vratiti stari format.
(Alex, 11. jul 2016 22:09)
Da su vam onda još manje šanse za plasman

Dzoni

pre 7 godina

Najbolja tekma Belgija Italija i Madjarska Portugal 3:3 kad su Madjari imali i stativu za 4:3 istu onu sto je pogodio Aleksandar Piere Gignac.

milan

pre 7 godina

Pamtiću kako se portugal srećno provukao,golom islanda u nadoknadi padnu na treće mesto u grupi i izbegnu engleze,francuze i nemce da bi igrali sa hrvatima,poljacima i velsom,e to se zove sreća.Ko zna dal bi stigli do finala da se to nije desilo??

1kch4

pre 7 godina

Nema se sta pamtiti, fudbal nikad gori i opravdana bojazan sta nas ceka na SP 2018. godine.
Po meni nije ni problematicna ova ideja sa 24 reprezentacije, mada nije donela nista, sem viska, uglavnom dosadnih, meceva. Medjutim, nacin po kome je odredjivano ko ce se sa kim ukrstiti u osmini finala blago receno je skandalozan. Ne vidim zasto nije odmah igrano cetvrfinale, pobednik svake grupe i dve najbolje drugoplasirane ekipe, grupna faza bila bi mnogo dinamicnija i uzbudljivija.

bgqeg

pre 7 godina

očajan fudbal na 90% mečeva

malog portugalca, novu zvezdu svetskog fudbala

islandski huk i velšane

i naravno, englezi numeju i niti će...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

pre nego sto nastavite da pljujete portugal zbog nacina kako su osvojili setite se nase mlade reprezentacije kako je prosle godine osvojila svetsko prvenstvo, sa 2 pobede u 90 minuta
kakvi su vam tad bili komentari?
(realan lik, 11. jul 2016 20:36)

Коментар су 50000 људи који су чекали клинце испред Скупштине. Ми смо убедљиво најгори навијачи у том смислу, све и сви нам сметају, нашима лако прогледамо кроз прсте али само у фудбалу - у свим осталим спортовима све осим злата није довољно добри нити је уопште битно. Посебно у кошарци, злату смо се радовали остало смо тек испоштовали, понекад ни то. Ту је дебакл ако нас у финалу победи САД са више од 10 разлике. Најгори навијачи на свету, чак и не навијамо за репрезентацију, него за Партизан и Звезду и бројимо играче из клубова ко има више. Ужас један, типичан сеоски менталитет једне заостале средине која спорт схвата као живот или смрт. Нас уопште не забавља спорт нити нам оплемењује душу, радујемо се победама на један нездрав начин а поразе преживљавамо деценијама. Па још увек Грцима нисмо "опростили" звиждање од пре 20 година.

Најгори "навијачи" на свету. Ми и немамо навијаче, то су обични хулигани. Зашто нико није ишао у Арену? Па не може злато да се узме, подразумева се да ћемо све победити 30 разлике а и скупо је. Најгори навијачи.

Slauter

pre 7 godina

Klupski fudbal je u fokusu, reprezentativni ispašta zbog rasporeda. Deset dana posle finala LŠ i manje od mesec dana posle kraja Premier lige nije dovoljno, igrači su bili preumorni i nezainteresovani.

Proširenje je bilo pozitivn jer su male ekipe pokazale da mogu da se nose sa ostalima, ali je takmičenje bilo predugačko.

Fudbal mora da menja pravila, ja mislim ofsajd, taktika je dovedena na nivo da je jako teško napraviti prostor za igru jedan na jedan i očigledno je vrlo teško dati gol, taktički dobro složenim ekipama. Bez golova nema draži. Pravilo o ofsajdu je omogućilo da ekipe igraju sa sve tri linije u 30 metara, pa je fudbal postao gladijatorski sport u kom se jedne ekipe samo brane i čekaju kontre, a druge kombinuju beskonačno bez prave ideje.

fudbalski snob

pre 7 godina

Ništa se ne pamti osim pobednika i eventualno nekog maestralnog gola. Sad više nema velike razlike između onih koji su ispali u prvom krugu, i onih koji su ispali u polufinalu, pa čak i finalu. Fudbal je takav sport, jedino je bitno biti prvak.

Kirito

pre 7 godina

Najgore prvenstvo, nikad gore utakmice. Mozda bi bio bolji utisak da nisam gledao Copa America, u poredjenju sa EURO nebo i zemlja.

Srpski inat

pre 7 godina

Vidi ne mozete vi prosiriti format koliko mi mozemo biti nisko plasirani! Nek ide 4 dalje mi cemo biti 5-ti.. Katastrofalan fudbal na Euru nema sta.. Na svetskom je bilo divljih ekipa ali bar je bilo golova i bile su zanimljivije utakmice.. Sad definitivno juznoamerikanci+Mexico+Usa i po neki afrikanac donose kvalitet.

bogdan

pre 7 godina

najbolji se prvenstva je b92ov specijal.svaka cast ljudima iz b92,stvarno su odradili sjajan posao i na najbolji nacin pokusali da nam priblize ovo mrtvilo od prvenstva.nadam se da cete imati vise srece za 2 godine u rusiji.valjda ce fudbal tada da prati vas trud

p.s.ovaj specijal je neuporedivo bolji od onog za vimbldon gde ste samo koncentrisali na nase igrace igracice

mst

pre 7 godina

U pravu je onaj sto kaze da cemo pamtiti samo specijal b92. Bravo momci, odradili ste sjajan posao i priblizili na ep na najbolji moguci nacin!

321

pre 7 godina

(NY, 11. jul 2016 18:57)
dobra logika, ali u odgovoru na komentar nije zabranjeno koristiti deo komentara, dok je sa druge strane neko pisao imena iz cista mira (ili nemira i frustracija)