Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.05.2012.

03:51

Stiven Džerard – strast i snaga za spas Engleza

Drama oko rasističkog incidenta Džona Terija promovisala je Stivena Džerarda u kapitena Engleske.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Vezni igrač je u izlaznim godinama (30) vrhunskog fudbalera, pa mu je ovo šansa da ostavi možda i poslednji pečat u svojoj karijeri.

Iskustvo ima, spospobnosti da predvodi tim koji od koga se mnogo očekuje, a koji retko puno daje mu ne manjka (Liverpul), ali su forma i učestale povrede problem.

Protekle sezone odigrao je tek 21 utakmicu (u poslednje dve samo 45), što može da znači dve stvari – lošu formu zbog neuigranosti ili da će biti maksimalno odmoran za ispite na istoku Evrope.

Iza njega je razočaravajuća sezona u Liverpulu koji je bio tek deveti u Premijer ligi (trofej Liga kupa ni približno ne ispunjava aspiracije navijača i kluba), pa će sa Engleskom verovatno želeti da spasi sezonu, a možda i deceniju (od osvajanja Lige šampiona 2005. bez značajnog uspeha).

Njegova strast i snaga mogli bi da budu glavni adut Engleza, a u izostanku Runija trebalo bi da bude najveća podrška oslabljenom napadu, što mu neće biti strana uloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d