Andres Inijesta najbolji igrač EP

Vezni igrač španske reprezentacije Andres Inijesta proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

"Odabirom Inijeste stavljen je akcenat na kreativnost, domišljatost i skromnost", navodi se između ostalog u saopštenju UEFA.

UEFA je između ostalih pohvalila i Stivena Džerarda za koga se kaže da je "pokazao veliku borbenost, srčanost i da je bio pravi vođa na terenu"

Zanimljivo je da je pored kapitena "Albiona" izabran samo još Zlatan Ibrahimović iz ekipa koji nisu bile među četiri najbolje na turniru.

Najbolji tim Eura 2012:

Golmani: Đanluiđi Bufon ( Italija), Iker Kasiljas (Španija), Manuel Nojer (Nemačka);

Odbrana: Đerar Pike (Španija), Fabio Koentrao (Pportugal), Filip Lam (Nemačka), Pepe (Portugal), Serhio Ramos (Španija), Đordi Alba ( Španija);

Vezni red: Andres Inijesta (Španija), Ćavi Ernandes (Španija), Danijele De Rosi (Italija), Stiven Džerard (Engleska), Sami Kedira (Nemačka), Serhio Buskets (Španija), Mesut Ozil (Nemačka), Ćabi Alonso (Španija), Andrea Pirlo (Italija).

Napad: Mario Baloteli (Italija), Sesk Fabregas (Španija), Kristijano Ronaldo (Portugal), David Silva (Španija), Zlatan Ibrahimović (Švedska).